Αθλητισμός|22.06.2019 08:56

ΠΑΟΚ: Η μεγάλη απόσταση προσδοκιών και απόδοσης του Ομάρ Ελ Καντουρί

Αντώνης Τσακαλέας

Η παρουσία του Ομάρ Ελ Καντουρί στον ΠΑΟΚ ολοκληρώνεται στο μισό χρονικό διάστημα από αυτό που προέβλεπε το συμβόλαιο που υπέγραψε τον Αύγουστο του 2017. Ο Μαροκινός μεσοεπιθετικός δεν μπόρεσε να αποδώσει βάσει των προσδοκιών που δημιουργήθηκαν αλλά και των οικονομικών του απολαβών. Η σχέση του με τον ΠΑΟΚ ξεκίνησε σε μια από τις πλέον δύσκολες ημέρες της τελευταίες διετίας, με τους «ασπρόμαυρους» να ανακοινώνουν την απόκτησή του στη διάρκεια της δεύτερης αναμέτρησης με την Εστερσουντ, όταν και δεν υπήρχε σκορ (0-0). Ωστόσο η λήξη του αγώνα βρήκε τον ΠΑΟΚ εκτός Ευρώπης από τα τέλη Αυγούστου. Η αγωνιστική ενεργοποίησή του ήταν άμεση, καθώς αγωνίστηκε στα 11 από τα πρώτα 13 παιχνίδια πρωταθλήματος της σεζόν 2017-18.

Το αξιοσημείωτο είναι πως οι 11 διαδοχικές του συμμετοχές από την 2η μέχρι και την 13η αγωνιστική ήταν οι περισσότεροι διαδοχικοί αγώνες που έγραψε με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Συχνοί τραυματισμοί, άλλοι μικρότερης και άλλοι μεγαλύτερης βαρύτητας, τον έβγαζαν συχνά εκτός μάχης, κάτι που ο ίδιος παραδέχθηκε πως δεν του είχε συμβεί ποτέ στη μέχρι τώρα καριέρα του. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου προσπάθησε να πάρει από εκείνον το καλύτερο δυνατό, αλλά πλην των τραυματισμών, τον δυσκόλεψε και η εύρεση της θέσης που θα μπορούσε να τον αξιοποιήσει. Μετά από τις 11 πρώτες συμμετοχές ως επιτελικός μέσος, προσπάθησε να του βρει θέση είτε στα δεξιά είτε στα αριστερά της επίθεσης, από τη στιγμή που στον άξονα είχε αρχίσει να παίρνει πράγματα είτε από τον Πέλκα είτε από τον Μπίσεσβαρ.

Σε ρήξη με τον μεγαλοατζέντη Μίνο Ραϊόλα

Μπορεί οι τραυματισμοί να τον έβγαζαν συχνά – πυκνά εκτός δράσης όμως ο Λουτσέσκου πάντα έδειχνε να περιμένει την επιστροφή του, με σκοπό την αξιοποίησή του. Ο Ελ Καντουρί από τη πλευρά του άρχισε από το περασμένο καλοκαίρι να εκδηλώνει τάσεις φυγής με πιο ένθερμο υποστηρικτή τη σύζυγό του. Στα μισά της σεζόν που τελείωσε, ο Μαροκινός ήρθε σε ρήξη με τον ατζέντη του, Μίνο Ραϊόλα, όταν θεώρησε πως δεν τον βοηθάει στη προσπάθειά του να πάρει μεταγραφή. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε μεγάλες προσπάθειες για να τον πείσει να μείνει τουλάχιστον μέχρι το τέλος της σεζόν, αλλά τις τελευταίες ημέρες του περασμένου Ιανουαρίου χρειάστηκε και την «συνδρομή» τον Ιβάν Σαββίδη. Ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος του «Δικεφάλου του Βορρά» άκουσε όσα είχαν να του πουν τόσο ο Λουτσέσκου που ήθελε τον Ελ Καντουρί, όσο και ο Μαροκινός που ήθελε να φύγει.

Η πόρτα της εξόδου έμεινε κλειστή με την υπόσχεση να ανοίξει το καλοκαίρι υπό προϋποθέσεις, τις οποίες και κάλυψε η Σταντάρ Λιέγης. Στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν, ήρθε και ένας ακόμα τραυματισμός που έμοιαζε να σφραγίζει το άδοξο φινάλε της παρουσίας του Ελ Καντουρί στον ΠΑΟΚ.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

ΣεζόνΑγώνεςΓκολΑσίστ
2017-18|181-
2018-19|1713

ΚΥΠΕΛΛΟ

ΣεζόνΑγώνεςΓκολΑσίστ
2017-18|311
2018-19|6-

-

ΕΥΡΩΠΗ

ΣεζόνΑγώνεςΓκολΑσίστ
2017-18|---
2018-19|91-
ΠΑΟΚSuperLeagueΟμάρ Ελ Καντουρίποδόσφαιρο