Αθλητισμός|03.07.2019 10:28

Copa America: Δοκάρια η Αργεντινή, γκολ, πρόκριση και τελικό η Βραζιλία (vids)

Newsroom

Στο ίδιο γήπεδο, πριν από πέντε χρόνια, η Βραζιλία γνώριζε την μεγαλύτερη ταπείνωση στην ιστορία της, με τον πρωτοφανή διασυρμό 7-1 από την Γερμανία στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Αυτή την φορά, η «Σελεσάο» χαμογέλασε πλατιά στο «Μινεϊράο» του Μπέλο Οριζόντε, αφού ήταν πιο ουσιαστική, νίκησε με 2-0 την Αργεντινή και προκρίθηκε στον τελικό του Copa America, το οποίο θέλει να κατακτήσει για ένατη φορά στην ιστορία της και πρώτη από το 2007.

Η «Αλμπισελέστε», η οποία εκ νέου ήταν αναποτελεσματική, είχε δύο δοκάρια, ήταν ανώτερη στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά απέτυχε ξανά σε μεγάλη διοργάνωση, μένει χωρίς τίτλο εδώ και 26 (!) χρόνια (από το Copa America του 1993) και ο Λιονέλ Μέσι, για άλλη μια φορά, μένει χωρίς τίτλο με την εθνική του ομάδα.

Γκολ η μια, δοκάρι η άλλη

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά και, με την στήριξη του κόσμου, είχαν τον πρώτο λόγο. Πριν συμπληρωθεί το πρώτο 20λεπτο, εκμεταλλεύτηκαν τον… ύπνο της αργεντίνικης άμυνας και άνοιξαν το σκορ.

Ο αρχηγός Ντάνι Αλβες, εξαιρετικός στα 36 του χρόνια, βρήκε στα άκρα τον Ρομπέρτο Φιρμίνο, η συρτή σέντρα του οποίου είχε αποδέκτη τον εντελώς αμαρκάριστο Γκαμπριέλ Ζεσούς, ώστε ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι να ανοίξει το σκορ, στο πρώτο σουτ της Βραζιλίας στο ματς (19')!

Ηταν το πρώτο γκολ του Γκαμπριέλ Ζεσούς με την εθνική ομάδα ύστερα από εννέα διαδοχικά ματς χωρίς, με τελευταίο το 2017, κόντρα στην Χιλή, στα προκριματικά του Μουντιάλ.

Το 1-0 της Βραζιλίας

 

Νευρική η Αργεντινή, προσπάθησε ανεπιτυχώς να αντιδράσει και, όταν τα κατάφερε, ήταν άτυχη. Ο Μέσι εκτέλεσε φάουλ, ο Σέρχιο Αγουέρο πήρε ωραία κεφαλιά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι (30’).

Το δοκάρι του Αγουέρο

 

Ο Αργεντινός επιθετικός της Σίτι είχε ακόμα μια καλή ευκαιρία πριν από το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου (36’), όπου σε γενικές γραμμές η Βραζιλία ήταν πιο ουσιαστική, αλλά όχι απαραίτητα καλύτερη.

Το ίδιο σκηνικό

Στο δεύτερο μέρος, η Αργεντινή μπήκε καλύτερα, απείλησε με τον Λαουτάρο Μαρτίνες (50’) και τον Ροντρίγκο Ντε Πάουλ (52’), χωρίς όμως να είναι ιδιαίτερα πειστική.

Αφού η Βραζιλία έχασε μια καλή ευκαιρία με τον Φιλίπε Κοουτίνιο (56’), η ομάδα του Λιονέλ Σκαλόνι είχε και το δεύτερο… τελειωτικό (γι' αυτήν) δοκάρι. Σουτ του Μέσι μέσα από την περιοχή ύστερα από ασίστ του Μαρτίνες, η μπάλα εκ νέου στο δοκάρι μιας ομάδας που δεν έχει δεχθεί ούτε γκολ μέχρι τώρα στην διοργάνωση.

Το δοκάρι του Μέσι

Οι Αργεντινοί συνέχισαν να κυνηγούν το 1-1, αλλά αντ’ αυτού ήρθε το 2-0 (71’). Η άμυνα της Αργεντινής πιάστηκε εκ νέου κοιμώμενη, ο Γκαμπριέλ Ζεσούς βγήκε στην κόντρα και μετά από πολύ ωραία ατομική ενέργεια, βρήκε μέσα στην περιοχή τον Φιρμίνο, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Φράνκο Αρμάνι για να σφραγίσει την πρόκριση της Βραζιλίας σε τελικό, για πρώτη φορά από το 2007, όταν και το είχε κατακτήσει, με αντίπαλο την… Αργεντινή (3-0).

Το 2-0 της Βραζιλίας

Τα τελευταία λεπτά βρήκαν τους Βραζιλιάνους, μεταξύ των οποίων ήταν και ο τραυματίας Νεϊμάρ, να φωνάζουν «όλε» όταν οι παίκτες του άλλαζαν την μπάλα και τους Αργεντινούς να μένουν με την... όρεξη για ακόμα μια διοργάνωση.

Στον τελικό της Κυριακής στο «Μαρακανά» του Ρίο ντε Τζανέιρο (7/7, 23:00), η Βραζιλία θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ημιτελικού μεταξύ Χιλής και Περού (Πέμπτη 4/7, 03:30), ενώ η Αργεντινή θα πιει το... πικρό ποτήρι του μικρού τελικού (Σάββατο 6/7, 22:00), κόντρα στην ηττημένη του δεύτερου ημιτελικού.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Αλισον, Ντάνι Αλβες, Μαρκίνιος (64’ λ. τρ. Μιράντα), Τιάγκο Σίλβα, Αλεξ Σάντρο, Αρτούρ, Κασεμίρο, Γκαμπριέλ Ζεσούς (80’ Αλαν), Κοουτίνιο, Εβέρτον (46’ Γουίλιαν), Φιρμίνο.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Αρμάνι, Φόιτ, Πετσέλα, Οταμέντι, Ταλιαφίκο (85’ Ντιμπάλα), Παρέδες, Ακούνια (60’ Ντι Μαρία), Ντε Πάουλ (67’ Λο Σέλσο), Αγουέρο, Μέσι, Μαρτίνες.

Εθνική ΒραζιλίαςποδόσφαιροCopa AmericaΕθνική Αργεντινής