Αθλητισμός|20.06.2019 21:19

Στίβος: Ο Καραλής βελτίωσε το εφετινό ρεκόρ του στην Οστράβα

Newsroom

Την καλύτερη εμφάνιση του για το 2019 έκανε ο Εμμανουήλ Καραλής στο επί κοντώ κατά τη διάρκεια του Golden Spike που έγινε στην Οστράβα.

Ο Ελληνας πρωταθλητής ξεπέρασε τα 5,51 μ. και βελτίωσε το 5,36 μ., που ήταν το ρεκόρ του από το Diamond League της Στοκχόλμης. Ο άλτης που γυμνάζεται με τον Ανδρέα Τσώνη ξεκίνησε τον αγώνα του στα 5,41 μ. με επιτυχημένο άλμα και συνέχισε με τον ίδιο τρόπο στο 5,51 μέτρα. Ο πήχης στη συνέχεια τοποθετήθηκε στα 5,61 μ., ύψος το οποίο ο πρωταθλητής μας δεν κατάφερε να ξεπεράσει στο σημερινό αγώνα, ωστόσο θα έχει την ευκαιρία να το κάνει στους αγώνες που ακολουθούν.

Πρώτος ο Σαμ Κέντρικς

Νικητής στο μίτινγκ ήταν ο Σαμ Κέντρικς με 5,93 μ., επίδοση που αποτελεί ρεκόρ διοργάνωσης και δεύτερος ο Πιοτρ Λίσεκ με 5,71 μέτρα. Ο Πολωνός σε λίγες ημέρες θα είναι στην Αθήνα, προκειμένου να συμμετάσχει στο Protergia Athens Street Pole Vault, εκεί όπου θα κάνει τον επόμενο αγώνα του και ο Καραλής. Η τριάδα του σημερινού αγώνα έκλεισε με τον Αουγκούστο Ντούτρα επίσης με 5,71 μέτρα.

Τρία άκυρα η Γκούσιν

Στο ύψος των γυναικών συμμετείχε η Τατιάνα Γκούσιν, που ωστόσο δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα, αφού έκανε τρία άκυρα στο 1,80 μ., που ήταν το αρχικό ύψος στο οποίο μπήκε στον αγώνα.

Φοβερή εμφάνιση πραγματοποίησε η Μαρίγια Λασίτσκενέ, που ήταν νικήτρια στο ύψος με 2,06 μ. και βελτίωσε τη δική της κορυφαία επίδοση στον κόσμο. Η Ρωσίδα στη συνέχεια δοκίμασε στα 2,10 μ., στην προσπάθεια της να βελτιώσει το παγκόσμιο ρεκόρ (2,09μ.).

Με θέα το Ζάππειο

Η 7η έκδοση του Protergia Athens Street Pole Vault φαίνεται πως θα είναι υψηλού επιπέδου και ιδιαίτερα εντυπωσιακή, αφού θα συμμετάσχουν σε αυτή κορυφαία ονόματα του παγκόσμιου επί κοντώ, ανάμεσα τους οι τρεις πρώτοι του πρόσφατου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Γλασκώβης.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, που έγινε σήμερα στη Μ. Βρετανία έγιναν γνωστά τα ονόματα των αθλητών, που θα πάρουν μέρος στον αγώνα της Τρίτης (25/6) , ονόματα με πλούσια βιογραφικά και εντυπωσιακά ρεκόρ, όπως ο πρωταθλητής Ευρώπης του κλειστού στίβου Πάβελ Βογιεκόβσκι και ο δεύτερος στην ίδια διοργάνωση, Πιοτρ Λίσεκ με φετινές επιδόσεις 5,93 μ. και 5,90 μ., αντίστοιχα.

Στο πάνελ των ομιλητών βρέθηκαν σήμερα ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2014 Κώστας Φιλιππίδης, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος, η Διευθύντρια στρατηγικού μάρκετινγκ του ομίλου Μυτιληναίος Βίβιαν Μπουζάλη, το μέλος του ΟΠΑΝΔΑ Κώστας Τσώλος και ο μάνατζερ της διοργάνωσης, Γιάννης Κουτσογιαννόπουλος.

«Οι κορυφαίοι της Ευρώπης»

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος είπε: «Φέτος επιστρέφουμε στο Ζάππειο, δε θα έχουμε φόντο τη Βουλή, αλλά το κτήριο του πρώτου ολυμπιακού χωριού που κατασκευάστηκε ποτέ, αλλά και όμορφες εικόνες από την Ακρόπολη. Ο αγώνας φέτος θα γίνει με άνδρες. Στην Ελλάδα έχουμε το ευχάριστο πρόβλημα να διαθέτουμε εξαιρετικό δυναμικό και στους Άνδρες και στις γυναίκες κι έτσι κάθε χρόνο πρέπει να εναλλάσσουμε την συμμετοχή. Έχουμε τη χαρά να έχουμε φέτος στη διοργάνωση πλειάδα κορυφαίων αθλητών της Ευρώπης.
Περιμένουμε τον κόσμο να έρθει και να παρακολουθήσει από κοντά ένα εντυπωσιακό άθλημα, που προσφέρει θέαμα».

Εμμανουήλ ΚαραλήςστίβοςΣπορΖάππειο