Αθλητισμός|19.06.2019 23:02

Copa America: Απελπιστικά άδειες οι εξέδρες στη Βραζιλία (pics)

Newsroom

Χιλιάδες είναι τα άδεια καθίσματα σε κάθε αγώνα του Copa America που διεξάγεται στα γήπεδα της Βραζιλίας, με τους διοργανωτές να εκφράζουν την ανησυχία τους αλλά παράλληλα είναι αισιόδοξοι πως στη συνέχεια του τουρνουά η εικόνα θα βελτιωθεί.

Βέβαια σε μία χώρα όπου οι άνεργοι ίσως να είναι περισσότεροι από 13.000.000, με κατώτατο μισθό στα 180 ευρώ και μέσο όρο στις τιμές των εισιτηρίων τα 60 ευρώ, είναι εξαιρετικά δύσκολο να δούμε κόσμο στις εξέδρες.

Είναι τόσο απογοητευτική η εικόνα στα γήπεδα του Copa America που ακόμα και η οικοδέσποινα Βραζιλία δεν κατάφερε να γεμίσει το Morumbi στην πρεμιέρα της στη διοργάνωση!

Περίπου 46.000 Βραζιλιάνοι πλήρωσαν κατά μέσο όρο πάνω από 100 ευρώ για το συγκεκριμένο παιχνίδι, με τους διοργανωτές, μάλιστα, να ανακοινώνουν sold out, παρά το γεγονός πως 22.000 θέσεις έμειναν κενές!

Την ισοπαλία του Κατάρ με την Παραγουάη (2-2) είδαν 20.000 φίλαθλοι, με τους υπευθύνους να έχουν την απίστευτη ιδέα να βάλουν τον συγκεκριμένο αγώνα να διεξαχθεί στο Maracana των 87.000 θέσεων. 

Μόλις 11.000 βρέθηκαν στο Πόρτο Αλέγκρε για να δουν την λευκή ισοπαλία της Βενεζουέλας με το Περού σε ένα γήπεδο όπου χωράει 60.000 θεατές. Αρκετά καλή ήταν η εικόνα στο παιχνίδι της Αργεντινής καθώς στο 50.000 θέσεων Fonte Nova, 35.000 είδαν τον Λιονέλ Μέσι και την παρέα του.

Η εξήγηση για την εικόνα που παρακολουθούμε στους δέκτες μας δεν είναι δύσκολη και η Conmebol έχει ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Στη Βραζιλία αυτή τη στιγμή υπάρχουν 13 εκατομμύρια άνεργοι, αριθμός πολύ μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο την περίοδο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ ο κατώτατος μισθός είναι περίπου 180 ευρώ.

Παράλληλα η Conmebol αποφάσισε να διατηρήσει τις τιμές εισιτηρίων ίδιες με αυτές του περασμένου τουρνουά, το οποίο όμως έγινε στα γήπεδα της Αμερικής, με την διαφορά πως οι πολίτες της Βραζιλίας δεν βρίσκουν φθηνό το κατώτατο εισιτήριο των 30 ευρώ. Σύμφωνα με τον σχολιαστή του βραζιλιάνικου τηλεοπτικού σταθμού «TV Globo», Λουίς Ρομπέρτο, ο λόγος που δεν γεμίζουν τα γήπεδα είναι τα ακριβά εισιτήρια.

Copa AmericaΒραζιλία