Αθλητισμός|03.07.2019 15:33

Super League 2: Προς οριστική συμφωνία με ΕΡΤ!

Κώστας Γουλής

Ενα απ’ τα μεγαλύτερα «αγκάθια» και «κενά» που είχαν προκύψει ως τώρα στο πλάνο της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών, είχε να κάνει με το «ρευστό» τοπίο που υπήρχε εδώ και περίπου ενάμισι μήνα γύρω απ’ την υπουργική δέσμευση, για τη σύμβαση της ΕΡΤ με τις 12 ομάδες της νεοσυσταθείσας Super League 2.

Η όλη διαδικασία είχε «παγώσει» εδώ κι αρκετό καιρό με αποτέλεσμα, να απειλείται ένα συνολικό, οικονομικό «κραχ» των ομάδων της δεύτερης κατηγορίας, ελέω των τηλεοπτικών. Οι εκπρόσωποι των συλλόγων άλλωστε, είχαν ξεκαθαρίσει εδώ και εβδομάδες προς όλους τους τόνους, πως εάν δεν υλοποιείτο η δέσμευση της σύμβασης με το κρατικό κανάλι για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της επόμενης διετίας, δεν θα ξεκινούσαν το νέο πρωτάθλημα της Super League 2.

Εντέλει, μετά από «ζυμώσεις» των τελευταίων 3-4 ημερών, βρέθηκε λύση κι εκτός απροόπτου στο Δ.Σ. της ΕΡΤ, που πραγματοποιείται την Τετάρτη (3/7) θα επικυρωθεί η σύμβαση (και) με τις ομάδες της Super League 2. Μία σύμβαση που περιλαμβάνει για την αγωνιστική περίοδο 2019-20:

α) Το ποσό 5.515.200 € για 9 «περσινές» ομάδες της κατηγορίας (Πλατανιάς, ΑΟΧ/Κισσαμικός, Δόξα Δράμας, Παναχαϊκή, Εργοτέλης, Απόλλων Λάρισας, Κέρκυρα, Απόλλων Πόντου, ΑΕ Καραϊσκάκης), ήτοι 612.800€ ξεχωριστά για κάθε έναν απ’ τους παραπάνω συλλόγους.

β) Την ανάληψη των περσινών συμβολαίων των τριών ομάδων που υποβιβάστηκαν απ’ τη Super League 1. Ο Απόλλων Σμύρνης είχε ήδη συμβόλαιο με το κρατικό κανάλι, το οποίο θα παραμείνει σε ισχύ και τη νέα σεζόν, καθώς είναι κάτω από 1,5 εκατ. € (1.411.000€ για την ακρίβεια), ενώ βάσει των συμφωνηθέντων, η ΕΡΤ θα πάρει «πάνω» της για την επόμενη σεζόν (και μόνο) τα συμβόλαια που είχαν ο Λεβαδειακός και ο ΠΑΣ Γιάννινα με τη NOVA.

Superleague2ΕΡΤτηλεοπτικά δικαιώματα