Αθλητισμός|19.06.2019 10:17

ΠΑΟΚ: Οι λόγοι που απομακρύνεται από τον Σέρτζιο Ολιβέιρα

Αντώνης Τσακαλέας

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να εξέφρασε την επιθυμία να κρατήσει τον Σέρτζιο Ολιβέιρα στη Τούμπα και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής να έβλεπε με θετικό μάτι αυτό το ενδεχόμενο, όμως όλα δείχνουν πως η Πόρτο θέλει να δώσει άλλη μια ευκαιρία στον 26χρονο μέσο. 

Μιλώντας σε ΜΜΕ της Πορτογαλίας, ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Μάριο Μπράνκο αναφέρθηκε στα όσα έχουν συμβεί μέχρι στιγμής στην υπόθεση Ολιβέιρα: «Η ρήτρα (σ.σ. 12 εκ. Ευρώ) ήταν αρκετά υψηλή για την πραγματικότητα μας. Προσπαθήσαμε να μειώσουμε το ποσό της ρήτρας αλλά η Πόρτο επέμενε στο ποσό που είχε καθοριστεί στη σύμβαση και ως εκ τούτου δεν προχωρήσαμε το θέμα. Η αλήθεια είναι πως θα μας άρεσε να βασιστούμε και πάλι στον ποδοσφαιριστή αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες που έλαβα, η Πόρτο θέλει να τον διατηρήσει στην ομάδα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η διάθεση της Πόρτο να απορρίψει την όποια προσπάθεια του ΠΑΟΚ για αλλαγή της ρήτρας δεν είναι ο μοναδικός λόγος που κάνει την επιστροφή του Ολιβέιρα στη Τούμπα δύσκολη, ως απίθανη. Ο δεύτερος έχει να κάνει με τον μεταγραφικό σχεδιασμό του «Δικεφάλου του Βορρά». Για τον ΠΑΟΚ, η στελέχωση της μεσαίας γραμμής είναι η μεγάλη του προτεραιότητα. Η πιθανότητα να κινηθεί η Πόρτο για εσωτερικό μέσο, σε περίπτωση που ο Ολιβέιρα δεν πείσει ότι μπορεί να καλύψει τα στάνταρ των «Δράκων» ως αντικαταστάτης του Εκτορ Ερέρα, δεν μπορεί να αποκλειστεί, αλλά αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα γίνει ίσως προς τα μέσα Αυγούστου. Σε εκείνο το διάστημα, ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να έχει ήδη τις υποθέσεις των βασικών του αναγκών κλεισμένες, καθώς θα δίνει το μεγάλη μάχη της εισόδου στους ομίλους του Champions League.

Σέρτζιο ΟλιβέιραμεταγραφέςSuper League 1ποδόσφαιροΠΑΟΚ