Αθλητισμός|01.07.2019 23:56

Γουίμπλεντον: Μια 15χρονη απέκλεισε τη θρυλική Βένους Γουίλιαμς (vid)

Newsroom

Τι απίστευτες ιστορίες μπορεί να προσφέρει ο αθλητισμός; Μια απ' αυτές γράφτηκε στο γρασίδι του ιστορικότερου τουρνουά τένις στον πλανήτη. Το Γουίμπλεντον άρχισε και ήδη από την πρώτη ημέρα έσκασαν «βόμβες» μεγατόνων με τον αποκλεισμό του Σάσα Ζβέρεφ και του Στέφανου Τσιτσιπά, οι οποίοι βρίσκονται στο Τοπ-6 του ανδρικού ταμπλό αλλά και της Ναόμι Οσάκα, νούμερο 2 στην κατάταξη των γυναικών.

Το πιο απίθανο σενάριο ωστόσο γράφτηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα της θρυλικής Αμερικανίδας Βένους Γουίλιαμς με τη 15χρονη συμπατριώτισά της Κόρι «Κοκό» Γκοφ. Η μικρή, η οποία ακόμη πηγαίνει στο σχολείο, συμμετείχε για πρώτη φορά στο Γουίμπλεντον και έγραψε ιστορία καθώς επικράτησε 2-0 σετ της σπουδαίας Βένους, των πέντε τίτλων στο μονό του λονδρέζικου τουρνουά και των έξι στο διπλό. Εγινε η νεότερη νικήτρια μετά το 1991.

Ακόμη πιο εντυπωσιακό ωστόσο είναι το γεγονός πως όταν η Βένους κατέκτησε το πρώτο της Γουίμπλεντον το 2000, η Γκοφ ακόμη δεν είχε γεννηθεί καθώς ήρθε στον κόσμο, τέσσερα χρόνια αργότερα, τον Μάρτιο του 2004 και εφτά χρόνια μετά το ντεμπούτο της Γουίλιαμς στα αγγλικά κορτ.

Η νίκη της Γκοφ έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία καθώς, όπως δήλωσε, επιτεύχθηκε απέναντι στο είδωλό της. «Είναι η πρώτη φορά που φώναξα τόσο πολύ μετά από έναν αγώνα. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω πως να το εξηγήσω. Ζω το όνειρο μου. Στο τέλος ευχαρίστησα τη Βένους γιατί της είπα ότι δεν θα ήμουν εδώ χωρίς εκείνη. Πάντα ήθελα να της το πω» δήλωσε η Γκοφ, ενώ η Γουίλιαμς της ευχήθηκε καλή επιτυχία στην καριέρα της. 

Στην εξέδρα ήταν, ιδιαίτερα συγκινημένοι αλλά και περήφανοι οι γονείς της μικρής αλλά θαυματουργής Γκοφ που ήδη έγινε το κεντρικό θέμα συζήτησης στο σπουδαιότερο τενιστικό γεγονός της χρονιάς, όπως είναι παραδοσιακά το Γουίμπλεντον.

Δείτε τον νικητήριο πόντο και τη συγκίνηση της Γκοφ:

T

ΤένιςΚόρι Κοκό ΓκοφΓουίμπλεντονΒένους Γουίλιαμς