Αθλητισμός|21.06.2019 05:08

NBA Draft 2019: Στο Νο 1 ο Ζάιον Ουίλιαμσον μέσα σε δάκρυα! (vids)

Newsroom

Δεν υπήρχε ούτε ένας στο ΝΒΑ που να πίστευε ότι ο Ζάιον Ουίλιαμσον θα έχανε την πρώτη θέση στο Ντραφτ του 2019. Κι αυτό ακριβώς έγινε. Το παιδί θαύμα του Ντιουκ, το ακλόνητο Νο1 για όλους τους σκάουτ για πρώτη φορά μετά τον Αντονι Ντέιβις, που μάλιστα θα καλύψει το κενό του στους Πέλικανς, επιβεβαίωσε τη δυναμική του. Ωστόσο παρά τη σιγουριά, ξέσπασε σε κλάματα, όταν ο κομισάριος του ΝΒΑ, Ανταμ Σίλβερ, φώναξε το όνομά του. Ο Ζάιον, που μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις στο παρκέ ξέσπασε σε κλάματα και αφιέρωσε την επιτυχία του στη μητέρα του. «Δεν πίστευα ότι θα βρεθώ στη θέση αυτή. Η μητέρα μου θυσίασε τα πάντα για μένα, έθαψε τα όνειρά της για τα δικά μου. Θέλω να την ευχαριστήσω».

Στο νούμερο 2 οι Μέμφις Γκρίζλις επέλεξαν τον πόιντ γκαρντ Τζα Μοράντ για να καλύψει το κενό του Μάικ Κόνλεϊ, ενώ στο 3, οι Νιου Γιορκ Νικς φαίνεται επιτέλους να πήραν μια σωστή απόφαση, επιλέγοντας τον Αρ Τζέι Μπάρετ, συμπαίκτη του Ζάιον, που για μεγάλο διάστημα το όνομά του έπαιζε ακόμη και για το Νο1 (με 22 πόντους, 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ σε κάθε ματς στο κολέγιο. Το Νο 4 άλλαξε δύο φορές και μετά τους Λέικερς και τους Πέλικανς κατέληξε στους Ατλάντα Χοκς, που είχαν στοχεύσει εδώ και καιρό στον τεράστιο Ντε Αντρέ Χάντερ. Στο Νο 5 οι Καβαλίερς προτίμησαν τον Ντάριους Γκάρλαντ του Βάντερμπιλτ, ενώ στο Νο 6, οι Μινεσότα Τίμπεργουλφς πήραν μέσω των Σανς τον Τζάρετ Κάλβερ. Στο 7 οι Σικάγο Μπουλς επέλεξαν τον Κόμπι Γουάιτ, στο 8 ξανά οι Πέλικανς τον σέντερ Τζάκσον Χέις και στο 9 οι Ουίζαρντς τον πρώτο Ιάπωνα σε πρώτο γύρο του ντραφτ, Ρούι Χατσιμούρα. Τη δεκάδα έκλεισαν πάλι οι Χοκς με τον Καμ Ρέντις του Ντιουκ. 

Πρώτος Ευρωπαίος ήταν στο Νο 15, ο Γάλλος Σέκου Ντουμπούγια που επιλέχθηκε από τους Ντιτρόιτ Πίστονς και ακολούθησε ο Γεωργιανός Γκόγκα Μπιτάτζε στο 18 από τους Ιντιάνα Πέισερς και στο 19 ο Κροάτης Λούκα Σάμανιτς από τους Σπερς.

T

T
T

ΝΒΑντραφτΖάιον Ουίλιαμσον