Αθλητισμός|01.07.2019 14:56

Σάκκαρη: Εντυπωσιακό ξεκίνημα στο Γουίμπλεντον

Newsroom

Εντυπωσιακό ξεκίνημα στο Γουίμπλεντον έκανε η Μαρία Σάκκαρη, καθώς προκρίθηκε στον Β' γύρο με συνοπτικές διαδικασίες.

Η Ελληνίδα τενίστρια, Νο 32 στην παγκόσμια κατάταξη, παρότι είχε δύσκολη αντίπαλο, έδειξε σε καλή κατάσταση και νίκησε 7-6 (4), 6-3 την 24χρονη Αμερικανίδα Μπερνάρντα Πέρα (Νο 90).

Στον Β' γύρο του τουρνουά η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει την Τσέχα Μαρί Μπούζκοβα (Νο115), η οποία πριν από λίγο νίκησε τη Γερμανίδα Μόνα Μπαρτέλ (Νο96) με 6-3, 6-3.

Αυτή είναι η τέταρτη συμμετοχή της Σάκκαρη στο Γουίλμπεντον και η τρίτη φορά που προκρίνεται στον Β΄γύρο μετά το 2016 (αποκλείστηκε στον Β΄γύρο) και το 2017 (που αποκλείστηκε στον Γ΄γύρο), ενώ το 2018 αποκλείστηκε από τον Α΄γύρο.

Το καθοριστικό 1ο σετ

Στον αγώνα με την Πέρα η Σάκκαρη έκανε λίγα λάθη (12, έναντι 25 της αντίπαλου της), ενώ κράτησε το σερβίς με εξαίρεση τα τρία μπρέικ πόιντ σε ανώδυνο σημείο του αγώνα. Το 1ο σετ ήταν και το καθοριστικό με την Σάκκαρη να κάνει μπρέικ στο 3ο γκέιμ, ενώ στο επόμενο γκέιμ απάντησε με μπρέικ η Πέρα. Οι δύο τενίστριες έδωσαν μεγάλο αγώνα, οδηγήθηκαν στο τάι μπρέικ και στο 4-4 η Σάκκαρη έκανε το 5-4 με διαγώνιο βολέ και στους επόμενους δύο πόντους έσπασε το σερβίς της Πέρα κάνοντας το 7-4.

Πιο εύκολα στο 2ο σετ

Τα πράγματα ήταν πιο εύκολα για τη Σάκκαρη στο 2ο σετ. Με δύο μπρέικ στο 1ο και στο 3ο γκέιμ και σταθερό σερβίς ξέφυγε 4-0 φτάνοντας στη νίκη με 6-3 κι ενώ η Πέρα κατάφερε να μειώσει σε 5-3. Η Σάκκαρη έσπασε το σερβίς της Πέρα και μπροστά στον κίνδυνο να μπει σε περιπέτειες τελείωσε το ματς.

Και στο διπλό...

Η Σάκκαρη με συμπαίκτρια την Αυστραλή Αγίλα Τομλιάνοβιτς (Νο 49) την Τετάρτη θα αγωνιστεί και στο διπλό όπου θα αντιμετωπίσουν τις Λούσι Χραντέκα από την Τσεχία (Νο 280) και την Αντρέγια Κλέπατς από τη Σλοβενία.

ΤένιςΓουίμπλεντονΣπορΜαρία Σάκκαρη