Αθλητισμός|29.10.2019 12:35

Παραιτήθηκε ο Λουίς Ενρίκε από την Εθνική Ισπανίας, διάδοχός του ο Μορένο

Newsroom

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Ισπανίας αποτελεί ο Λουίς Ενρίκε. Ο έμπειρος τεχνικός υπέβαλε την παραίτηση του για προσωπικούς λόγους, οι οποίοι σχετίζονται με σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα. Γι’ αυτό άλλωστε και στα τελευταία τρία ματς με τη Μάλτα, τα Νησιά Φερόε και τη Σουηδία για τα προκριματικά του Euro 2020, ο πρώην κόουτς της Μπαρτσελόνα δεν βρισκόταν στον ισπανικό πάγκο.

Ο πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας Λουίς Ρουμπιάλες και ο αθλητικός διευθυντής, Χοσέ Φρανθίσκο Μολίνα έχουν αποδεχτεί την παραίτηση του Ενρίκε και ήδη ανακοίνωσαν σε συνέντευξη Τύπου ότι διάδοχός του είναι ο Ρομπέρτο Μορένο, στενός συνεργάτης τού Ενρίκε στην Εθνική, όπως επίσης και σε Θέλτα, Ρόμα και Μπαρτσελόνα. O νέος ομοσπονδιακός κόουτς δήλωσε ότι στόχος είναι «να συμμετάσχει η Εθνική στο Euro 2020 και να το κατακτήσει».

Ο Λουίς Ενρίκε ανέλαβε την Εθνική Ισπανίας το καλοκαίρι του 2018 παίρνοντας τη θέση του Φερνάντο Ιέρο, ο οποίος είχε κοουτσάρει τους Ιβηρες στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, διαδεχόμενος τον Γιουλέν Λοπετέγκι που πήγε στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Ενρίκε πρόλαβε να κοουτσάρει την Ισπανία μόλις σε εφτά παιχνίδια.

Εθνική ΙσπανίαςΛουίς ΕνρίκεΡομπέρτο Μορένοποδόσφαιρο