Αθλητισμός|27.06.2019 11:29

ΑΕΚ: Πιέζει τη Ρόμα για τον Βέρντε μέσω «γνωστών» προσώπων

Κώστας Γουλής

Ολοένα κι αυξάνει την πίεσή της προς τη Ρόμα η ΑΕΚ, για να κάνει δικό της του Ντανιέλε Βέρντε. Τα ιταλικά ΜΜΕ (Calciomercato) ανέφεραν το απόγευμα της Τετάρτης (26/6) πως οι «κιτρινόμαυροι» έχουν καταλήξει σε μία βάση συμφωνίας με την πλευρά του 23χρονου ακραίου επιθετικού και την ίδια ώρα, προσπαθούν να ρίξουν την τιμή του παίκτη, στις συζητήσεις τους με τους «τζιαλορόσι». Η Ρόμα κοστολογεί τον Βέρντε στα 2 εκατ. €, ποσό που προσπαθεί να το «ρίξει» η ΑΕΚ, δεδομένου ότι ο Ιταλός άσος μένει ελεύθερος σε ένα χρόνο κι απ’ τον Ιανουάριο μπορεί να κλείσει σε άλλη ομάδα. Αλλα δημοσιεύματα αναφέρουν πως οι Ρωμαίοι θα ήθελαν να περιμένουν πρώτα (και) την εισήγηση του νέου προπονητή τους, Πάουλο Φονσέκα, απ’ τη στιγμή που η προετοιμασία της ιταλικής ομάδας ξεκινάει την προσεχή Δευτέρα (1/7).

Οι «κιτρινόμαυροι», ποντάροντας στην καλή σχέση που έχουν «χτίσει» με τη Ρόμα (απ’ την περσινή μεταγραφή του Πόνσε), ευελπιστούν πως θα βρεθεί φόρμουλα συμφωνίας με τον νέο τεχνικό διευθυντή των Ιταλών, Τζιανλούκα Πετράκι, με τον οποίο επίσης υπάρχει «δίαυλος» απ’ τον περσινό δανεισμό του Μπογέ απ’ την Τορίνο. Και θα υπάρξει θετική κατάληξη στην υπόθεση μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Την ίδια ώρα, πάντως, έχουν στις πρώτες επιλογές της λίστας τους κι ακόμη μία -εξίσου καλή- περίπτωση εξτρέμ που δεν έχει «διαρρεύσει».

Από εκεί και πέρα, η ταχύτητα με την οποία κινήθηκε ως τώρα στο «παζάρι» η ΑΕΚ, προσφέρει στον Μιγκέλ Καρντόσο τη πολυτέλεια να αναχωρήσει την Τρίτη (2/7) με την «κιτρινόμαυρη» αποστολή για το Κίελτσε, έχοντας συμπληρωμένο το μεγαλύτερο μέρος του ρόστερ. Με τελευταίο απόκτημα τον Ζεράλδες (κι αμέσως επόμενο τον Ντέλετιτς που «έρχεται» μετά την 1η Ιουλίου), ο 47χρονος τεχνικός έχει στη διάθεσή του τις περισσότερες μεταγραφές, για να ξεκινήσει το «χτίσιμο» της δικής του ΑΕΚ, από την «πρώτη» της Πέμπτης (27/6) στα Σπάτα (6 μ.μ.) μέχρι την 16η Ιουλίου και την ολοκλήρωση του βασικού σταδίου της προετοιμασίας. Το επόμενο (διπλό) «στοίχημα» για τον Νίκο Λυμπερόπουλο, είναι να καταφέρει να ολοκληρώσει τις δύο τελευταίες (βασικές) μεταγραφές της «Ένωσης» -τον φορ και τον ένα εξτρέμ- κατά τη διάρκεια της παραμονής της ΑΕΚ στο Κίελτσε. Με στόχο να είναι διαθέσιμοι στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι της 8ης Αυγούστου (3ος προκριματικός Europa League).

Δεν είναι τυχαίο μάλιστα, πως ο Λυμπερόπουλος θα ακολουθήσει για αρκετές ημέρες την αποστολή στο Κίελτσε, προκειμένου να έχει απευθείας επαφή με τον προπονητή (και) για τα δύο ανοικτά μεταγραφικά «μέτωπα». Η δε πρόθεση των διοικούντων την ΑΕΚ, είναι -ειδικά για την περίπτωση του φορ- να γίνει μία κίνηση που θα κάνει «αίσθηση». Χωρίς, απαραιτήτως, αυτή να «συνδέεται» με τον Αραούχο

ποδόσφαιροΝτανιέλε ΒέρντεΝίκος ΛυμπερόπουλοςμεταγραφέςΑΕΚΡόμα - Roma