Αθλητισμός|30.06.2019 00:01

Formula 1: Ο Ραϊκόνεν έδειξε το... μεσαίο δάχτυλο στον Χάμιλτον (vids)

Newsroom

Επεισοδιακές ήταν οι κατατακτήριες δοκιμές στο GP της Αυστρίας για το πρωτάθλημα Formula 1. Ο Σαρλ Λεκλέρκ με τη Ferrari απέδειξε για άλλη μια φορά ότι μπορεί να είναι αρκετά γρήγορος μέσα στην πίστα και πήρε την pole position, αφήνοντας πίσω του του Φερστάπεν, Μπότας, Μάγκνουσεν, ΧάμιλτονΝόρις, Ράικονεν, Τζιοβινάτσι, Γκασλί και του δέκατου και... καταϊδρωμένου Φέτελ.

Ο προπορευόμενος στη γενική κατάταξη Χάμιλτον με τη Mercedes που θα εκκινήσει από την πέμπτη θέση, στη διάρκεια των δοκιμών τερμάτισε δεύτερος πίσω από τον Λεκλέρκ αλλά δέχθηκε ποινή τριών θέσεων από τους αγωνοδίκες μετά το τέλος των δοκιμών. Ολα συνέβησαν όταν ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής εμπόδισε τον Ράικονεν στον γρήγορο γύρο του.

Μάλιστα στη συνέχεια, κι αφού ο Χάμιλτον μπήκε με ταχύτητα σε μια στροφή χάνοντας τον έλεγχο του μονοθέσιού του, ο Ραϊκόνεν έδειξε να το απολαμβάνει υψώνοντας το... μεσαίο δάχτυλο στον Χάμιλτον που βρέθηκε εκτός πίστας!

Δείτε το περιστατικό που κατέγραψε η κάμερα που βρίσκεται πάνω από το μονοθέσιο:

Η απόφαση των κριτών ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι αγωνοδίκες εξέτασαν τα βίντεο και μίλησαν με τους οδηγούς και τους εκπροσώπους των ομάδων και αποφάσισαν ότι το μονοθέσιο #44 (Χάμιλτον) εμπόδισε το μονοθέσιο #7 (Ράικονεν) στη στροφή 3. Το μονοθέσιο #44 μόλις είχε βγει από τα pit και είχε πληροφορηθεί ότι έρχονται μονοθέσια τα οποία είναι σε γρήγορο γύρο, συμπεριλαμβανομένου του μονοθεσίου #7. Ωστόσο το οδηγός του μονοθεσίου #44 προσπάθησε να πάρει δραστικά μέτρα όταν αντιλήφθηκε οτι το μονοθέσιο #7 πλησίαζε με ταχύτητα, αλλά δεν ήταν αρκετό για να το αποφύγει. Έτσι ο οδηγός του μονοθεσίου #7 αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον γύρο του».

Εντυπωσιακός πάντως ήταν ο γύρος που έδωσε την πρωτιά στον Λεκλέρκ, ο οποίος με χρόνο 1.03.003 έκανε ρεκόρ πίστας...

Δείτε τον εντυπωσιακό γύρο του Λεκλέρκ: 

T

FerrariΚίμι ΡαικόνενGP ΑυστρίαςΛιούις ΧάμιλτονFormula 1Σαρλ Λεκλέρκ