Αθλητισμός|02.07.2019 09:34

ΠΑΟΚ: Εποχή Αμπέλ Φερέιρα, ημέρα πρώτη στην Ολλανδία

Αντώνης Τσακαλέας

Στην Ολλανδία βρίσκεται από το βράδυ της Δευτέρας (1/7) ο Αμπέλ Φερέιρα, μαζί με τους συνεργάτες του, με την αντίστροφη μέτρηση της επίσημης ανάληψης των καθηκόντων του να τελειώνει σήμερα (Τρίτη 2/7). Την Δευτέρα, ΠΑΟΚ και Μπράγκα συνέχισαν τις συζητήσεις στο δρόμο για τη σύνταξη και καταγραφή των λεπτομερειών των συμβολαίων αποδέσμευσης του 40χρονου Πορτογάλου, που δεν ήταν λίγες.

Η πορτογαλική ομάδα προσπάθησε να περάσει τους καλύτερους δυνατούς όρους για τη θωράκιση των συμφερόντων της, με τα Μέσα της χώρας να κάνουν λόγο για αύξηση του τελικού ποσού αποδέσμευσης του Φερέιρα, το οποίο φτάνει τα 2,5 εκατ. ευρώ. Οι «ασπρόμαυροι» έχουν αποφύγει να δώσουν λεπτομέρειες της διαπραγμάτευσης, και μένει να αποσαφηνιστεί αν ισχύει η πληροφορία που θέλει την Μπράγκα να απαγορεύει από τον ΠΑΟΚ να αποκτήσει παίκτη της για τα χρόνια που θα διαρκέσει το συμβόλαιο του Αμπελ Φερέιρα με τον «Δικέφαλο του Βορρά». Το βράδυ της Δευτέρας, οι δυο ομάδες ανακοίνωσαν τη μεταξύ τους συμφωνία, με τον Φερέιρα να γίνεται προπονητής του ΠΑΟΚ για τα επόμενα τρια χρόνια.

Σε επίπεδο συνεργατών, ο Πορτογάλος τεχνικός θα φέρει στον πάγκο του ΠΑΟΚ πέντε δικούς τους ανθρώπους, ενώ στο πλευρό του θα προστεθούν και τρεις Έλληνες, ο ένας εκ των οποίων θα είναι ο Αλέξανδρος Μανιάτογλου, που επιστρέφει στους «ασπρόμαυρους» μετά τη παρουσία του στο διάστημα που ο Φερνάντο Σάντος βρισκόταν στο τιμόνι του ΠΑΟΚ. Ο Μανιάτογλου θα εκτελεί χρέη διερμηνέα του Αμπελ Φερέιρα.

Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, ο Φερέιρα θα αναλάβει τις προπονήσεις από σήμερα το πρωί, παραμονή της πρώτης φιλικής αναμέτρησης της νέας σεζόν. Οι νταμπλούχοι θα αντιμετωπίσουν το απόγευμα (7.00) της Τετάρτης (3/7 την Αλκμααρ, σε ένα φιλικό που έχει πλέον μετατραπεί σε παιχνίδι γνωριμίας ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές και το νέο τεχνικό.

Η αποστολή του ΠΑΟΚ βρίσκεται από το μεσημέρι της Δευτέρας στην Ολλανδία, και συγκεκριμένα στο Απελντοορν, με τον Γιάννη Θωμαΐδη (μέλος του τμήματος σκάουτινγκ) να αναλαμβάνει επικεφαλής της πρώτης προπόνησης.

Χθες, οι «ασπρόμαυροι» ολοκλήρωσαν και επίσημα τη μεταγραφή του Ντάγκλας Αουγκούστο. Ο 22χρονος Βραζιλιάνος (που υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας τεσσάρων ετών) πήρε τη φανέλα με το νούμερο 33, που βρίσκει κάτοχο μετά τον Στέφανο Αθανασιάδη. Οι μεταγραφικές συζητήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν εκ νέου στο εσωτερικό του «Δικεφάλου του Βορρά» υπό νέες βάσεις, με τον Αμπελ Φερέιρα να καλείται να πάρει μια πρώτη εικόνα του έμψυχου δυναμικού που έχει στη διάθεσή του και να δείξει τις προθέσεις του αναφορικά με τις ανάγκες που ίσως προκύψουν με βάσει το δικό του τρόπο παιχνιδιού.

ποδόσφαιροΑμπέλ ΦερέιραSuperLeagueΠΑΟΚ