Αθλητισμός|06.07.2019 00:34

Κώστας Βασιλειάδης: «Καταπληκτικό παιδί και προσγειωμένος ο Αντετοκούνμπο»

Θοδωρής Φελάνης

Μετά από καταπληκτική χρονιά στην Ισπανία με την Ομπραντοϊρο, η οποία περιελάμβανε αρκετές ατομικές διακρίσεις (MVP Δεκεμβρίου στην Liga Endesa και 6ος καλύτερος σκόρερ του πρωταθλήματος), ο Κώστας Βασιλειάδης στα 35 του πλέον καταστρώνει από τη Θεσσαλονίκη τα πλάνα του για το μέλλον. Ο έμπειρος φόργουορντ στο περιθώριο της επίσκεψης του στο Slu-Camp ως καλεσμένος του Κώστα Σλούκα, μίλησε στο «ethnos.gr»  για  το ελληνικό μπάσκετ, την Εθνική ομάδα και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

«Ήταν μια καλή χρονιά στην Ισπανία με την Ομπραντόιρο γιατί μεταξύ άλλων δεν έβρεχε και τόσο πολύ. Μιλάμε για μια περιοχή που βρίσκεται περίπου 50 χιλιόμετρα από τον Ατλαντικό και στην οποία δεν σταματάει να βρέχει τους περισσότερους μήνες του χρόνου. Από αυτή την άποψη ήταν λοιπόν καλά. Αγωνιστικά δέσαμε ως ομάδα υπήρχε καλή χημεία εντός κι εκτός γηπέδου.

Ήταν ένα σύνολο που στήριξε το παιχνίδι του στην ταχύτητα και στο μακρινό σουτ. Αυτό ήταν κάτι που με βοήθησε, είχαμε καλούς  ψηλούς, καλά σκριν και βγάζαμε πολλά ελεύθερα σουτ. Δεν ήταν όμως μόνο ατομική η επιτυχία. Ημασταν μια ομάδα με ένα από τα πιο μικρά μπάτζετ στην Ισπανία και φτάσαμε στο σημείο να διεκδικούμε την είσοδο μας στα πλέι οφ. Θα το καταφέρναμε εάν στο τέλος δεν είχαμε τόσους τραυματισμούς», είπε για την παρουσία του στην Ισπανία, ενώ ακόμη μίλησε:

Για το μέλλον του: «Είμαι ελεύθερος, δεν θα συνεχίσω στην Ομπραντόιρο, είμαι σε διαδικασία εξέτασης κάποιων προτάσεων και θα δούμε. Ελπίζω πως θα συνεχίσω στην Ισπανία».

Για την πολυετή συνεργασία του με ομάδες της Ισπανίας (Μπιλμπάο, Μάλαγα, Τενερίφη, Ομπραντόιρο): «Πιστεύω πως ήμουν τυχερός που είχα την ευκαιρία να παίξω σε νεαρή σχετικά ηλικία στην Ισπανία που είναι μια πολύ σημαντική αγορά του μπάσκετ. Όταν δουλεύεις κι έχεις αποτελέσματα σε αυτό που κάνεις οι ομάδες σε εμπιστεύονται. Δημιούργησα καλές φιλίες και δεσμούς γενικότερα με την χώρα και αισθάνομαι χαρούμενος με αυτό».

Για όσα έγιναν στο ελληνικό μπάσκετ: «Στη διάρκεια της σεζόν με ρωτούσαν και στην Ισπανία. Έγινε μεγάλος ντόρος με την απόφαση του Ολυμπιακού να μην κατέβει να παίξει. Αυτά είναι πρωτοφανή πράγματα, όμως δεν πρέπει να βλέπουμε αποσπασματικά μια κατάσταση. Γενικά υπάρχουν ζητήματα που δεν λειτουργούν σωστά τα τελευταία χρόνια. Δεν μπορούμε να πούμε πως όλα λειτουργούσαν σωστά, απλά τα φετινά ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Χρειάζονται άνθρωποι με όραμα και λύσεις γιατί νομίζω πως έχουμε πιάσει πάτο».

Για την μη επιλογή του στην Εθνική ομάδα: «Είναι απόφαση του προπονητή και είναι σεβαστή , δεν μπορώ να πω κάτι ,δεν μπορώ να ξέρω το σκεπτικό και δεν θέλω να σχολιάσω κάτι».

Για τον Αντετοκούμπο: «Είχα την ευκαιρία να τον γνωρίζω μετά την πρώτη του χρονιά στο ΝΒΑ στην Εθνική ομάδα, μοιραζόμασταν το ίδιο δωμάτιο. Καταπληκτικό παιδί. Αυτά που κάνει είναι ασύλληπτα πράγματα. Το ελληνικό μπάσκετ , η Ελλάδα γενικότερα του οφείλει ευγνωμοσύνη για πολλούς λόγους. Από τότε που τον γνώρισα κατάλαβα πως ήταν κάτι ξεχωριστό.

Ξέρεις όμως με το πρώτο μπαμ, την πρώτη επιτυχία πολλοί είναι αυτοί που χάνουν το μυαλό τους. Το έχουμε δει να συμβαίνει και συμβαίνει συχνά. Εκεί δεν μπορούσε κανείς μας, ίσως εκτός από τους πολύ κοντινούς του ανθρώπους, να ξέρει πως θα το διαχειριστεί. Το διαχειρίστηκε περίφημα όπως αποδείχθηκε γιατί ήταν από την φύση του πολύ προσγειωμένος κι αυτό ήταν το σπουδαίο καθώς δεν έχασε τα λογικά του. Με την ευκαιρία εύχομαι επίσης ολόψυχα καλή επιτυχία στην Εθνική μας ενόψει του Παγκόσμιου».

Δείτε τον Κώστα Βασιλειάδη σε δράση στην Ισπανία:


μπάσκετΚώστας ΑντετοκούνμποΠαγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ FIBAΚώστας ΒασιλειάδηςΜουντομπάσκετ 2019