Αθλητισμός|02.07.2019 12:23

ΑΕΚ: Παίζει τα… ρέστα της για Βέρντε, περιμένει πρόταση για Μπάρκα

Κώστας Γουλής

Με… ιλιγγιώδη ταχύτητα «τρέχουν» πλέον οι εξελίξεις στην ΑΕΚ, τόσο για τη μεταγραφική ενίσχυσή της (με τον εξτρέμ σε πρώτο πλάνο) όσο και για τις πωλήσεις (Μπάρκας). Ο α’ αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ, Μηνάς Λυσάνδρου βρίσκεται από τη Δευτέρα (1/7) στην Ιταλία, ενώ αντίστοιχα ταξίδι στο εξωτερικό για μεταγραφικούς λόγους έκανε λίγες ώρες αργότερα και ο Νίκος Λυμπερόπουλος.

Η πρώτη ενημέρωση ανέφερε πως το ταξίδι του Λυσάνδρου δεν είχε να κάνει με την ΑΕΚ, αλλά με θέμα της Super League (της οποίας είναι πρόεδρος), όμως νεότερες πληροφορίες υποστήριζαν πως η επίσκεψή του στη γειτονική χώρα «συνδέεται» με μεταγραφικές υποθέσεις των «κιτρινόμαυρων». Και δη τη μεταγραφή του Ντανιέλε Βέρντε από τη Ρομα. Η «Ένωση» φέρεται να τα έχει βρει σε όλα με τον 23χρονο Ιταλό winger, ο οποίος έχει «ψηθεί» για να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα (με συμβόλαιο περίπου 600.000 ευρώ ετησίως) και πλέον όλο το «παιχνίδι» της διαπραγμάτευσης γίνεται γύρω απ’ την τιμή της αγοράς του.

Οι αρχικές αξιώσεις των «τζιαρολόσι» αφορούσαν ένα ποσό 2 εκατ. ευρώ,  το οποίο η ΑΕΚ προσπαθεί να το ρίξει περίπου στο μισό, με φόρμουλα δόσεων. Το επόμενο 24ωρο θα είναι κρίσιμο, ωστόσο η παρουσία του δεξιού χεριού του Δημήτρη Μελισσανίδη στην Ιταλία, επιβεβαιώνει πως οι «κιτρινόμαυροι» -μετά τον αρχικό κύκλο διαπραγματεύσεων του Νίκου Λυμπερόπουλου- θέλουν πλέον να φορτσάρουν για να «κλείσουν» η μεταγραφή. Προλαβαίνοντας τους έτερους «μνηστήρες» που έχουν προκύψει απ’ την Ισπανία (Μπέτις, Μαγιόρκα).

Το ταξίδι του Λυσάνδρου είναι πολύ πιθανό να συνδέεται και με το θέμα της πώλησης του Βασίλη Μπάρκα, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν πως επίκειται επίσημη πρόταση για τον διεθνή γκολκίπερ, που βρίσκεται εδώ και καιρό στα «ραντάρ» των Ρόμα, Σαμπντόρια (αλλά και της Πόρτο). Οι ίδιες πηγές μάλιστα επισημαίνουν πως η πρόταση θα είναι κοντά σε… 8ψήφιο νούμερο, που αποτελεί και τη «βάση» της ΑΕΚ, για να καθίσει σε τραπέζι διαπραγμάτευσης με οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο.

ΑΕΚΒασίλης ΜπάρκαςΝτανιέλε ΒέρντεΜηνάς ΛυσάνδρουΝίκος Λυμπερόπουλοςποδόσφαιρο