Αθλητισμός|01.07.2019 08:59

ΠΑΟΚ: Πρώτο ραντεβού των παικτών με τον Φερέιρα στην Ολλανδία

Αντώνης Τσακαλέας

Με τον Ιβάν Σαββίδη να τηρεί την υπόσχεση που έδωσε στους αρχηγούς της ομάδας (στους οποίους είχε διαμηνύσει το Σαββάτο 29/6 πως μέχρι το βράδυ της Κυριακής 30/6 το θέμα του προπονητή θα έχει κλείσει) ο ΠΑΟΚ αντικατέστησε τον Ραζβάν Λουτσέσκου με τον Αμπελ Φερέιρα, και σήμερα το πρωί η αποστολή των «ασπρόμαυρων» και ο 40χρονος τεχνικός ξεκινούν από Ελλάδα και Πορτογαλία αντίστοιχα, με προορισμό το Απελντοορν της Ολλανδίας, εκεί όπου οι νταμπλούχοι θα παραμείνουν μέχρι και τις 11 του μήνα, για το πρώτο κομμάτι της προετοιμασίας.

Ο Αμπελ Φερέιρα θα έχει τη πρώτη του γνωριμία με τους επιτελείς αλλά και τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, με τον 40χρονο να υπογράφει και να πιάνει αμέσως δουλειά. Τον Φερέιρα ακολουθούν δυο βοηθοί και ένας γυμναστής, ενώ το προπονητικό τιμ θα στελεχωθεί από έναν προπονητή τερματοφυλάκων και έναν αναλυτή δεδομένων που βρίσκονται ήδη στο έμψυχο δυναμικό του «Δικεφάλου του Βορρά». Την αποστολή θα συνοδεύει ο Μάκης Γκαγκάτσης, με τον αντιπρόεδρο να δίνει το παρών προκειμένου να προχωρήσει και τα διαδικαστικά της πρόσληψης του Αμπελ Φερέιρα.

Η κίνηση του ΠΑΟΚ να αποκτήσει με «μεταγραφή» τον προπονητή της Μπράγκα, τη δεδομένη χρονική στιγμή, έχει κάνει αίσθηση στην Πορτογαλία. Δεν είναι η πρώτη φορά που ομάδα από την Πορτογαλία καρπώνεται χρήματα για προπονητή της. Είναι όμως σίγουρα η πιο σύντομη μεταγραφή προπονητή από τη στιγμή που έγινε κίνηση.

Οι «ασπρόμαυροι» βρέθηκαν στα σχοινιά, αλλά για μια ακόμα φορά, σε στιγμή πίεσης, ο Ιβάν Σαββίδης γνωρίζει καλά πως οι έκτακτες καταστάσεις απαιτούν δραστικές αποφάσεις, και ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ άναψε από τη πρώτη στιγμή το «πράσινο φως» έτσι ώστε η «απάντηση» των «ασπρόμαυρων» στην αποχώρηση του Ραζβάν Λουτσέσκου να συνδυάζει τον εντυπωσιασμό αλλά και την ουσία.

ποδόσφαιροπροπονητήςΠΑΟΚSuperLeagueΑμπέλ Φερέιρα