Αθλητισμός|30.06.2019 08:54

Ωρα προπονητή στον ΠΑΟΚ: Προβάδισμα Φερέιρα, αλλά όλα ανοικτά

Αντώνης Τσακαλέας

Μια ημέρα προτού αναχωρήσει για το Απελντοορν της Ολλανδίας, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην αναζήτηση προπονητή μετά την απόφαση του Ραζβάν Λουτσέσκου να κάνει χρήση της ρήτρας που υπήρχε στο συμβόλαιό του και να αποχωρήσει από τον «Δικέφαλο του Βορρά» με προορισμό της Αλ Χιλάλ.

Οι επιτελείς των νταμπλούχων Ελλάδος, με επικεφαλής τον Ιβάν Σαββίδη, έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία ανεύρεσης του ανθρώπου που θα διαδεχθεί τον Ρουμάνο τεχνικό, με τον Αμπέλ Φερέιρα να είναι ψηλά στη σχετική λίστα. Οι πρώτες πληροφορίες που ήρθαν από την Πορτογαλία ανέφεραν πως στο συμβόλαιο του Φερέιρα υπάρχει buy out, το οποίο είναι στα 12,5 εκατ. ευρώ. Την ίδια στιγμή, από το περιβάλλον του προπονητή προκύπτει πως το θέμα της ρήτρας είναι διαφορετικό από το τρόπο που παρουσιάζεται στα ΜΜΕ της Πορτογαλίας.

Ο Μάσιμο Καρέρα ήταν από τα πρώτα ονόματα που έπεσε στο τραπέζι, με τον Ιταλό τεχνικό να είναι μια πιο προσιτή επιλογή από τη στιγμή που είναι ελεύθερος, και το περιβάλλον του να αρνείται πως έχει μπει σε διαδικασία συζητήσεων με τον ΠΑΟΚ.

Οσον αφορά τον Μάρκο Νίκολιτς, ο Σέρβος τεχνικός της Βίντι δεν έχει δεχθεί καμιά κρούση από τον ΠΑΟΚ, όμως δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ενδιαφέρθηκαν να μεσολαβήσουν προκειμένου να ανοίξουν το δρόμο προς τη Τούμπα, χωρίς να τεθεί τέτοιο θέμα από τη πλευρά των «ασπρόμαυρων».

Τα δεδομένα έχουν ως εξής. Πρόθεση των ανθρώπων του ΠΑΟΚ είναι να υπάρχει συμφωνία με τον νέο τεχνικό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Και στο δρόμο για αυτή τη προσπάθεια έχουν μπει ονόματα προπονητών σε μια σειρά προτεραιότητας, που έχει να κάνει και με το βαθμό δυσκολίας της κάθε περίπτωσης. Το που θα καταλήξει η συγκεκριμένη διαδικασία δεν μπορεί να προβλεφθεί...

ΠΑΟΚSuperLeagueΑμπέλ Φερέιραποδόσφαιροπροπονητής