Αθλητισμός|25.06.2019 00:56

ΑΕΚ: Εκλεισε Βράνιες και Ζεράλδες, κοντά σε Σιμάο, επαφές για ακραίο

Σταύρος Καζαντζόγλου

Επειτα από μακρύ διάστημα «ξηρασίας» στα μεταγραφικά της ΑΕΚ, οι εξελίξεις των τελευταίων ωρών είναι ραγδαίες. Οι «κιτρινόμαυροι» ετοιμάζονται να ολοκληρώσουν τρεις μεταγραφικές προσθήκες, ενώ βρίσκονται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις και για την απόκτηση ακραίου επιθετικού, με τον οποίο θα κλείσει το…καρέ των απαιτήσεων του Καρντόσο. Ηδη, προ των πυλών της ΑΕΚ βρίσκονται οι Βράνιες, Ζεράλδες και Σιμάο, που «φτιάχνουν» κάπως το κλίμα, λίγο πριν την κυκλοφορία των καρτών διαρκείας - πιθανότατα αύριο (21/6), ενώ σήμερα (20/6) παρουσιάζεται η φανέλα - της νέας σεζόν.

Όπως ενημερωθήκατε από το «ethnos.gr», ο Βράνιες επιστρέφει στην ΑΕΚ ακριβώς ένα χρόνο έπειτα από την πώληση του στην Αντερλεχτ (20 Ιουνίου). Ηταν φανερό εδώ και καιρό, ότι η ΑΕΚ περίμενε να ωριμάσουν οι συνθήκες για την απόκτηση του Βόσνιου. Δηλαδή, να πιεστούν ακόμα περισσότερο οι Βέλγοι, αλλά και ο παίκτης. Ο Βράνιες ήθελε απεγνωσμένα, η Αντερλεχτ δέχθηκε να αναλάβει το μισό συμβόλαιο του και η ΑΕΚ θα καταβάλει 400.000 ευρώ. Η συμφωνία αφορά μονοετή δανεισμό, καθώς ουδείς ήθελε να θέσει οψιόν, με βάση τον απρόβλεπτο χαρακτήρα του παίκτη.

Ο Βράνιες αναμένεται ακόμα και σήμερα (20/6) στην Αθήνα, καθώς απέμενε η διευθέτηση κάποιων τυπικών λεπτομερειών ανάμεσα στις δύο ομάδες. Ανταλλαγές εγγράφων χωρίζουν την ΑΕΚ και από τον Ζεράλδες. Ωστόσο, για τον Πορτογάλο μέσο υπάρχει σιγουριά, καθώς ήδη υπόγραψε ανανέωση με τη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας και αναμένεται στην Αθήνα τη Δευτέρα (24/6). Δανεισμός για ένα χρόνο, δίχως οψιόν αγοράς, με την ΑΕΚ απλά να ελπίζει, ότι κατά τη διάρκεια του χρόνου θα μπορέσει να πετύχει κάποια συμφωνία.

Η τελευταία κίνηση της ΑΕΚ, αφορά την απόκτηση του 29χρονου Πορτογάλου μέσου, Νταβίντ Σιμάο. Πρόκειται για παίκτη που ξεκίνησε από την Ακαδημία της Μπενφίκα, αλλά η καριέρα του αναλώθηκε κυρίως σε ομάδες χαμηλής δυναμικότητας (Φατίμα, Κοϊμπρα, Πάσος Φερέϊρα, Αρούκα, Μαρίτιμο). Πέρυσι, ξεκίνησε τη σεζόν στην Μποαβίστα, με την οποία είχε 16 συμμετοχές με δύο γκολ, αλλά τον Ιανουάριο μεταγράφηκε στην Αντβερπ αντί 1 εκατ. ευρώ. Στο Βέλγιο είχε 13 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Είναι επιλογή του Καρντόσο, ο οποίος τον ήθελε και το περασμένο καλοκαίρι, όταν βρισκόταν στον πάγκο της Ναντ. Ο τεχνικός της ΑΕΚ θεωρεί, ότι ο Σιμάο μπορεί να δώσει σημαντικές λύσεις τόσο ως δεύτερο αμυντικό χαφ, αλλά και ως εσωτερικός μέσος σε διάταξη με τρία χαφ. Η ΑΕΚ διαπραγματεύεται με την Αντβερπ για την απόκτηση του έναντι 400.000 ευρώ, ενώ οι απολαβές του παίκτη θα είναι περίπου 350.000 ετησίως.

Εφόσον ολοκληρωθούν αυτές οι τρεις προσθήκες, σε συνδυασμό και με την απόκτηση των Παουλίνιο, Αθανασιάδη και Ντέλετιτς (εκκρεμεί η ανακοίνωση του), η ΑΕΚ κλείνει τις βασικές μεταγραφικές προτεραιότητες που είχαν τεθεί από τον Καρντόσο. Κατά βάση μάλιστα, με παίκτες επιλογής του και πριν την έναρξη της προετοιμασίας, όπως επιθυμούσε.

Πριν την αναχώρηση για την Πολωνία, στην ΑΕΚ θέλουν να ολοκληρώσουν και την απόκτηση ακραίου επιθετικού, καθώς οι διαπραγματεύσεις με την Μπράγκα για τον Φάμπιο Μάρτινς «ναυάγησαν». Στην ΑΕΚ βρίσκονται σε επαφές με 2-3 επιλογές, η μία εκ των οποίων αφορά παίκτη από την πορτογαλική αγορά και οι άλλες είναι από την ατζέντα του Νίκου Λυμπερόπουλου. Εφόσον κλείσει και αυτή, θα μένει σε εκκρεμότητα το θέμα του φορ, που φαίνεται πως θα «τρέξει» μετά την προετοιμασία.

Φρανσίσκο Τσίκο ΖεράλδεςΌγκνιεν ΒράνιεςΜιγκέλ ΚαρντόσοΑΕΚποδόσφαιρο