Αθλητισμός|21.06.2019 18:12

Παπαθεοδώρου: «Να κριθώ για αυτό που θα παρουσιάσω στο γήπεδο»

Newsroom

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου στην διάρκεια της επίσημης παρουσίασης του από την ΑΕΚ σήμερα αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας μιας ομάδας που θα έχει έντονο ελληνικό στοιχείο όπως και στην κριτική που δέχθηκε από οπαδούς της ΑΕΚ παραμονές της ανακοίνωσης συνεργασίας του με την «Ένωση». Ο Έλληνας τεχνικός μεταξύ άλλων είπε: «Με λένε Παπαθεοδώρου Ηλία και έχω δημιουργήσει την καριέρα και την πορεία μου με βάσει τις δικές μου δυνάμεις. Σέβομαι και ξέρω πού έχω έρθει αλλά και τι εκπροσωπεί ο σύλλογος της ΑΕΚ. Το μόνο που θέλω είναι το σεβασμό και να κριθώ γι αυτό που θα παρουσιάσω στο γήπεδο. Επειδή ξαναπέρασα περίπου το ίδιο πράγμα πριν 2 χρόνια στον ΠΑΟΚ, κατάφερα με προσπάθεια και με τη στήριξη όλων να αντεπεξέλθω. Εγώ θα δώσω το 100% στον σύλλογο που με τίμησε να γίνω προπονητής και να κριθώ στο γήπεδο. Η κριτική είναι για όλους. Το να είσαι προπονητής στην ΑΕΚ είναι στόχος, όνειρο και νιώθεις μια μεγάλη επιτυχία να πετύχεις κάτι. Σε ανθρώπινο επίπεδο υπήρξε μια επαφή και ο τρόπος που με προσέγγισαν όλοι στην ομάδα ήταν καθοριστικός παράγοντας να πάρω απόφαση χωρίς δισταγμό. Οι περισσότεροι θέλουν να έρθουν στην ΑΕΚ. Είμαι άνθρωπος της επαφής και αυτό έπαιξε τον ρόλο του. Το κίνητρο είναι μεγάλο. Η ΑΕΚ είναι ομάδα με τεράστια ιστορία, με φιλοδοξίες και όραμα και υπάρχει αυτό το όραμα δημιουργίας. Δημιουργία ενός νέου χώρου. Αυτό το όραμα ήταν εύκολο στην απόφασή μου».

Για το ρόστερ της ΑΕΚ είπε: «Η ομάδα πρέπει να επενδύσει σε παίκτες που θα τονώσουν το ελληνικό στοιχείο. Θέλουμε παίκτες που θα είναι τιμή τους να παίζουν στην ΑΕΚ. Θα προτιμήσω έναν λιγότερο ποιοτικό παίκτη, που θα θέλει να έρθει πολύ στην ομάδα, από έναν πολύ ποιοτικό παίκτη που είτε θα βλέπει την ΑΕΚ σαν να μην υπάρχει μεγαλο κίνητρο. Θέλω παιδιά που θα σέβονται και θα ιδρώνουν και θα αναπτύσσονται μαζί με την ομάδα. Η εξέλιξη είναι όμορφο, η δημιουργία επίσης. Ήρθαμε να προσθέσουμε απαραίτητα υλικά. Θεωρώ ότι δεν μπορεί ο Προμηθέας και ο ΠΑΟΚ να έχει μια βάση Ελλήνων παικτών και η ΑΕΚ να έχει 2 συμβόλαια. Εκεί θα δώσουμε βάση για να πάμε παραπάνω».

Για τον στόχο που θέτει δήλωσε: «Θεωρώ ότι στόχος είναι να καταφέρουμε να προσελκύσουμε περισσότερο κόσμο και ο κόσμος, για να τον φέρεις κοντά, εκτός από τα αποτελέσματα και τις επιτυχίες και τα εμπορικά παιχνίδια, για να έρθει με συνέπεια θεωρώ απαραίτητα τα δύο πράγματα στην αρχή, να ταυτιστεί με παίκτες, να δημιουργήσει είδωλα Ελλήνων παικτών και ταυτόχρονα να δει νέους παίκτες. Ταυτόχρονα θα πρέπει να προσεγγίσουμε κι άλλο κόσμο. Η κίνηση της ομάδας να δημιουργήσει τον δικό της χώρο θα προσελκύσει και πιο εύκολα κόσμο και θα δημιουργήσει μια βάση που θα είναι πιο κοντά στην ομάδα».

Για τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό είπε: «Το δίπολο για να σπάσει είναι εξαιρετικά δύσκολο και απαιτεί πράγματα που κάποιος να τα διαθέσει και μπορεί όχι. Απαιτούνται πάρα πολλά χρήματα. Και αυτό δεν είναι σίγουρο ότι θα συμβεί. Οι ομάδες αυτές έχουν επενδύσει πολλά και έχουν δημιουργήσει ένα περιβάλλον δύσκολο να το σπάσεις. Εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε από χαμηλά προς τα πάνω. Η άποψή μου είναι πως η ΑΕΚ πρώτα θα πρέπει να γίνει τρίτη δύναμη στο ελληνικό μπάσκετ. Ναι μεν πήρε τίτλους, αλλά τα τελευταία δύο χρόνια δεν έχει βρεθεί τρίτη συνολικά. Ξέρω ότι οι απαιτήσεις είναι μεγάλες. Πρέπει να είμαστε ειλικρινής και ρεαλιστές. Μόνο έτσι θα φτάσουμε εκεί που πρέπει, βήμα βήμα για να φτάσουμε να πούμε ότι μπορούμε να σπάσουμε το δίπολο. Θέλει υπομονή και μεθοδικότητα».

Αγγελόπουλος: «Δουλευταράς ο Παπαθεοδώρου»

Το παρών στο πάνελ της συνέντευξης Τύπου έδωσε κι ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ ΑΕΚ Μάκης Αγγελόπουλος ο οποίος είπε για τον Παπαθεοδώρου: «Δεν του χάρισε κανείς τίποτα. Σε όλες τις ομάδες του αυτό που βλέπουμε είναι πως βάζει ταυτότητα.  Είναι δουλευταράς, έχει αποδείξει πως έχτισε μόνος το δρόμο του. Δεν του χάρισε κανείς τίποτα και έχει τα στοιχεία για επιτυχία. Και νομίζω πως έχει την ιδιοσυγκρασία που ταιριάζει στον σύλλογο».

Για το γήπεδο είπε: «Αυτή τη στιγμή έχουμε καταλήξει για την μακροχρόνια μίσθωση στα Λιόσια. Είμαστε σε διαδικασία παράδοσης παραλαβής από την ΕΤΑΔ. Εκκρεμεί μια γραφειοκρατική απόφαση. Μέσα στον Ιούλιο θα έχουμε εξελίξεις ίσως και νωρίτερα. Μας απασχολεί το θέμα της προσβασιμότητας. Θα γίνει μια παρέμβαση. Θα υπάρχει μια στάση στον προαστιακό και θα υπάρχει και δημοτική συγκοινωνία που θα πηγαίνει δωρεάν τον κόσμο στο γήπεδο. Είμαστε σε ανοιχτή συζήτηση με την αττική οδό για τον κόσμο. Μας απασχολεί και ψάχνουμε τρόπους να το λύσουμε».

Για τα ban  της FIBA είπε: «Ξέρετε ότι υπάρχουν άνθρωποι στο παρελθόν που είχαν παίξει ρόλο να είναι η ΑΕΚ στα τάρταρα. Προσπαθούμε και εμείς με τον τρόπο μας να τους... ταλαιπωρούμε. Υπάρχει περίπτωση παίκτη που δεν έχει παίξει στην ΑΕΚ την τελευταία διετία, όπως είναι ο Ντίξον και ο ατζέντης του διεκδίκησε λεφτά. Εμείς δεν μπορούμε στον κάθε τυχάρπαστο που θέλει να εκμεταλλευτεί την αδυναμία του συστήματος να τον πληρώνουμε. Εμείς τους ταλαιπωρούμε και κερδίζουμε όλες τις υποθέσεις».

Για  το BCL είπε: « Το κλειστό μοντέλο Ευρωλίγκας δεν οδηγεί πουθενά. Μην το συγκρίνουμε με το ΝΒΑ. Στην Ευρώπη έχουμε 650 ομάδες που παίζουν. Δεν είναι δυνατόν αυτό το σύστημα να διαφεντεύεται από 6 ομάδες. Η συμμετοχή στην Ευρώπη θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα παρουσίας στο πρωτάθλημα. Η ευρωπαϊκή συμμετοχή είναι ένα μπόνους. Ο ανταγωνιστής του Ολυμπιακού κάνει ένα μπάτζετ ενός έτους στην Ελλάδα. Πώς είναι δυνατόν να ανταγωνιστείς κάποιον με έσοδα δεκαετίας. Αδικεί το μπάσκετ αυτό και άρα θεωρώ ότι σε βάθος χρόνου θα έχουμε αλλαγές. Το BCL θα αναβαθμιστεί και νομίζω ότι μου φαίνεται πιο υγιείς προσέγγιση στον ανταγωνισμό. Όταν ξέρουμε πως σε όποια θέση κι αν τερματίσουν οι αιώνιοι θα παίζουν Ευρωλίγκα, σκοτώνουν τον ανταγωνισμό».

ΑΕΚΗλίας ΠαπαθεοδώρουΜάκης Αγγελόπουλος