Αθλητισμός|29.06.2019 00:02

Copa America: H Αργεντινή έκλεισε ραντεβού με την Βραζιλία (vids)

Newsroom

Ηταν, κατά πολλούς, το ονειρεμένο ζευγάρι του τελικού στο φετινό Copa America. Εντέλει, Αργεντινή και Βραζιλία θα παλέψουν για μια θέση στον τελικό, αφού θα ανταμώσουν στον πρώτο ημιτελικό (Τετάρτη 3/7, 03:30).

Μετά την «Σελεσάο», η οποία απέκλεισε στα πέναλτι την Παραγουάη, συνεπής στο μεγάλο ραντεβού αποδείχθηκε και η «Αλμπισελέστε», η οποία λύγισε την μαχητική, αλλά κατώτερη Βενεζουέλα (2-0), στο «Μαρακανά» του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Οι δύο παραδοσιακοί αντίπαλοι θα τεθούν αντιμέτωποι σε αγώνα Copa America για 33η φορά (15 νίκες η Αργεντινή, οκτώ ισοπαλίες εννέα νίκες η Βραζιλία), με την τελευταία κόντρα τους να λαμβάνει χώρα το 2007, όταν η Βραζιλία νίκησε 3-0 την Αργεντινή στον τελικό.

Σοβαρή Αργεντινή

Η Αργεντινή, για πρώτη φορά στην διοργάνωση, παρατάχθηκε με ίδιο αγωνιστικό πλάνο για δεύτερο σερί παιχνίδι, με τον Μάρκος Ακούνια να δίνει μεγαλύτερη αμυντική ισορροπία στην μεσαία γραμμή, σε σχέση με τον (ποιοτικότερο επιθετικά) Τζιοβάνι Λο Σέλσο.

Ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος έδειξε το πάθος του για τον αγώνα τραγουδώντας δυνατά τον εθνικό ύμνο, πράγμα σπάνιο, ηγήθηκε των πρώτων, εντυπωσιακών λεπτών της ομάδας του Λιονέλ Σκαλόνι, η οποία μπήκε από την αρχή, αποφασισμένη να σκοράρει νωρίς.

Ο Μέσι τραγουδάει τον ύμνο

Και τα κατάφερε μόλις στο δέκατο λεπτό. Ο Μέσι εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Σέρχιο Αγουέρο και ο «Κουν» με συρτή σέντρα – σουτ την έστειλε στο ύψος του πέναλτι, όπου ο Λαουτάρο Μαρτίνες, με τακουνάκι, νίκησε τον Βούλκερ Φαρίνιες, σκοράροντας για δεύτερο διαδοχικό ματς, αφού είχε σημειώσει γκολ και στη νίκη – πρόκριση επί του Κατάρ (2-0). Αυτό ήταν αισίως το έκτο γκολ του επιθετικού της Ιντερ σε δέκα συμμετοχές.

Το 1-0 της Αργεντινής

Το γρήγορο γκολ του Μαρτίνες επέτρεψε στην Αργεντινή να ελέγξει τον ρυθμό, με την Βενεζουέλα να απειλεί ελάχιστα στο πρώτο ημίχρονο την εστία του Φράνκο Αρμάντι και τους Αργεντινούς να ψάχνουν το δεύτερο γκολ, χωρίς πάντως ιδιαίτερη επιτυχία.

Σφραγίδα Λο Σέλσο

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο τεχνικός της Βενεζουέλας, Ραφαέλ Ντουνταμέλ, αποφάσισε να ρισκάρει και έριξε στο παιχνίδι τον μεσοεπιθετικό Γιέφερσον Σοτέλντο αντί του αμυντικού Λουίς ντελ Πίνο.

Ο Σκαλόνι απάντησε με δύο αλλαγές για να φρεσκάρει την ομάδα του από την μέση και μπροστά, με Ανχελ ντι Μαρία και Λο Σέλσο να αντικαθιστούν Λαουτάρο και Ακούνια αντίστοιχα.

Η Βενεζουέλα ανέβασε στροφές και πλησίασε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα την εστία του Φράνκο Αρμάνι, ο οποίος έκανε σωτήρια απόκρουση σε τετ – α – τετ του Ρόναλντ Ερνάντες (71’).

Από το πιθανό 1-1, περάσαμε σε τρία λεπτά στο (τελειωτικό) 2-0. Η Αργεντινή βρήκε ανοργάνωτη την αντίπαλη άμυνα, ο Αγουέρο σούταρε από το ύψος της περιοχής, ο Φαρίνιες δεν μπλόκαρε την μπάλα σε μια φαινομενικά πολύ εύκολη φάση και ο Λο Σέλσο, προ κενής εστίας, πέτυχε ένα από τα πιο εύκολα γκολ της καριέρας του.

Το 2-0 της Αργεντινής

 

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Αρμάνι, Φόιτ, Πετσέλα, Οταμέντι, Ταλιαφίκο, Ντε Πολ, Παρέδες, Ακούνια (69’ Λο Σέλσο), Μέσι, Μαρτίνες (64’ Ντι Μαρία), Αγουέρο (85’ Ντιμπάλα).

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: Φαρίνιες, Ερνάντες, Τσάνσελορ, Ντελ Πίνο (56’ Σοτέλντο), Ροσάλες (84’ Σέιχας), Ζούνιορ Μορένο, Μουρίγιο, Ερέρα, Ρινκόν, Ματσίς (71’ Μαρτίνες), Ροντόν.

Εθνική ΑργεντινήςCopa AmericaποδόσφαιροΕθνική Βενεζουέλας