Αθλητισμός|03.07.2019 09:27

Το πρώτο 24ωρο του Αμπέλ Φερέιρα στο τιμόνι του ΠΑΟΚ (pic+vid)

Αντώνης Τσακαλέας

Η πρώτη μέρα στη (νέα) δουλειά για τον Αμπέλ Φερέιρα περιελάμβανε πολλά πράγματα τα οποία θα μπορούσαν να γίνουν σταδιακά αλλά ο τρόπος και κυρίως η χρονική στιγμή που ο Πορτογάλος ανέλαβε καθήκοντα πρώτου προπονητή στους νταμπλούχους δεν αφήνουν πολλά περιθώρια. Και μόνο που «επιστρατεύτηκε» ακόμα και ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, κάνει τον καθένα να αντιληφθεί πως οι ιθύνοντες του αγωνιστικού τμήματος του «Δικεφάλου του Βορρά» δεν ήθελαν να αφήσουν ούτε ένα λεπτό χαμένο στο πρώτο 24ωρο του 40χρονου στα ινία της ομάδας και στην προσπάθεια ένταξής του στο νέο περιβάλλον.

Ο αρχηγός των «ασπρόμαυρων» δεν προβλεπόταν να ταξιδέψει στην Ολλανδία, προκειμένου να συνεχίσει το πρόγραμμα αποθεραπείας του στη Θεσσαλονίκη. Τα γεγονότα που άρχισαν να διαδραματίζονται από το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής (28/6) άλλαξαν άρδην τα δεδομένα. Στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ, όσοι υποδέχθηκαν τον Αμπέλ Φερέιρα, κλήθηκαν, ο καθένας από το χώρο ευθύνης του, να συνδράμει προς την κατεύθυνση της πλέον γρήγορης και συνάμα ομαλής εξοικείωσής του, και μια πρώτη συζήτηση με τον αρχηγό, που τυγχάνει και συμπατριώτης του, κρίθηκε πως δεν θα μπορούσε να καθυστερήσει.

Η πρώτη ομιλία

Ο Πορτογάλος είχε συνεχώς στο πλευρό του τον τεχνικό διευθυντή Μάριο Μπράνκο, όπως και τους Γιάννη Θωμαΐδη και Γιώργο Γεωργιάδη, για την καλύτερη δυνατή προσαρμογή. «Πιστεύω ότι μπορούσε να πετύχουμε ξανά όσα πετύχατε πέρυσι. Θα χρειαστεί να αλλάξουμε και σιγά – σιγά θα το καταφέρουμε. Θα αξιολογηθείτε όλοι και στο τέλος, να είστε σίγουροι πως κανένας δε θα έχει αδικηθεί» είπε μεταξύ άλλων, στη πρώτη του ομιλία, πριν από την πρωινή προπόνηση , ο Αμπέλ Φερέιρα στους ποδοσφαιριστές, και λίγη ώρα μετά προσπάθησε να δώσει μια γεύση από τον αγωνιστικό τρόπο σκέψης του. Η χθεσινή προπόνηση ξεκίνησε κάπως... πρωτότυπα. Λίγα λεπτά μετά τις πρώτες τυπικές συστάσεις, στο χώρο που η ομάδα πήρε το πρωινό, ο Φερέιρα ζήτησε από τους παίκτες να χαιρετήσουν ένα – ένα τα μέλη του τεχνικού τιμ.

Καλώς ήρθες 4-4-2

Στο οικογενειακό δίτερμα, ο Φερέιρα έστησε τις δυο 11άδες με γνώμονα το 4-4-2. Αυτή είναι η πρώτη και βασική διαφορά σε σχέση με το αγωνιστικό «δόγμα» του Ραζβάν Λουτσέσκου, και αυτό που θα φανεί μέσα από τις πρώτες φιλικές αναμετρήσεις έχει να κάνει με τους ποδοσφαιριστές που θα επηρεαστούν από αυτή την αλλαγή. Η απογευματινή προπόνηση (κομμάτι της οποίας μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ από το PAOK TV) ξεκίνησε με ομιλία του Φερέιρα, και η τακτική ανάλυση  που ακολούθησε, ώθησε τον 40χρονο τεχνικό να έχει αρκετά τετ-α-τετ με τους ποδοσφαιριστές - μεταξύ άλλων και με τον Τσούμπα Ακπομ - στα οποία τους εξηγούσε τα «θέλω» του.

Σήμερα το βράδυ (Τετάρτη 3/7) στις 8 μ.μ., ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει την Αλκμααρ στο πρώτο φιλικό της νέας σεζόν, το οποίο και θα μεταδοθεί ζωντανά διαδικτυακά από το PAOK TV για τους κατοίκους Ελλάδος, Κύπρου και Αλβανίας.

προετοιμασίαΑμπέλ ΦερέιραSuperLeagueΠΑΟΚποδόσφαιρο