Αθλητισμός|27.06.2019 11:10

ΠΑΟΚ: Ετοιμος για διπλό «χτύπημα» με Ντάγκλας Αουγκούστο και Στοχ

Αντώνης Τσακαλέας

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ άρχισε για τη νέα σεζόν και σιγά σιγά ενώνονται τα κομμάτια του μεταγραφικού παζλ για τον Δικέφαλο με τις προσθήκες που έρχονται για να ενισχύσουν την ομάδα στην απαιτητική σεζόν που έχει μπροστά της.

Ηδη έχουν αποκτηθεί οι Ζίβκοβιτς, Μιχάι, Μελιόπουλος κι ο Σοάρες, επέστρεψε ο Λάμπρου ενώ στα σκαριά βρίσκονται ακόμη δύο μεταγραφικές κινήσεις. Καταρχάς, στην υπόθεση του Ντάγκλας Αουγκούστο, ο Δικέφαλος έχει φτάσει σε συμφωνία με την Κορίνθιανς, με τις πληροφορίες από τη Βραζιλία να κάνουν λόγο για μια μεταγραφή ύψους 3 εκατ. ευρώ για το 85% των δικαιωμάτων του 22χρονου Βραζιλιάνου αμυντικού μέσου, με το ποσοστό που κρατά η ομάδα του να αφορά μεταγραφή του σε ευρωπαϊκό σύλλογο.

Νικητής σε μια μεγάλη «μάχη»

Ο Ντάγκλας ταλαιπωρήθηκε από το σύνδρομο Ράιτερ, με το οποίο διαγνώστηκε τον Φεβρουάριο του 2017, μια σπάνιας μορφής αντανακλαστική αρθρίτιδα, την οποία και ξεπέρασε, επιστρέφοντας στην αγωνιστική δράση. «Φοβήθηκα ότι δεν θα έπαιζα ξανά. Υπήρχαν βράδια που δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Πρωινά που δεν μπορούσα να σταθώ στα πόδια μου. Είχα προμηθευτεί αναπηρικό καροτσάκι για τις πιο δύσκολες μέρες. Η ζωή δεν με νίκησε. Εγώ νίκησα» είχε πει όταν έπαιξε εκ νέου μετά το πρόβλημα που εμφανίστηκε.

Η περιπέτεια υγεία του Ντάγκλας ήταν ένα θέμα που συζητήθηκε εντός του ΠΑΟΚ όταν ήρθε ο φάκελός του από τη Βραζιλία κι η έλευσή του στη Θεσσαλονίκη φέρνει το συγκεκριμένο θέμα επί τάπητος, αν και ο Ντάγκλας έχει μετρήσει 48 επίσημα παιχνίδια από τη στιγμή που ξεπέρασε το συγκεκριμένο πρόβλημα. Σημειωτέον πως τα ΜΜΕ της Βραζιλίας κατέγραψαν την απουσία του Ντάγκλας από την προπόνηση της Μπαΐα, τονίζοντας πως ο 22χρονος αμυντικός μέσος ξεκίνησε το ταξίδι με προορισμό τη Θεσσαλονίκη με φόντο την επικείμενη μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ.

T

Αλλος Στοχ έφυγε, άλλος Στοχ γυρίζει

Στην υπόθεση Στοχ, το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν εμφανίστηκαν δημοσιεύματα στη Τσεχία τα οποία έκαναν λόγο για προχωρημένες εμφανές του ΠΑΟΚ με τη Σλάβια Πράγας για την απόκτηση του 30χρονου ακραίου, πέντε χρόνια μετά το πρώτο του πέρασμα από τον Δικέφαλο. Η πρώτη επιβεβαίωση ήρθε από τους ανθρώπους των νταμπλούχων Ελλάδας, που δεν αρνήθηκαν τις συζητήσεις με τη Σλάβια για τον Στοχ, ενώ ακολούθησε ο προπονητής του τσεχικού συλλόγου, Ζίντριχ Τρπισόφσκι, ο οποίος το βράδυ της Τετάρτης δήλωσε: «Ο ΠΑΟΚ έχει επικοινωνήσει μαζί μας για τον Στοχ. Μένει να φανεί αν και πότε θα φύγει. Ο ίδιος είναι αυτός που θα αποφασίσει ποιο θα είναι το μέλλον του».

Ο 30χρονος Σλοβάκος εξτρέμ ταιριάζει στη περιγραφή του προφίλ του ποδοσφαιριστή που αναζητά ο ΠΑΟΚ για να προσθέσει σε αυτή τη θέση, καθώς δεν είναι μόνο ότι διαθέτει πλέον την απαραίτητη εμπειρία, αλλά προέρχεται κι από μια σεζόν στην οποία είχε εξαιρετική επίδοση όχι μόνο σε επίπεδο δημιουργίας αλλά και τελειώματος φάσεων, καθώς μέτρησε 14 γκολ και 13 ασίστ σε 49 επίσημες αναμετρήσεις. Η περίπτωση του Στοχ δεν ήρθε τώρα στο προσκήνιο. Ο Σλοβάκος ακραίος δεν είναι πια το παιδί που ψάχνει τον τρόπο να βάλει σε ράγες τη καριέρα του, όπως έγινε το καλοκαίρι του 2013, όταν και ο ΠΑΟΚ τον απέκτησε με τη μορφή δανεισμού από την Φενέρμπαχτσε.

Σαφώς πιο ώριμος, ως ποδοσφαιριστής αλλά και ως άνθρωπος, ο Στοχ δείχνει να μην έχει χάσει το κύριο στοιχείο του παιχνιδιού του που είναι η εκρηκτικότητα και η διείσδυση με τη μπάλα στα πόδια, ενώ σε επίπεδο παραγωγικότητας, ολοκλήρωσε τη σεζόν έχοντας συμμετοχή σε γκολ (είτε σκοράροντας είτε δίνοντας τελική πάσα) ανά 96 αγωνιστικά λεπτά στο πρωτάθλημα Τσεχίας.

SuperLeagueΠΑΟΚΝτάγκλας ΑουγκούστοποδόσφαιρομεταγραφέςΜίροσλαβ Στοχ