Αθλητισμός|27.06.2019 21:01

Μελισσανίδης στους παίκτες: «Μόνος στόχος για την ΑΕΚ είναι η κορυφή»

Newsroom

Ολοκληρώθηκε η πρώτη προπόνηση της ΑΕΚ για τη νέα αγωνιστική περίοδο που πραγματοποιήθηκε με παρόντα τον Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος παρουσίασε στους ποδοσφαιριστές της ομάδας τον νέο τους προπονητή, Μιγκέλ Καρντόσο και τους συνεργάτες του στο τεχνικό τιμ. Ο επικεφαλής της ποδοσφαιρικής Ενωσης ξεκαθάρισε ότι ο μόνος στόχος της ομάδας είναι η κορυφή τονίζοντας και τη χρονική στιγμή που είναι λίγο προτού ο σύλλογος μπει στο δικό του σπίτι.

«Θέλω να καλωσορίσω τον νέο σας προπονητή, το νέο τιμ αλλά και τους νέους ποδοσφαιριστές και να ευχηθώ σε όλους καλή χρόνια. Να είστε καλά, να είστε υγιείς και πάνω απ' όλα να είμαστε οικογένεια. Προερχόμαστε από μια κακή σεζόν την οποία πρέπει να ξεχάσουμε. Η ΑΕΚ είναι ομάδα που ο μόνος της στόχος είναι η κορυφή. Είμαι σίγουρος ότι θα δουλέψετε σκληρά για να δημιουργήσουμε μια νέα και πολύ καλή ομάδα. Και μην ξεχνάτε ότι πλησιάζει ο καιρός που θα μπούμε στο δικό μας γήπεδο, στο δικό μας σπίτι. Καλή χρόνια σε όλους», είπε μεταξύ άλλων ο ισχυρός άνδρας των Κιτρινόμαυρων.

Εκτός από τον Μελισσανίδη, ο οποίος, προτού αποχωρήσει, χαιρέτησε δια χειραψίας προπονητές και ποδοσφαιριστές, στο προπονητικό κέντρο της ομάδας στα Σπάτα παρέστησαν επίσης ο πρόεδρος της ΠΑΕ Βαγγέλης Ασλανίδης και ο τεχνικός διευθυντής Νίκος Λυμπερόπουλος.

Η πρώτη προπόνηση έγινε παρουσία 24 ποδοσφαιριστών. Πιο συγκεκριμένα συμμετείχαν οι: Τσιντώτας, Αθανασιάδης, Πάντος, Μπακάκης, Λόπες, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Χουλτ, Σβάρνας, Παουλίνιο, Σταμούλης, Κρίστιτσιτς, Σιμόες, Ζεράλδες, Αλμπάνης, Κλωναρίδης, Σιμάο, Γαλανόπουλος, Σαμπανάντζοβιτς, Σαρδέλης, Μπότος, Γιακουμάκης και Λίβάγια. Απόντες ήταν οι διεθνείς Μάνταλος και Μπάρκας, οι οποίοι έχουν επιπλέον άδεια και θα ενσωματωθούν τη Δευτέρα (1/7). Σημειωτέον ότι την επόμενη ημέρα η αποστολή της Ενωσης θα αναχωρήσει για το Κιέλτσε της Πολωνίας, όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο προετοιμασίας της ομάδας.

Καρντόσο: «Είναι πιθανό να κάνουμε 2-3 μεταγραφές»

Στο περιθώριο της πρώτης προπόνησης ο νέος προπονητής της ΑΕΚ, Μιγκέλ Καρντόσο, σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους είπε: «Οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ καλές. Από την πρώτη στιγμή καταλάβαμε πως πρέπει να χτίσουμε σε ένα καλό μοντέλο δουλειάς. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να γίνουν τα πράγματα που έχουμε συμφωνήσει με την ομάδα. Έχουμε ένα όραμα για να δημιουργήσουμε ένα καλό μοντέλο δουλειάς. Πιστεύω στο σύλλογο και αυτοί σε εμένα και πιστεύω πως έχουμε ένα καλό γκρουπ για να φτάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε. Για την ώρα βλέπω τον κόσμο να είναι αποφασισμένος να βοηθήσει κι αυτό είναι σημαντικό για εμένα», είπε αρχικά.

Και συνέχισε λέγοντας: «Φυσικά όλοι οι προπονητές στον κόσμο θέλουν και κάτι καλύτερο. Πρέπει να καταλάβουμε σε τι συνθήκες είμαστε και τι μπορούμε να κάνουμε. Πιστεύω πως κάνουμε καλές κινήσεις στην αγορά. Όταν ολοκληρωθεί το ρόστερ, οι παίκτες μου θα είναι οι καλύτεροι στον κόσμο. Μετά εξαρτάται από εμένα να τους κάνω καλύτερους. Γνωρίζετε καλύτερα από εμένα το επίπεδο του ανταγωνισμού στην Ελλάδα, αλλά εμένα με ενδιαφέρει να δημιουργήσουμε ένα δυνατό χαρακτήρα και ένα καλό γκρουπ παικτών. Για τους παίκτες, όπως είπα και στην παρουσίασή μου, είναι απίθανο να κλείσει πριν τις 31 Αυγούστου. Είναι πιθανό να κάνουμε 2-3 κινήσεις. Εξαρτάται από την αγορά. Η διοίκηση και ο τεχνικός διευθυντής κι εγώ δουλεύουμε γι' αυτό, αλλά προς το παρόν πρέπει να δουλέψουμε με το υπάρχον υλικό».

Παρελθόν ο Γιαννιώτας

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε η συνεργασία της ΑΕΚ με τον Γιάννη Γιαννιώτα, ο οποίος δεν απέδωσε τα αναμενόμενα στην Ενωση. Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανέφερε στην ανακοίνωσή της: «Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συνεργασίας της με τον διεθνή επιθετικό Γιάννη Γιαννιώτα, τον ευχαριστεί για την προσφορά του στην ομάδα σε αυτόν τον ένα χρόνο που φόρεσε τη φανέλα της και του εύχεται κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του».

Πηγή: sdna.gr

ΑΕΚΜιγκέλ ΚαρντόσοΔημήτρης ΜελισσανίδηςSuperLeagueποδόσφαιρο