Αθλητισμός|22.06.2019 14:26

Αρης: Ο αντιστάρ Μπράουν Ιντέγε που διψάει για μπάλα εντυπωσιάζει (vid)

Παναγιώτης Γκαμπράνης

Οταν ο Θόδωρος Καρυπίδης πήγε στο Λονδίνο με τον Κωνσταντίνο Διαμαντόπουλο για να διαπραγματευτούν τη συμφωνία με τον Ιντέγε, λίγοι πίστευαν ότι ο Αρης μπορεί να κάνει αυτή την υπέρβαση. Ο Νιγηριανός στράικερ, που έκανε δύο εξαιρετικές σεζόν με τον Ολυμπιακό κι έφτιαξε το όνομά του ξανά μετά τη Γουέστ Μπρομ, εξαργύρωσε την επιτυχία με συμβόλαιο στην Κίνα, που είχε αποδοχές 3.5 εκατομμυρίων ευρώ. Ωστόσο το χρήμα δεν φέρνει πάντα την ευτυχία. Ο Ιντέγε δεν προσαρμόστηκε ποτέ, επέστρεψε κι έκανε ένα μικρό πέρασμα από τη Μάλαγα κι έμεινε ένα χρόνο εκτός γηπέδων. Τότε εμφανίστηκε ο Αρης.

Το κασέ του δεν μπορούσε να το αγγίξει, του έδωσε όμως την ευκαιρία να ξαναμπεί στον ποδοσφαιρικό χάρτη. Οσο για χρήματα, ο Αρης έκανε την απόλυτη υπέρβαση, συμφωνώντας για ένα ποσό κοντά στις 550.000 ευρώ! Τις αντιρρήσεις του Νιγηριανού έκαμψε ο Θόδωρος Καρυπίδης με συνεχές… πρέσινγκ και τηλεφωνήματα. Τον έπεισε για το πρότζεκτ και του εξήγησε ότι μπορεί να γίνει ο ηγέτης που θα αλλάξει επίπεδο τον Αρη, να προσπαθήσει να τον οδηγήσει στην πρώτη τριάδα. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Ο Μπράουν Ιντέγε έφτασε χαμογελαστός, αποφασισμένος να κάνει νέα αρχή και να δουλέψει σκληρά για να βρει τον εαυτό του. Δύο εκπρόσωποί του τον συνοδεύουν διαρκώς από την πρώτη μέρα, αλλά ο Νιγηριανός νιώθει στην Ελλάδα σαν το σπίτι του. Πριν από την παρουσίαση απόλαυσε τις αγκαλιές των φιλάθλων, φωτογραφήθηκε με πολλά παιδιά, υπέγραψε αυτόγραφα. Πάντα χαμογελαστός, ζήτησε από τους ανθρώπους του Αρη να μην χάσει χρόνο και να πάει κατευθείαν για προπόνηση.

Οσοι περίμεναν ότι θα είχε στοιχεία «βεντέτας» διαψεύστηκαν. Πήγε στα αποδυτήρια, γνώρισε τους συμπαίκτες του και παρουσιάστηκε απλός και προσιτός, κερδίζοντας τους με τη συμπεριφορά του. Μίλησε σε κάθε έναν ξεχωριστά και στη συνέχεια τον φώναξε στο γραφείο του ο Σάββας Παντελίδης, ο οποίος στηρίζει πολλά στις δυνατότητες του και στο ταλέντο του. Ο έμπειρος τεχνικός θεωρεί ότι ο Ιντέγε ταιριάζει ιδανικό στο νέο σύστημα και από τα δικά του γκολ και τις ασίστ θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και η επιτυχία. Οσο για την απουσία του από τα γήπεδα, οι ιατρικές εξετάσεις έδειξαν πως είναι σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και το μόνο που λείπει είναι να βρει ρυθμό και να πιάσει ξανά μπάλα στα πόδια του.

Σε κάθε ευκαιρία έλεγε στους ανθρώπους του Αρη για την εντύπωση που του προκάλεσε η υποδοχή. «Δεν έκανα λάθος με την επιλογή μου. Είμαι βέβαιος ότι όλα θα πάνε καλά», λέει, καθώς αποφάσισε να ρίξει σε μεγάλο βαθμό τις απαιτήσεις του για να φτάσουν οι δύο πλευρές στη συμφωνία. Αυτό που απομένει είναι να κάνει αυτό για το οποίο τον απέκτησε ο Αρης. Να αρχίσει να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Μπράουν ΙντέγεΑρηςποδόσφαιρο