Αθλητισμός|26.06.2019 10:58

Αντιδράσεις για τα νέα Ολυμπιακά σπορ του «δρόμου» που εισήγαγε η ΔΟΕ

Newsroom

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (IOC) συμπεριέλαβε προσωρινά το μπρέικ ντάνσινγκ, το σκέιτμπόρντινγκ, το σέρφινγκ και την αναρρίχηση στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι το 2020 προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις στην διεθνή αθλητική κοινότητα.

T

Τον Φεβρουάριο του 2019 η οργανωτική επιτροπή «Παρίσι 2024» πρότεινε την επέκταση του Ολυμπιακού Προγράμματος προσθέτοντας τα τέσσερα νέα αθλήματα, ενώ το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΔΟΕ ενέκρινε τελικά χθες και τα τέσσερα νέα γεγονότα για προσωρινή ένταξη.

T


Το σέρφινγκ, η αναρρίχηση και το σκέιτμπόρντινγκ θα κάνουν το ολυμπιακό τους ντεμπούτο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020 και θα βρίσκονται υπό την παρακολούθηση της ΔΟΕ η οποία το Δεκέμβριο του 2020 θα λάβει την οριστική της απόφαση για την ένταξη τους στο Παρίσι 2024.

T

Εάν πάντως τα πράγματα κυλήσουν χωρίς προβλήματα στο Τόκιο η είσοδο τους στο Παρίσι θεωρείται σίγουρη.

T

Η μάχη του πολ ντάνσινγκ

Mεγάλη μάχη για να μπει στο Ολυμπιακό πρόγραμμα δίνουν οι εκπρόσωποι και του πολ ντάνσινγκ με την διεθνή ομοσπονδία του νέου αθλήματος να υποστηρίζεται δυνατά τόσο από Αμερικανούς όσο και τους Ρώσους οι οποίοι υποστηρίζουν πως πρόκειται για άθλημα που συνδυάζει τη γυμναστική και την ακροβασία.

Οι αντιδράσεις...

Η παρουσία των νέων αθλημάτων όπως και του πολ ντάνσινγκ που επίσης δίνει μεγάλη μάχη για να γίνει Ολυμπιακό άθλημα, προκαλούν αντικρουόμενες αντιδράσεις στην αθλητική κοινότητα, ενώ εκπρόσωποι των παραδοσιακών σπορ διαμαρτύρονται διότι συνεχώς μειώνονται θέσεις και κατηγορίες προκειμένου να χωρέσουν αθλήματα που μοιάζουν περισσότερο με χόμπι και με εκδηλώσεις «του δρόμου» παρά με αγωνιστικό αθλητισμό.

Oι επικριτές των νέων σπορ υποστηρίζουν πως δεν είναι η δημοφιλία τους αυτή που τα φέρνει μέσα στο Ολυμπιακό πρόγραμμα αλλά η θέληση των μεγάλων πολυεθνικών εταιριών που τα υποστηρίζουν.

Mεγάλη αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει και στο διαδίκτυο όπου πολλοί αναρωτιούνται γιατί δεν είναι ολυμπιακά αθλήματα το γκολφ, το σκουός ή το κρίκετ και είναι αθλήματα που απλά θεωρούνται χόμπι...

T
T

Ολυμπιακοί ΑγώνεςΣπορσκέιτμπορντπολ ντάνσινγκμπρέικ ντάνσινγκσέρφινγκ