Αθλητισμός|02.07.2019 00:20

NBA: Οι κερδισμένοι και οι εκπλήξεις της πρώτης μέρας της Free Agency

Newsroom

Η αυλαία της φετινής Free Agency στο NBA άνοιξε με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο και οι πρώτες κινήσεις δεν αποκλείεται να αλλάξουν τις ισορροπίες. Οι μεγάλοι κερδισμένοι της πρώτης μέρας ασφαλώς είναι οι Μπρούκλιν Νετς οι οποίοι έφτιαξαν μία πραγματική Big - 3 καθώς απέκτησαν τον Κέβιν Ντουράντ, τον Κάιρι Ίρβινγκ και τον Ντε Άντρε Τζόρνταν.

Οι φιναλίστ των φετινών τελικών Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς αν και έχασαν τον K-D, και τον Αντρέ Ιγκουαντάλα - μετακόμισε στους Μέμφις Γκρίζλις- πρόσθεσαν τον Ντι Άντζελο Ράσελ, και οι Σέλτικς κάλυψαν με τον Κέμπα Γουόκερ το κενό που άφησε στη θέση του playmaker ο Κάιρι Ίρβινγκ.

Επίσης οι Σάρλοτ Χόρνετς του Μάικλ Τζόρνταν απέκτησαν τον Τέριερ Ροζίερ καλύπτοντας έτσι το κενό που αφήνει ο Κέμπα Γουόκερ, ενώ οι Σαν Αντόνιο Σπερς του Γκρεγκ Πόποβιτς κράτησαν για άλλα δύο χρόνια στο Τέξας τον Ρούντι Γκέι. Ο Ισπανός playmaker Ρίκι Ρούμπιο μετακόμισε στους Φοίνιξ Σανς, ενώ ο Μπόγκταν Μπογκντάνοβιτς έγινε κάτοικος Γιούτα. Ο Θαντ Γιανγκ θα αγωνίζεται με τους Σικάγο Μπουλς, ενώ το Ορλάντο διατήρησε στις τάξεις του τόσο τον Νίκολα Βούτσεβιτς όσο και τον Τερενς Ρος, ενώ πήρε από το Πόρτλαντ τον Αλ - Φαρούκ Αμίνου.

Οι Πέλικανς που είδαν τον αστέρα τους Άντονι Ντέιβις, να μετακομίζει στο Λος Άντζελες έκλεισαν τον Τζέι Τζέι Ρέντικ που πέρυσι αγωνιζόταν στη Φιλαδέλφεια, και τον Ντέρικ Φάβορς από τη Γιούτα, αλλά και τον μέχρι πρότινος παίκτη της Φενέρμπαχτσε Νικολό Μέλι.  Το Σακραμέντο διατήρησε στις τάξεις του τον Χάρισον Μπαρνς και πρόσθεσε τους Τρέβορ Αρίζα, Κόρι Τζόσεφ και Ντεγουέιν Ντέντμον. 

Ο Αλ Χόρφορντ άφησε τη Βοστώνη για τη Φιλαδέλφεια όπου αναμένεται να συνδέσει ένα τρομερό δίδυμο μαζί με τον Τζόελ Εμπιντ, ενώ ο Τζίμι Μπάντλερ αποχωρεί από τη Φιλαδέλφεια με προορισμό το Μαιάμι. Παράλληλα οι Σίξερς κράτησαν τον Τομπίας Χάρις.

Ο Ντέρικ Ρόουζ άφησε τη Μινεσσότα και μετακόμισε στο Ντιτρόιτ εξαργυρώνοντας την εξαιρετική σεζόν που πραγματοποίησε. Οι Νικς απέκτησαν τον Τάις Γκίμπσον, τον Τζούλιους Ράντλ και τον Μπόμπις Πόρτις, ενώ το Πόρτλαντ απέκτησε για ένα χρόνο τον Μάρκο Χεζόνια. 

Οι Μιλγουόκι Μπακς του δικού μας Γιάννη Αντετοκούνμπο,  κράτησαν τον Κρις Μίντλετον και τον Τζορτζ Χιλ, απέκτησαν τον αδερφό του Μπρουκ Λόπεζ, Ρόμπιν, με τους δύο να παίζουν για πρώτη φορά μαζί. Ωστόσο έχασαν τον Μάλκολμ Μπρόγκντον, που συμφώνησε με τους Πέισερς.

Μπρούκλιν ΝετςNBAΚάιρι ΊρβινγκμπάσκετΚέβιν Ντουράντ