Αθλητισμός|30.06.2019 00:39

Copa America: Μοιραίος ο Σουάρες, «μπαμ» το Περού! (vids)

Newsroom

Η Ουρουγουάη ήταν το φαβορί του τέταρτου προημιτελικού, αλλά δεν το επιβεβαίωσε στο γήπεδο. Το Περού έγινε η τρίτη ομάδα των προημιτελικών που χρειάστηκε τα πέναλτι για να προκριθεί, λύγισε την Ουρουγουάη με 5-4 (0-0 μετά το 90λεπτο) και έκλεισε ραντεβού στον δεύτερο ημιτελικό (Πέμπτη 4/7, 03:30) με αντίπαλο την Χιλή, η οποία επίσης απέκλεισε στα πέναλτι την Κολομβία.

Για πρώτη φορά από το 2015, το Περού προκρίθηκε στα ημιτελικά. Τότε, αποκλείστηκε από την μετέπειτα πρωταθλήτρια Χιλή και τώρα θέλει να πάρει την ρεβάνς. Προς το παρόν, πάντως, απέκλεισε με το σπαθί της την Ουρουγουάη, η οποία πλήρωσε πολύ ακριβά την αναποτελεσματικότητά της και τα τρία (!) ορθά ακυρωθέντα γκολ της.

Στο πρώτο ημίχρονο, κάτω από έντονη βροχόπτωση στο «Αρένα Φόντε Νόβα» του Σαλβαδόρ ντε Μπαΐα, η ομάδα του Οσκαρ Ταμπάρες είχε τον έλεγχο του ρυθμού, απέναντι σε μια καλά στημένη άμυνα της ομάδας του Ρικάρντο Γκαρέκα.

Παρά την αμυντική τακτική του Περού, η Ουρουγουάη έφτασε σε μια – δύο περιπτώσεις κοντά στο γκολ, με τον Εντινσον Καβάνι να χάνει απίστευτη ευκαιρία από κοντά και τον Βραζιλιάνο διαιτητή Γουίλτον Σαμπάιο να ακυρώνει ορθά γκολ του Τζόρτζιαν ντε Αρασκαέτα, για οφσάιντ που είχε προηγηθεί του Ναχιτάν Νάντες.

Η ευκαιρία του Καβάνι

 

Μονίμως… οφσάιντ

Στο δεύτερο μέρος, η εικόνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα, με την Ουρουγουάη να έχει την μπάλα και το Περού να ψάχνει την κόντρα, επιδιώκοντας (ανεπιτυχώς) να αιφνιδιάσει την «Σελέστε».

Ο Ντιέγκο Γκοδίν έχασε από κοντά μια ακόμα απίθανη ευκαιρία και ένα λεπτό αργότερα (59’) ο Καβάνι έφυγε μόνος του και πλάσαρε εύστοχα, με το γκολ όμως να ακυρώνεται για (οριακό) οφσάιντ του επιθετικού της Παρί Σεν Ζερμέν.

Το ακυρωθέν γκολ του Καβάνι

 

Η Ουρουγουάη συνέχισε να επιτίθεται, κατάφερε εκ νέου να σκοράρει (72’), αλλά το γκολ ακυρώθηκε ξανά, αυτή την φορά για (οριακό) οφσάιντ του Λουίς Σουάρες, ο οποίος σκόραρε με κοντινή προβολή.

Το ακυρωθέν γκολ του Σουάρες

 

Ηρωας ο Γκαγιέσε

Το Περού άντεξε στην πίεση μέχρι το φινάλε, η «υπόθεση πρόκριση» οδηγήθηκε για τρίτη φορά στα πέναλτι (μετά το Βραζιλία – Παραγουάη και το Χιλή – Κολομβία), όπου ο Πέδρο Γκαγιέσε απέκρουσε το σουτ του Λουίς Σουάρες, οι υπόλοιποι εννέα ευστόχησαν και το «μπαμ» ολοκληρώθηκε.

Το Περού θα διεκδικήσει με την Χιλή μια θέση στον τελικό, ενώ Βραζιλία και Αργεντινή θα πρωταγωνιστήσουν στην μεγάλη, παραδοσιακή μάχη της Νοτίου Αμερικής, μια ημέρα νωρίτερα (Τετάρτη 3/7, 03:30).

Τα πέναλτι

Λουίς Σουάρες (Ουρουγουάη): Απόκρουση Γκαγιέσε, 0-0

Πάολο Γκερέρο (Περού): Γκολ, 0-1

Εντινσον Καβάνι (Ουρουγουάη): Γκολ, 1-1

Ραούλ Ρουιντίας (Περού): Γκολ, 1-2

Κρίστιαν Στουάνι (Ουρουγουάη): Γκολ, 2-2

Γιοσιμάρ Γιοτούν (Περού): Γκολ, 2-3

Ροντρίγκο Μπετανκούρ (Ουρουγουάη): Γκολ, 3-3

Λουίς Αντβίνκουλα (Περού): Γκολ, 3-4

Λούκας Τορέιρα (Ουρουγουάη): Γκολ, 4-4

Εντινσον Φλόρες (Περού): Γκολ, 4-5

Η διαδικασία των πέναλτι

 

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Μουσλέρα, Γκ. Γκονσάλες, Χιμένες, Γκοδίν, Κάσερες, Νάντες (57’ Τορέιρα), Βαλβέρδε (95’ Στουάνι), Μπετανκούρ, Ντε Αρασκαέτα, Σουάρες, Καβάνι.

ΠΕΡΟΥ: Γκαγιέσε, Αντβίνκουλα, Σαμπράνο, Αμπραμ, Τραούκο, Τάπια, Γιοτούν, Καρίγιο (75’ Κ. Γκονσάλες), Κουέβα (85’ Ρουιντίας), Φλόρες, Γκερέρο.

Εθνική ΠερούποδόσφαιροCopa AmericaΕθνική Ουρουγουάης