Αθλητισμός|23.06.2019 09:47

ΠΑΟΚ: Το «παζλ» του κέντρου της άμυνας με αλλαγή της τελευταίας στιγμής

Αντώνης Τσακαλέας

Αν υπάρχει μια θέση, στην οποία η συζήτηση για τη στελέχωσή της τελείωσε οριστικά πριν από λίγες ημέρες, αυτή δεν είναι άλλη από το κέντρο της άμυνας. Τα «θέλω» του Ραζβάν Λουτσέσκου καλύφθηκαν στο 100%, με τις προσθαφαιρέσεις να έχουν ξεκινήσει μεσούσης της σεζόν.

Για την παραμονή του Χοσέ Κρέσπο χρειάστηκε να γίνει μια μικρή ανατροπή καθώς οι όποιες αρχικές διαφωνίες υπήρχαν στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου, κάμφθηκαν λίγες ημέρες αργότερα.

Για την παραμονή του Φερνάντο Βαρέλα, χρειάστηκε να γίνει μια μεγάλη ανατροπή, με την παραμονή του να έχει και αρκετή δόση τύχης, με τη συνάντηση του Αφρικανού με τον Αντελίνο Βιεϊρίνια να έρχεται λίγες ώρες πριν την αναχώρηση του Βαρέλα από τη Θεσσαλονίκη, με τον αρχηγό του «Δικεφάλου του Βορρά» να παίζει καταλυτικό ρόλο στη γεφύρωση του χάσματος που είχε προκύψει και να πείθει τον Ιβάν Σαββίδη να βρεθεί εκ νέου στο τραπέζι των συζητήσεων.

Για την παρουσία του Σβέριρ Ινγκασον, χρειάστηκε μια οικονομική υπέρβαση προκειμένου να προστεθεί στο «ασπρόμαυρο» ρόστερ έναν κεντρικός αμυντικός που θα κάνει ο,τι δεν κατάφερε ο Εβγέν Χατσερίντι. Να «απειλήσει» το δίδυμο Βαρέλα – Κρέσπο σε βαθμό που θα κάνει τον Ραζβάν Λουτσέσκου να νιώθει λιγότερη ανασφάλεια όταν δεν θα έχει έναν από τους δυο βασικούς κεντρικούς αμυντικούς της τελευταίας τριετίας.

Για την απόκτηση του Ενέα Μιχάι χρειάστηκε μια κίνηση-ματ που ήταν διπλής κατεύθυνσης. Η μετακόμιση του Αλβανού μπακ από τον Παναιτωλικό στη Τούμπα αναμένεται να φέρει τον Γιάννη Μιχαηλίδη από τον ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο. Ο γεννημένος τον Φεβρουάριο του 2000 αμυντικός είναι πιθανό να βρεθεί στον Παναιτωλικό για πάρει το «βάπτισμα του πυρός» σε επαγγελματικό επίπεδο και να γεμίσει με συμμετοχές, κάτι που δεν θα γινόταν σε περίπτωση που έμενε στη Τούμπα, με τον Μιχάι να έχει ήδη δυο σεζόν στη Super League και να συμπληρώνει ιδανικά τη τετράδα των αμυντικών.

Την πόρτα της εξόδου σε σχέση με τη σεζόν που τελείωσε, πέρασαν οι Εβγέν Χατσερίντι και Στέλιος Μαλεζάς, ενώ εκτός Τούμπας θα παραμείνουν οι Δημήτρης Χατζηισαϊας και Μάρκο Μιχόγεβιτς, που αγωνίστηκαν ως δανεικοί σε Ατρόμητο και ΟΦΗ, αντίστοιχα. Τέλος, ο παρτενέρ του Γιάννη Μιχαηλίδη στη Κ19 του ΠΑΟΚ, Απόστολος Διαμαντής, θα ντεμπουτάρει στη Super League με τον ΝΠΣ Βόλο.

SuperLeagueμεταγραφέςΕνέα ΜιχάιΠΑΟΚποδόσφαιρο