Αθλητισμός|19.06.2019 10:07

Πλατινί: Ελεύθερος μετά από κατάθεση 15 ωρών - «Θόρυβος για το τίποτα»

Newsroom

Επί 15 ώρες κατέθετε στις γαλλικές αρχές ο Μισέλ Πλατινί σχετικά με το σκάνδαλο διαφθοράς που ερευνάται για την ανάθεση του Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ αλλά και για προηγούμενες αναθέσεις διοργανώσεων όπως το Euro του 2016 και το Μουντιάλ του 2018. Την ώρα που παγκοσμίως όλα τα Μέσα Ενημέρωσης έκαναν λόγο για σύλληψη, η πλευρά του πρώην προέδρου της UEFA μιλούσε για απλή προσαγωγή και κατάθεση.

Ο ίδιος εξερχόμενος από το τμήμα διαφθοράς στην περιοχή της Ναντέρ, έπειτα από την πολύωρη κατάθεσή του δήλωσε πως δεν κατάλαβε για ποιον λόγο συμβαίνουν αυτά. «Όλη αυτή η διαδικασία δεν είναι καθόλου ευχάριστη. Πολύς θόρυβος για το τίποτα. Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει με αυτή την ιστορία. Με ρώτησαν για το EURO 2016, για το Μουντιάλ της Ρωσίας, για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, για την Παρί Σεν Ζερμέν, για τη FIFA» είπε χαρακτηριστικά ο Πλατινί. 

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του άλλοτε κορυφαίου ποδοσφαιριστή στον πλανήτη σχολίασε: «Πολύ λίγα νέα στοιχεία προέκυψαν. Δεν είναι ύποπτος για κάτι. Θεωρείται μάρτυρας».

σύλληψηΠαγκόσμιο Κύπελλο 2022Μισέλ Πλατινίδιαφθορά