Αθλητισμός|27.06.2019 18:36

Αρης: Οι τέσσερις στόχοι για να αυξηθούν τα έσοδα της ΠΑΕ

Παναγιώτης Γκαμπράνης

Ο Θόδωρος Καρυπίδης ενημέρωσε ήδη στη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου για την απόφασή του να αυξήσει το μπάτζετ του Αρη κατά δύο εκατομμύρια ευρώ, μέσω ΑΜΚ προκειμένου να οργανωθεί καλύτερα ο σύλλογος και να ενισχυθεί η ομάδα του Σάββα Παντελίδη. Το μπάτζετ με τα δεδομένα αυτά μπορεί να φτάσει ακόμη και τα έξι εκατομμύρια ευρώ για τη νέα σεζόν, όμως με μεταγραφές επιπέδου Ιντέγε και ενδεχομένως Τσέρτσι, ίσως και να τα ξεπεράσει. Είναι πάντως ξεκάθαρη η προσπάθεια της διοίκησης του Αρη, πέρα από το πορτοφόλι της οικογένειας Καρυπίδη, να δημιουργήσει και δικά της έσοδα. Πώς μπορεί να γίνει αυτό;

Σε σχέση με τη σεζόν που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, ο Αρης ποντάρει σε έσοδα από:

-Χορηγία φανέλας: Δεν είχε κεντρικό χορηγό και ουσιαστικά ο Θόδωρος Καρυπίδης διαφήμισε τη δική του εταιρία, όμως ήδη έχουν αρχίσει οι επαφές με οργανισμούς και εταιρίες για να αντληθεί ένα σεβαστό ποσό. Παράλληλα στην Αλκμήνης θέλουν να επωφεληθούν της καλής αγωνιστικής εικόνας για να φέρουν περισσότερους χορηγούς.

-Εισιτήρια διαρκείας: Ο ενθουσιασμός του κόσμου δείχνει ότι ο Αρης μπορεί να αγγίξει το φράγμα των 10.000 εισιτηρίων διαρκείας και να μπουν αρκετά χρήματα στο ταμείο της ομάδας. Παράλληλα δημιουργούνται νέες θέσεις στο γήπεδο, με επιπλέον πλούσιες παροχές για τον θεατή και ακριβότερη τιμή προς αυτή την κατεύθυνση.

-Αναπροσαρμογή τηλεοπτικού συμβολαίου: Ο Αρης πρόσφερε υψηλή τηλεθέαση σε όλους τους αγώνες του που μεταδόθηκαν από τη Δημόσια τηλεόραση. Ηταν πρώτος σε εισιτήρια σε σχέση με τις ομάδες που είχαν συμβόλαιο με την ΕΡΤ και θα συζητήσει για μια αύξηση για τον δεύτερο χρόνο της συμφωνίας του.

-Συμμετοχή στο Europa League: Η αποστολή του Σάββα Παντελίδη και των παικτών του είναι δύσκολη, ωστόσο όσο πιο μακριά φτάσουν στην Ευρώπη, τόσο περισσότερα θα είναι και τα έσοδα. Κρυφός στόχος, αποφεύγοντας να μιλούν γι' αυτό, είναι η πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης. Για να πετύχει κάτι τέτοιο ο Αρης, θα πρέπει να αποκλείσει ομάδες με μεγαλύτερη δυναμική και μπάτζετ, αλλά αν τα καταφέρει, τότε τα χρήματα μπορεί να αγγίξουν και ολόκληρο το φετινό μπάτζετ!

ποδόσφαιροSuper League 1ΑρηςΘόδωρος Καρυπίδης