Αθλητισμός|02.07.2019 00:29

Παναθηναϊκός: Το διπλό όφελος από την παραχώρηση του Κουντουριώτη στη Ζέμπλιν Μιχαλόβτσε

Κώστας Γουλής

Γύρισε για να... ξαναφύγει. Ο Χρήστος Κουντουριώτης επέστρεψε προ λίγων εβδομάδων στον Παναθηναϊκό, μετά τον εξάμηνο δανεισμό του στη σλοβαβική Ζέμπλιν Μιχαλόβτσε, αλλά δεν θα φορέσει ξανά τη φανέλα με το «τριφύλλι» στο μέρος της καρδιάς. Ο 21χρονος winger και ο εκπροσωπός του συναντήθηκαν τη Δευτέρα με τον Νίκο Νταμπίζα και συμφώνησαν να λύσουν το συμβόλαιό του, που έληγε στις 30 Ιουνίου 2020. Ο Κουντουριώτης ήθελε να παραμείνει στη Σλοβακία, διότι βρήκε το «χώρο» και το χρόνο που ήθελε για να εξελιχθεί, ενώ και οι άνθρωποι της Ζέμπλιν όντες απόλυτα ικανοποιημένοι με την εξάμηνη παρουσία του νεαρού άσου (16 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις), αποφάσισαν να κινηθούν για να τον διατηρήσουν στο δυναμικό τους.

Το «όφελος» του Παναθηναϊκού απ' την όλη διαδικασία -για ένα παιδί που δεδομένα θα είχε ελάχιστο χρόνο στην επόμενη σεζόν- θα είναι διπλό, καθώς θα λάβει ένα μεγάλο μέρος των τροφείων, ενώ θα διατηρήσει ένα υψηλό ποσοστό μεταπώλησης. Ο δε Κουντουριώτης θα υπογράψει διετές συμβόλαιο με τον σύλλογο της Σλοβακίας. Αναλυτικά η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού:

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την παραχώρηση του Χρήστου Κουντουριώτη στην σλοβακική Zemplin Michalovce.O 20χρονος μέσος πέρασε από όλα τα κλιμάκια της ακαδημίας του Παναθηναϊκού, έκανε ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα στις 17 εκεμβρίου 2017 και κατέγραψε συνολικά τέσσερις συμμετοχές με το τριφύλλι. Ευχόμαστε στον Χρήστο καλή συνέχεια στην καριέρα του».

ΠαναθηναϊκόςμεταγραφέςΖέμπλινΧρήστος ΚουντουριώτηςποδόσφαιροSuperLeague