Αθλητισμός|29.06.2019 19:50

Ζοάο Φέλιξ – Ματάις ντε Λιχτ: Η παράνοια για δύο 19χρονους (vids)

Αλέξανδρος Λοθάνο

Ενηλικιώθηκαν πριν από λίγους μήνες. Ο Ζοάο Φέλιξ πριν από οκτώ και ο Ματάις ντε Λιχτ πριν από έντεκα. Και όμως, αμφότεροι καλούνται να πάρουν αποφάσεις που θα έπρεπε να ζητούνται μόνο από βετεράνους. Σε ηλικία 19 ετών, γύρω από τον Πορτογάλο επιθετικό και τον Ολλανδό κεντρικό αμυντικό έχει στηθεί ένα τρελό παιχνίδι εκατομμυρίων ευρώ επειδή είναι χαρισματικοί κλωτσώντας ένα τόπι.

Την Δευτέρα (1/7), η Ατλέτικο Μαδρίτης αναμένεται να ανακοινώσει την απόκτηση του Ζοάο Φέλιξ. Μια μεταγραφή που θα φτάσει τα 126 εκατομμύρια ευρώ (!), έξι εκατομμύρια περισσότερα από την «τρελή» ρήτρα αποδέσμευσης του, ώστε η αποπληρωμή να γίνει με δόσεις.

Ο ίδιος, παρ’ ότι πιθανότατα αφήνει τους γονείς του να διαχειρίζονται τα χρήματά του, θα βγάζει έξι εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, μόνο από το συμβόλαιο. Χωρίς, δηλαδή, να υπολογίζονται οι συμφωνίες με χορηγούς που πολιορκούν ως γύπες το νέο παιδί – θαύμα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Ενα παιδί, όμως, που δεν θα προλάβει επί της ουσίας να ζήσει ως τέτοιο…

 

«Τάση για εμετό»

Ο Ντε Λιχτ ονειρεύονταν να παίξει με τον κολλητό του φίλο, Φρένκι ντε Γιονγκ, στην Μπαρτσελόνα. Δεν θα το κάνει, τουλάχιστον προς το παρόν. Οι Καταλανοί δεν θέλουν να διαλύσουν την πυραμίδα των αποδοχών και να του δώσουν δώδεκα εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο (προσοχή, μιλάμε για έναν 19χρονο), τα οποία του δίνουν ευχαρίστως η Γιουβέντους, εκμεταλλευόμενη έναν πολύ ευνοϊκό νόμο που αφορά την φορολογία των ξένων, και η Παρί Σεν Ζερμέν.

Η «Γηραιά Κυρία», για να αποσπάσει το «ναι» του πιο πολλά υποσχόμενου στόπερ στον κόσμο, ο οποίος δείχνει να επηρεάζεται πολύ από τον μάνατζέρ του, Μίνο Ραϊόλα, αποδέχθηκε να μπει ρήτρα αποδέσμευσης 150 εκατομμυρίων ευρώ. Η Παρί, αντίθετα, είπε «όχι», επειδή προφανώς την θεωρεί χαμηλή, εφόσον ο Ντε Λιχτ έχει την εξέλιξη που «δείχνει» με το ταλέντο και την προσωπικότητά του.

«Τι περνάει από το μυαλό σου; Είσαι 19 ετών. 12, 13, 14 ή 15 εκατομμύρια ευρώ. Τι διαφορά έχει; Θα έχει ένα επιπλέον αυτοκίνητο, 50 τετραγωνικά μέτρα επιπλέον στο σπίτι, δέκα μέτρα επιπλέον στο σκάφος του. Αν η επιλογή είναι καθαρά βάσει του οικονομικού, σταματώ, αλλά μου προκαλεί τάση για εμετό» ήταν το σκληρό σχόλιο του Κριστόφ Ντουγκαρί, παγκόσμιου πρωταθλητή με την Γαλλία το 1998, για την τροπή που παίρνει, από πολύ νωρίς, η καριέρα του Ντε Λιχτ…

 

μεταγραφέςΜατάις ντε ΛιχτΖοάο ΦέλιξποδόσφαιροΓιουβέντουςΑτλέτικο Μαδρίτης