Αθλητισμός|21.06.2019 08:42

ΑΕΚ: Εφτιαξε το κλίμα ο Βράνιες, έκλεισαν οι βασικές εκκρεμότητες

Σταύρος Καζαντζόγλου

Μια και μόνο κίνηση, φαίνεται πως ήταν αρκετή για να αναστραφεί το κλίμα στην ΑΕΚ. Καίτοι πρόκειται για παίκτη που δεν φέρνει κάτι νέο, μολονότι είναι αμυντικός που δεν είναι και οι πλέον προβεβλημένοι, παρότι φαινόταν σχεδόν νομοτελειακό να ξανασμίξουν οι δρόμοι τους, η άφιξη του Ογκνιεν Βράνιες στην Αθήνα στάθηκε ικανή να στείλει στο αεροδρόμιο για καλοκαιρινή υποδοχή φίλους της ΑΕΚ.

Ο Βράνιες στάθηκε ικανός να φέρει χαμόγελα στην ΑΕΚ. Για να είναι απόλυτα βέβαιοι, ότι αυτά θα…διατηρηθούν κατά τη διάρκεια της σεζόν, με την άφιξη του στην Ελλάδα ο Βόσνιος μετέβη στα γραφεία του Δημήτρη Μελισσανίδη και είχαν πολύωρο τετ α τετ. Είναι γνωστή η ιδιαίτερη σχέση εκτίμησης που διατηρούν οι δύο άνδρες, αλλά και το προσωπικό στοίχημα που αναλαμβάνει ο Μελισσανίδης με την επιστροφή του απρόβλεπτου Βράνιες μέσα στην ομάδα.

Το βράδυ (20/6) ολοκληρώθηκε η ανταλλαγή εγγράφων ανάμεσα στην ΑΕΚ και την Αντερλεχτ, με τον Βόσνιο στόπερ να πιέζει για να μην υπάρξει καμία κωλυσιεργία. Ο Βράνιες βρέθηκε και στα γραφεία της ΠΑΕ, φωτογραφήθηκε με τη νέα φανέλα της ΑΕΚ, αλλά σήμερα (21/6) θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και θα κλείσει το τυπικό μέρος του δανεισμού του για την επόμενη χρονιά.

Μέχρι αύριο (22/6) αναμένεται να έρθει στην Αθήνα και ο Νταβίντ Σιμάο, προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία του με την ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» τα βρήκαν με την Αντβέρπ στις 400.000 ευρώ και ο 29χρονος Πορτογάλος θα περάσει ιατρικές εξετάσεις και θα κλείσει στην ΑΕΚ. Την επόμενη εβδομάδα, αναμένονται στην Αθήνα οι Ζεράλδες και Ντέλετιτς, για να ολοκληρωθούν και αυτές οι μεταγραφές μέχρι την πρώτη προπόνηση της νέας σεζόν (27/6).

Με τις έξι συνολικά κινήσεις της (οι τέσσερις προαναφερόμενοι, συν τους Αθανασιάδη, Παουλίνιο), η ΑΕΚ έχει σχεδόν ολοκληρώσει την απόκτηση των παικτών που είχε ζητήσει πριν την έναρξη της προετοιμασίας ο Καρντόσο. Απομένει ακόμα η προσθήκη εξτρέμ, ενώ το θέμα του φορ φαίνεται πως θα ολοκληρωθεί αργότερα. Οι κινήσεις έγιναν πολύ ταχύτερα σε σχέση με πέρυσι, αλλά μέσα στο γήπεδο θα φανεί η ποιότητα και η δυνατότητα ενίσχυσης της ΑΕΚ.

Ωστόσο, πρέπει να γίνει ξεκάθαρο, ότι οι μεταγραφικές αναζητήσεις της ΑΕΚ δεν ολοκληρώνονται εδώ. Βλέπετε, υπάρχει σημαντική κινητικότητα και ενδιαφέρον ομάδων του εξωτερικού για παίκτες που ανήκουν τώρα στην «Ενωση», αλλά παράλληλα ενδέχεται να προκύψουν και άλλα κενά. Για παράδειγμα, θεωρείται ιδιαίτερα πιθανό να προστεθεί ακόμα ένας στόπερ ή να υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση στα άκρα της επίθεσης.

Το μεταγραφικό ντεμαράζ πάντως, έδωσε ώθηση και στη νέα φανέλα της ΑΕΚ που παρουσιάστηκε διαδικτυακά χθες (20/6). Οι ρίγες παραμένουν στη βασική εμφάνιση των «κιτρινόμαυρων», μόνο που φέτος – για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας – είναι διαγώνιες. Τα σχόλια των φίλων της ΑΕΚ ήταν μοιρασμένα, αλλά υπήρξαν ήδη αρκετές παραγγελίες. Σήμερα (21/6) παρουσιάζονται τα εισιτήρια διαρκείας, με τις τιμές να είναι ίδιες με την περυσινή περίοδο.

ποδόσφαιροΑΕΚΝταβίντ ΣιμάοΌγκνιεν Βράνιες