Αθλητισμός|01.07.2019 17:35

ΑΕΚ: Ο Βέρντε και το «αθόρυβο» plan B με τον Ματέο Γκαρσία

Κώστας Γουλής

Στην πλέον καθοριστική εβδομάδα μπαίνει το θέμα του εξτρέμ στην ΑΕΚ, με τους «κιτρινόμαυρους» να παίζουν… μπάλα σε διαφορετικά «ταμπλό», για να κλείσουν άμεσα τη μία απ’ τις δύο μεταγραφικές εκκρεμότητές τους.

Ο Ιταλός Ντανιέλε Βέρντε της Ρόμα παραμένει στις βασικές επιλογές της λίστας, όμως κάθε μέρα που περνάει ο βαθμός δυσκολίας για τη μεταγραφή του αυξάνεται, αφού για την απόκτησή του ερίζουν και οι ισπανικές Μπέτις και Μαγιόρκα. Το κλαμπ της Σεβίλλης μάλιστα, προσπαθεί να τον εντάξει στα ανταλλάγματα για πιθανή πώληση του γκολκίπερ Πάου Λόπεθ στη Ρόμα, τη στιγμή που οι Ιταλοί τον κοστολογούν 2 εκατ. €. Η ΑΕΚ πιέζει έντονα τους «τζιαλορόσι», για να ρίξουν τις αξιώσεις τους στα μισά, έχοντας διάθεση να ανέβει ως το 1,2 εκατ. € σε δόσεις.

Την ίδια ώρα πάντως, στην ΑΕΚ «δουλεύουν» κι άλλες υποθέσεις παράλληλα, για να μη βρεθούν επί… ξύλου κρεμάμενοι,. Οι πληροφορίες μάλιστα, αναφέρουν πως το «αθόρυβο» plan B των «κιτρινόμαυρων» είναι ο Ματέο Γκαρσία! Ο 22χρονος Αργεντινός εξτρέμ, που έκανε εξαιρετική σεζόν πέρσι ως δανεικός στον Αρη απ’ τη Λας Πάλμας (11 γκολ, 1 ασίστ, σε 32 αγώνες), ξαναμπήκε στο στόχαστρο της «Ένωσης» και στην Ισπανία τονίζουν πως έχουν γίνει επαφές και με την ισπανική ομάδα, για ένα αντίστοιχο ποσό 1 με 1,1 εκατ. € (σε δόσεις).

Γαλανόπουλος… 2021

Ενεργοποιήθηκε και τυπικά την Παρασκευή (28/6) το +1 στο συμβόλαιο του Κώστα Γαλανόπουλου, που τον «δένει» με την ΑΕΚ έως τον Ιούνιο του 2021. Τον Απρίλη του ’17 ο 21χρονος άσος υπέγραψε τριετή επέκταση, στην οποία είχε συμπεριληφθεί οψιόν επέκτασης κατά ένα χρόνο, για την οποία θα έπρεπε να συναινέσει και ο ίδιος. Η ΑΕΚ κάλεσε λοιπόν τον Γαλανόπουλο και τον ατζέντη του Πολ Κουτσολιάκο, για να «σφραγίσουν» τη συμφωνία τους, προσφέροντας στον νεαρό μεσοαμυντικό έξτρα μπόνους 20.000€ (για το ενοίκιο σπιτιού). Οι δε απολαβές του την επόμενη διετία θα είναι 90.000€ για τη σεζόν που έρχεται (2019-20) και 110.000€ για την περίοδο (2020-21), ενώ η ΑΕΚ θα καλύψει και το φόρο του συμβολαίου. Δεν αποκλείεται πάντως, σύντομα να προκύψει και πρόταση για τον Γαλανόπουλο απ’ το εξωτερικό κι εν προκειμένω από μικρομεσαία, γαλλική ομάδα. Κάτι που έβαλε στο τραπέζι κι ο ατζέντης του στο προ ημερών ραντεβού.

Εντός της Δευτέρας (1/7) θα ανακοινωθεί επίσημα ο Μίλος Ντέλετιτς, που έμεινε και τυπικά ελεύθερος απ’ την ΑΕΛ και θα ξεκινήσει κι αυτός προπονήσεις με την ΑΕΚ. Τέλος, μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις και τον Ούρος Τσόσιτς για τη λύση του συμβολαίου του.

ποδόσφαιροΑΕΚΜατέο ΓκαρσίαSuperLeagueΝτανιέλε Βέρντε