Αθλητισμός|21.06.2019 10:50

Copa America: «Στοπ» της Ιαπωνίας στην Ουρουγουάη (vids)

Newsroom

Η Ιαπωνία έβαλε όσα γκολ έχασε στην πρεμιέρα με την Χιλή (0-4) και δεν επέτρεψε στην Ουρουγουάη να γίνει η δεύτερη ομάδα, μετά την Κολομβία, που κλείνει θέση για τα προημιτελικά του 46ου Copa America. Η ομάδα του Οσκαρ Ταμπάρες, τουλάχιστον, γλίτωσε τα χειρότερα, αφού οι μαχητικοί Ασιάτες προηγήθηκαν δύο φορές στο σκορ, αλλά η «Σελέστε» απάντησε και στις δύο περιπτώσεις, παίρνοντας εντέλει τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2).

Σε ένα παιχνίδι με συνεχείς εναλλαγές, καλό ρυθμό και πολλές ευκαιρίες εκατέρωθεν, η εκ των προσκεκλημένων της διοργάνωσης (μαζί με το Κατάρ) άνοιξε το σκορ με τον Κότζι Μιγιόσι (25’), ο οποίος με ωραίο διαγώνιο σουτ ολοκλήρωσε μια ιδανική αντεπίθεση που ξεκίνησε ο Γκάκου Σιμπασάκι.

Η απάντηση της Ουρουγουάης, η οποία ενθουσίασε τους πάνω από 25 χιλιάδες Ουρουγουανούς (!) που βρέθηκαν στο Πόρτο Αλέγκρε, άργησε μόλις επτά λεπτά. Ο Εντινσον Καβάνι κέρδισε με την εμπειρία του πέναλτι από τον Αγιάσε Ουέντα, μια παράβαση που ο Κολομβιανός διαιτητής Αντρές Χοσέ Ρόχας Νογέρα είδε μόνο μέσω του VAR.

Ο Λουίς Σουάρες ανέλαβε την εκτέλεση, νίκησε τον Εϊτζι Καβασίμα και ισοφάρισε για μια Ουρουγουάη που άγγιξε την ανατροπή στη συνέχεια με δύο ευκαιρίες του Καβάνι, η μια από τις οποίες με σουτ στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο δεύτερο ημίχρονο, όπως έκανε και στο πρώτο, η Ιαπωνία αιφνιδίασε την Ουρουγουάη, με σκόρερ και πάλι τον Μιγιόσι (58’), ο οποίος σκόραρε εύκολα από κοντά, ύστερα από λάθος διώξιμο του Φερνάντο Μουσλέρα, ο οποίος δεν τα πήγε ιδιαιτέρως καλά, στο ματς με το οποίο έγινε ο πρώτος τερματοφύλακας της Ουρουγουάης σε παιχνίδια στο Copa America (15).

Για άλλη μια φορά, η Ουρουγουάη έδειξε χαρακτήρα και, οκτώ λεπτά μετά το δεύτερο ιαπωνικό γκολ, ισοφάρισε με κεφαλιά του Χοσέ Μαρία Χιμένες μετά από κόρνερ του Νικολάς Λοδέιρο, πιέζοντας στη συνέχεια με την ανατροπή, με τον Σουάρες να έχει και αυτός σουτ στο οριζόντιο δοκάρι.

Εν αναμονή του αγώνα του Ισημερινού με την Χιλή (Σάββατο 22/6, 02:00), με τον οποίο θα ολοκληρωθεί η δεύτερη αγωνιστική της φάσης ομίλων, η Ουρουγουάη οδηγεί την κούρσα της βαθμολογίας στον τρίτο όμιλο με τέσσερις βαθμούς, η Χιλή ακολουθεί με τρεις (σε έναν αγώνα), η Ιαπωνία έχει έναν και ο Ισημερινός κανέναν (επίσης σε ένα παιχνίδι).

Την τελευταία αγωνιστική, όλα θα είναι ανοιχτά, με τις αναμετρήσεις Χιλή- Ουρουγουάη (Τρίτη 25/6, 02:00) και Ισημερινός – Ιαπωνία (Τρίτη 25/6, 02:00) να αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον.

3ος όμιλος (βαθμολογία)

Ουρουγουάη 4 (6-2)

Χιλή 3 (4-0)

Ιαπωνία 1 (2-6)

Ισημερινός 0 (0-4)

Δείτε τα highlights του αγώνα:

 

ΙαπωνίαΕθνική ΟυρουγουάηςποδόσφαιροCopa America