Αθλητισμός|23.06.2019 09:08

Οι Antetokounbros επιστρέφουν στις γειτονιές της Αθήνας

Newsroom

Γνωστοί Έλληνες  street artists, βάζουν όλη τους την τέχνη για να ομορφύνουν  με graffiti ανοικτά γήπεδα μπάσκετ ώστε να υποδεχθούν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τα αδέλφια του στην διοργάνωση «AntetokounBros 2019». Με σύνθημα «ελάτε να γίνουμε καλύτεροι αθλητές, συνάνθρωποι και πολίτες» τα διάσημα αδέλφια καλούν αγόρια και κορίτσια να συμμετέχουν σε ένα 3×3 τουρνουά μπάσκετ στις 28 και 29 Ιουνίου.

«Θέλω και είναι τιμή μου να αποτελώ έμπνευση και πρότυπο για παιδιά που ξεκινούν να αθλούνται. Ο αθλητισμός διδάσκει διάφορα πράγματα και μόνο να κερδίσεις έχει από την ενασχόληση σου», έχει δηλώσει στο παρελθόν ο σταρ των Μιλγουόκι Μπακς. Το τουρνουά θα πραγματοποιηθεί σε 3 ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ στη Λαμπρινή, στους Αμπελόκηπους και στην Ελληνορώσων στις 28 Ιουνίου, ενώ οι τελικοί (Σάββατο 29 Ιουνίου)θα πραγματοποιηθούν στα Σεπόλια, στο γήπεδο από όπου ξεκίνησαν… όλα, εκεί που ο Γιάννης άρχισε να παίζει, να μαθαίνει και να  ονειρεύεται ένα καλύτερο αύριο για τον ίδιο και την οικογένεια του.

Σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), η  εταιρεία Nike ανέλαβε την ανάπλαση των 3 ανοιχτών γηπέδων για την πραγματοποίηση του τουρνουά ώστε να προσφέρει στα παιδιά ένα όμορφο περιβάλλον για να αθλούνται και μετά την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου event.

Η Nike σε συνεργασία με γνωστούς street artists, τους  Billy Gee, Cacao Rocks, Nique & Same84 θα δώσουν μάλιστα την ευκαιρία σε παιδιά  να συμμετέχουν στην ανάπλαση των γηπέδων με  graffitis και να δημιουργήσουν τη δική τους κληρονομιά για τη γειτονιά τους.

Η ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρει: «Το τουρνουά είναι ανοιχτό για αγόρια και κορίτσια ηλικίας 14-18 ετών και οι εγγραφές θα ξεκινήσουν στις 10 Ιουνίου στο nike.com/giannis. Όλοι οι συμμετέχοντες, ανεξάρτητα του αν φτάσουν στους τελικούς, θα κερδίσουν την επίσημη φανέλα των AntetokounBros και μια θέση στη μεγάλη γιορτή που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Ιουνίου στο γήπεδο στα Σεπόλια, παρέα με τον Γιάννη και τα αδέλφια του. Με τη συμμετοχή τους στο τουρνουά, οι νέοι αθλητές της Αθήνας βοηθούν να συγκεντρωθούν χρήματα για ένα Πρόγραμμα Προπονητικής Μπάσκετ, αφού κάθε πόντος που θα σημειώνεται ισοδυναμεί με 1 ευρώ, το οποίο η ΝΙΚΕ θα επενδύσει σε κοινότητες».

Γιάννης Αντετοκούνμποοικογένεια Αντετοκούνμπομπάσκετ