Αθλητισμός|05.07.2019 09:12

Κλήρωση Champions League - Ολυμπιακός: Ελπίζει κόντρα στην Βικτόρια Πλζεν

Newsroom

Οι πιθανότητες ήταν μοιρασμένες 50/50, οπότε ο Ολυμπιακός ήξερε ότι η κληρωτίδα του επιφύλασσε Αϊντχόφεν ή Βικτόρια Πλζεν. Εντέλει, η τύχη, θεωρητικά τουλάχιστον, χαμογέλασε στους «Ερυθρόλευκους», οι οποίοι θα αντιμετωπίσουν την δευτεραθλήτρια Τσεχίας στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League, στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών, μετά την κλήρωση που έλαβε χώρα στα γραφεία της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς θα δώσει τον πρώτο αγώνα (23 ή 24 Ιουλίου) στο «Doosan Arena» (11.722 θέσεων), έδρα της Πλζεν, ενώ η ρεβάνς (30 ή 31 Ιουλίου) θα διεξαχθεί στο «Καραϊσκάκης».

Η Πλζεν τερμάτισε δεύτερη στην Τσεχία, πέντε βαθμούς πίσω από την νταμπλούχο Σλάβια Πράγας, με 24 νίκες, έξι ισοπαλίες και πέντε ήττες, ύστερα από διαδρομή 35 αγώνων, μαζί με τα πλέι οφ για τον τίτλο.

Η ομάδα του Πάβελ Βρμπα, ο οποίος βρίσκεται στον πάγκο από το 2017 (στην δεύτερη θητεία του στην Πλζεν), δεν βρήκε παρηγοριά ούτε στο Κύπελλο, όπου και αποκλείστηκε στην φάση των «16».

Στην Ευρώπη, ήταν αξιοπρεπέστατη στην φάση ομίλων του Champions League, τερματίζοντας τρίτη πίσω από Ρεάλ Μαδρίτης και Ρόμα, αλλά μπροστά από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με δύο νίκες (αμφότερες με 2-1, εκτός επί της ΤΣΣΚΑ και εντός επί της Ρόμα), μια ισοπαλία και τρεις ήττες.

Συνέχισε στο Europa League, όπου όμως η παρουσία της ήταν πολύ σύντομη, αφού αποκλείστηκε στην φάση των «32» (όπως και ο Ολυμπιακός), από τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ, με νίκη στην Τσεχία (2-1) και βαριά ήττα στην Κροατία (0-3).

Διπλό τέλος εποχής

Το φινάλε της φετινής σεζόν ήταν σημαδιακό για την Βικτόρια Πλζεν, αφού αποχώρησαν από την αγωνιστική δράση οι δύο πρώτοι σκόρερ στην ιστορία της, Ντανιέλ Κολάρ (33 ετών) και Μάρεκ Μπάκος (36), οι οποίοι πάντως δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής στην τελευταία τους σεζόν.

Ο μεσοεπιθετικός Κολάρ (φωτό), πρώτος σκόρερ με 66 γκολ σε 229 ματς και ο Σλοβάκος επιθετικός Μπάκος, δεύτερος με 54 γκολ σε 177, παραμένουν στον σύλλογο, ο πρώτος στα τμήματα υποδομής και ο δεύτερος ως νέος βοηθός του Βρμπα, αντί του Ντούσαν Φίτσλ.

Ο αμυντικός μέσος Ρόμαν Προχάσκα, οι κεντρικοί μέσοι Πάτρικ Χροσόφσκι -  Τόμας Χόραβα και, κυρίως, οι επιθετικοί Μίχαελ Κρμέντσικ και Ζαν Νταβίντ Μπογκέλ (ο Γάλλος ήταν δεύτερος σκόρερ στο πρωτάθλημα, με 14 γκολ), είναι οι παίκτες που ξεχωρίζουν σε ένα ρόστερ γεμάτο Τσέχους και Σλοβάκους διεθνείς, αλλά χωρίς ένα «όνομα» εκτός συνόρων.

Στις μεταγραφές, η Πλζεν ενισχύθηκε με τον αριστερό μπακ Ανταμ Χλόουσεκ, τον αμυντικό μέσο Λούκας Κάλβαχ, τον Σλοβάκο μέσο Κρίστιαν Χερτς και τον επιθετικό Αντρέι Μίχαλικ, με τον τελευταίο να αποκτάται ως δανεικός από την Αλκμααρ.

Στα συν για την Πλζεν το γεγονός ότι το πρωτάθλημα στην Τσεχία αρχίζει 12-13 Ιουλίου, οπότε θεωρητικά θα είναι πιο ρολαρισμένη. Στο πρώτο της φιλικό, νίκησε με 5-2 την Γίσκρα Ντοζμάλιτσε, ομάδα τρίτης κατηγορίας.

Το παλμαρέ της περιλαμβάνει πέντε πρωταθλήματα (τελευταίο το 2018), ένα Κύπελλο (2010) και αρκετές νίκες με βάρος στην Ευρώπη, όπου την σεζόν 2012-13 έφτασε στους «16» του Europa League (αλλά και την περίοδο 2013-14), έχοντας αποκλείσει τη Νάπολι με δύο νίκες: 3-0 στο «Σαν Πάολο» (!) και 2-0 στην έδρα της.

Ο πρωταθλητής Κύπρου ΑΠΟΕΛ, ο οποίος συμμετέχει στον δεύτερο προκριματικό γύρο, αλλά στο μονοπάτι των πρωταθλητών (όπως και ο ΠΑΟΚ, αυτός όμως από τον τρίτο γύρο), θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Σλόβαν Μπρατισλάβας (Σλοβακία) – Σουτιέσκα (Μαυροβούνιο). Το πρώτο ματς, εκτός έδρας.

Δείτε ΕΔΩ όλη την κλήρωση του δεύτερου προκριματικού γύρου του Champions League.

Champions LeagueποδόσφαιροΒικτόρια ΠλζενΟλυμπιακόςκλήρωση