Αθλητισμός|19.06.2019 16:01

Κλήρωση Europa League: Ζόρια για Αρη και Ατρόμητο

Newsroom

Κλήρωση με ζόρια για Αρη και Ατρόμητο στο Europa League. Στον δεύτερο προκριματικό γύρο της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης, οι «κίτρινοι» θα αντιμετωπίσουν την Κυπελλούχο Κύπρου ΑΕ Λεμεσού (θεωρητικά, η χειρότερη πιθανή αντίπαλος), ενώ οι Περιστεριώτες τη νικήτρια του ζευγαριού Κρακόβια (Πολωνία) - Ντουνάισκα (Σλοβακία).

Ο Αρης θα δώσει το πρώτο του παιχνίδι στο «Κλεάνθης Βικελίδης» στις 25 Ιουλίου, ενώ οι ρεβάνς θα διεξαχθεί στο «Τσίρειο» (13.331 θέσεων), την 1η Αυγούστου. Τις ίδιες ημέρες, ο Ατρόμητος θα δώσει το πρώτο ματς σε Πολωνία ή Σλοβακία, με την ρεβάνς να διεξάγεται στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου.

Η κυπελλούχος ΑΕΛ

Στο κυπριακό πρωτάθλημα, η ΑΕ Λεμεσού (ιδρυθείσα το 1930) τερμάτισε τέταρτη (και μετά τα πλέι οφ για τον τίτλο), πίσω από ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ Λάρνακας και Απόλλωνα Λεμεσού, με 17 νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και έντεκα ήττες.

Η ομάδα του Βόσνιου Ντούσαν Κέρκεζ, όμως, εξασφάλισε το ευρωπαϊκό εισιτήριο με την κατάκτηση του Κυπέλλου, επικρατώντας στον τελικό του πρωταθλητή ΑΠΟΕΛ με 2-0.

Οι Ισπανοί έχουν την τιμητική τους σε μια ομάδα που έχει κατακτήσει έξι πρωταθλήματα (τελευταία το 2012) και επτά κύπελλα, αφού το ρόστερ διαθέτει τέσσερις, εν αναμονή βεβαίως των αλλαγών που θα γίνουν, στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ο «αρειανός» Πρόμπιερζ

Η Κρακόβια (ιδρυθείσα το 1906) τερμάτισε στην τέταρτη θέση στο πολωνικό πρωτάθλημα (μετά και τα πλέι οφ για τον τίτλο), με 17 νίκες, έξι ισοπαλίες και 14 ήττες.

Η ομάδα του Μίχαλ Πρόμπιερζ, ο οποίος στη διάρκεια της περιόδου 2011-2012 κάθισε στον πάγκο του Αρη, είναι δεμένη και σκληροτράχηλη, με πέντε πρωταθλήματα στο παλμαρέ της, αλλά το τελευταίο το (πολύ μακρινό) 1948.

Η Ντουνάισκα Στρέντα (ιδρυθείσα το 1904) τερμάτισε δεύτερη στο πρωτάθλημα της Σλοβακίας (μετά και τα πλέι οφ για τον τίτλο), πίσω από την πρωταθλήτρια Σλόβαν Μπρατισλάβας, με 19 νίκες, έξι ισοπαλίες και εφτά ήττες.

Η ομάδα του Γερμανού Πέτερ Χίμπαλα, η οποία αποκλείστηκε στους «16» του Κυπέλλου, διαθέτει ένα ρόστερ-πύργο της Βαβέλ με 10 διαφορετικές εθνικότητες.

Νωρίτερα, ο Ολυμπιακός έμαθε ότι στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League, στον μονοπάτι των μη πρωταθλητών, θα αντιμετωπίσει τη Βικτόρια Πλζεν.

Δείτε ΕΔΩ όλη την κλήρωση του δεύτερου προκριματικού γύρου του Europa League.

Europa LeagueποδόσφαιροΑτρόμητοςΑρης