Αθλητισμός|20.06.2019 21:54

Τσιτσιπάς: Λαχτάρισε αλλά είχε ψυχή και προκρίθηκε στους «8» του Λονδίνου (vid)

Newsroom

Μετά από αγχωτική εμφάνιση και παρότι βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο πολλές φορές απέναντι στον Γάλλο Τζέρεμι Σαρντί, ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε 4-6, 7-6 (0), 7-6 (4) και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Λονδίνου. Ηταν η τρίτη νίκη του Τσιτσιπά σε πέντε αναμετρήσεις με τον Γάλλο.

Ο Σαρντί κατάφερε να πάρει τον... αέρα του Στέφανου Τσιτσιπά στο ξεκίνημα του αγώνα και στο 1ο σετ. Παρότι ο Ελληνας τενίστας προηγήθηκε 2-1 γκέιμ, ο Γάλλος κάνοντας μπρέικ στο 5ο γκέιμ πήρε και το προβάδισμα 3-2. Στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του και στο δεύτερο σετ μπολ του 10ου γκέιμ έκανε το 6-4 και το 1-0 σετ.

Aπό μία κλωστή...

Μάχη έγινε και στο 2ο σετ όπου ο Τσιτσιπάς βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο καθώς ο Σαρντί με 40-0 έκανε μπρέικ στο 9ο γκέιμ και πήρε το προβάδισμα με 5-4. Ο Τσιτσιπάς μπροστά στο ενδεχόμενο της ήττας απάντησε με το πρώτο του μπρέικ στον αγώνα για το 5-5 και αγώνας οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Ελληνας τενίστας ήταν καταιγιστικός και με 7-0 επικράτησε στο τάι μπρέικ ισοφαρίζοντας 7-6 (0).

Δεύτερο τάι μπρέικ

Τα πάντα κρίθηκαν στο 3ο σετ όπου επίσης ήταν δραματικό. Αν και ο Τσιτσιπάς έκανε μπρέικ στο σερβίς του Γάλλου στο 3ο γκέιμ και προηγήθηκε 2-1 και αργότερα με 4-2, ο Σαρντί με το σερβίς του έκανε αντεπίθεση και στο 8ο γκέιμ έκανε μπρέικ ισοφαρίζοντας 4-4. Απάντησε με μπρέικ και ο Τσιτσιπάς για το 5-4 αλλά και ο Γάλλος με δεύερο μπρέικ στο σετ ισοφάρισε 5-5. Αφού κράτησαν το σερβίς τους έφτασαν στο 6-6 και οδηγήθηκαν στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Τσιτσιπάς έσπασε το 5ο και το 8ο σερβίς του Γάλλου και επικράτησε 7-4 στο τάι μπρέικ και 7-6 (4) στο σετ κάνοντας το τελικό 2-1.

Αποφεύχθηκε η μάχη με Κύργιο

Στην «8άδα» ο Τσιτσιπάς τελικά δεν θα τεθεί αντιμέτωπος με τον εκρηκτικό Νικ Κύργιο σε ένα ματς που θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Αντιθέτως, να αναμετρηθεί με τον Καναδό Φελίξ Αουγκερ Αλιασίμ (νούμερο 21 στην κατάταξη), ο οποίος επικράτησε του Ελληνοαυστραλού με 2-1 σετ (6-7, 7-6, 7-5).

Δείτε τα highlights της αναμέτρησης του Τσιτσιπά:

Στέφανος ΤσιτσιπάςATP ΛονδίνοΣπορΝικ ΚύργιοςΤένις