Αθλητισμός|29.06.2019 01:58

Μπάσκετ: Το μεγάλο όνειρο του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη (vids)

Θοδωρής Φελάνης

Κάποιοι άνθρωποι συνηθίζουν στα γενέθλια τους να κάνουν απολογισμό του χρόνου που πέρασε, όπως και να θέτουν στόχους για το μέλλον. Τις προηγούμενες ημέρες ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης (που είχε γενέθλια στις 22 Ιουνίου) έκανε τον δικό του… απολογισμό. Αποφάσισε πως αυτό που του λείπει περισσότερο είναι η επιστροφή στην ενεργό δράση.

Στα 34 του ο Σοφοκλής, αυτό το θαύμα της φύσης, ο παίκτης που όλοι ήθελαν να πετύχει αλλά μονίμως υπέκυπτε στα πάθη του με ολέθρια (δυστυχώς) αποτελέσματα για την καριέρα του, θέλει να έχει το τέλος που του αρμόζει. Να αποχωρήσει με το κεφάλι ψηλά. Και θέλει να το πετύχει όχι μόνο για τον ίδιο αλλά και για την οικογένεια και τα παιδιά του, τον Μάξιμο και την Λυδία.

Ήταν 8 Ιανουαρίου του 2018 όταν ο Σχορτσαινίτης έκανε το ντεμπούτο του με την φανέλα των Τρικάλων κόντρα στο Ρέθυμνο. Έπαιξε για εννέα λεπτά και 20 δευτερόλεπτα, πέτυχε έξι πόντους (3/5 δίποντα), είχε ένα ριμπάουντ, ενώ έκανε δύο λάθη. Οι φίλαθλοι τον Τρικάλων θα τον χειροκροτήσουν για πρώτη και τελευταία φορά εκείνη την σεζόν. Είχε επιστρέψει μετά από διετή απουσία στα παρκέ, όμως το συγκεκριμένο ματς ήταν και το τελευταίο.

Οι τραυματισμοί του δεν τον άφησαν σε ησυχία ενώ το σώμα του έδειχνε για ακόμη μια φορά ανέτοιμο και με περιττά κιλά. Το μεγάλο ερώτημα που παραμένει διαχρονικό όταν αναφερόμαστε στον Σχορτσιανίτη, ο οποίος επιστρέφει για ακόμη μια φορά,  με αφορμή την είδηση που τον θέλει να έχει δώσει τα χέρια με τον Ιωνικό ενόψει της νέας σεζόν: «Θα καταφέρει να είναι σε καλή κατάσταση;».

Πληροφορίες αναφέρουν πως πρέπει στο επόμενο διάστημα να χάσει τουλάχιστον 10 κιλά ώστε να είναι σε νορμάλ επίπεδα. Τους τελευταίους μήνες δείχνει να έχει πεισμώσει έχοντας μπει σε εντατικούς ρυθμούς προπονήσεων ενώ αξίζει να σημειωθεί πως εισέπραξε πολλή αγάπη από τον κόσμο κατά το  «Galis Basketball 3on3» που έγινε στην Ρόδο. Πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά όταν μιλάμε για το παιδί που καθήλωνε τους Έλληνες φιλάθλους ως μέλος της φοβερής Εθνικής του 2006 που κατατρόπωσε την Team USA;

Ο «Big Sofo» 13 χρόνια από τον άθλο της Σαϊτάμα (κι αφού μεσολάβησαν στην καριέρα του συνεργασίες με Ολυμπιακό, Μακάμπι, Παναθηναϊκό, Ερ. Αστέρα, ΠΑΟΚ κ.α.) θέλει να ονειρευτεί ξανά: «Το πιο μακρινό μου όνειρο; Να είμαι στην καλύτερη κατάσταση όταν ο γιος μου ή η κόρη μου, τα παιδιά μου, θα είναι σε θέση να παρακολουθήσουν ένα παιχνίδι. Αν τα καταφέρω θα είμαι ευτυχισμένος…», δήλωσε προ διετίας...

Δείτε το τελευταίο παιχνίδι του Σχορτσιανίτη με την φανέλα των Τρικάλων:

 

Δείτε μια σπουδαία εμφάνιση του «Σόφο» με τη φανέλα του Ολυμπιακού:

Ιωνικός ΝικαίαςBasket LeagueμπάσκετΣοφοκλής Σχορτσιανίτης