Αθλητισμός|28.06.2019 09:31

Παναθηναϊκός: Το πλάνο Γιαννακόπουλου για ενιαίο «τριφύλλι»!

Κώστας Γουλής

Τις σκέψεις του και το συνολικό πλάνο για έναν (στην ουσία κι όχι στα λόγια) ενιαίο Παναθηναϊκό, θα καταθέσει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στη συνέντευξη Τύπου, που θα παραθέσει την Παρασκευή (28/6) στις 11 π.μ., στην αίθουσα Τύπου του ποδοσφαιρικού ΟΑΚΑ.

Αφού ολοκλήρωσε τον κύκλο των επαφών σε επίπεδο κορυφής με την πολιτική ηγεσία, έχοντας αποσπάσει από παντού «ναι» για το πρότζεκτ του Βοτανικού, ο διοικητικός ηγέτης της ΚΑΕ και του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, θα παρουσιάσει το σχέδιό του για την επόμενη «πράσινη» ημέρα, στην οποία περιλαμβάνεται ένα μοντέλο συνολικής «λαϊκής βάσης» του συλλόγου, αλλά και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Δ. Γιαννακόπουλος, θα αναλύσει ένα κοινό διοικητικό μοντέλο -με αφετηρία τις εξελίξεις γύρω απ’ το γηπεδικό πρότζεκτ- ζητώντας τη βοήθεια/ενίσχυση και του κόσμου του Παναθηναϊκού. Όχι με τη έννοια «βασικού» χρηματοδότη, αλλά με τη λογική σταθερού «πυρήνα» χρηματοδότησης, που θα λειτουργεί ενισχυτικά στον υπάρχοντα διοικητικό κι επενδυτικό μηχανισμό.

Ο ίδιος αναγνωρίζει βεβαίως, πως οι εποχές είναι (πολύ) δύσκολες για κάθε φίλαθλο και για όλο αυτό το πλάνο έχει ήδη αναζητήσει «συμπαίκτες», που θα ενισχύουν σταθερά το εγχείρημα. Μάλιστα, κατά μία πληροφορία (που επισήμως δεν έχει επιβεβαιωθεί), ο Δ. Γιαννακόπουλος φέρεται να έχει ήδη βρει ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες, οι οποίοι έχουν διάθεση να «μπουν» και στο γηπεδικό πρότζεκτ, ωστόσο αυτό είναι κάτι που θα αποσαφηνίσει ο ίδιος στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής.

Ο έτερος άξονας της ομιλίας του θα επικεντρωθεί στην ΠΑΕ και στην πρόθεσή του, να «ενοποιηθεί» σταδιακά, με το συγκεκριμένο σχέδιο. Και χθες υπήρχαν πληροφορίες, πως ο Δ. Γιαννακόπουλος σκοπεύει να κάνει άνοιγμα στον Αλαφούζο, ζητώντας σε πρώτο βαθμό το μάνατζμεντ της ΠΑΕ. Με πλάνο να μπει ένα ποσό ως «εκκίνηση» για να «τρέξει» -σε λίγο πιο υψηλό επίπεδο- η ομάδα κι ο Αλαφούζος να αναλάβει τα χρέη (διακανονισμούς, εφορία κλπ). Ητοι, ένα λίγο πιο εξελιγμένο μοντέλο σε σχέση με αυτό που είχε προτείνει στον Αλαφούζο τον Μάιο του 2018, αλλά εντέλει δεν το προχώρησε ο 62χρονος εφοπλιστής.

ΠαναθηναϊκόςΒοτανικόςΔημήτρης Γιαννακόπουλος