Αθλητισμός|03.07.2019 20:35

Σάκκαρη: «Θυμωμένη» και αποφασισμένη πέρασε στον Γ' γύρο του Γουίμπλεντον

Newsroom

Αποφασισμένη και... θυμωμένη με τους επικριτές της η Μαρία Σάκκαρη ξέσπασε πάνω στην Τσέχα Μαρί Μπούζκοβα (Νο115) και προκρίθηκε στον Γ' γύρο του Γουίμπλεντον.

Η Σάκκαρη (Νο 31 στην παγκόσμια κατάταξη) επικράτησε με 6-4, 6-1 και σε λίγη ώρα θα μάθει την αντίπαλό της στον Γ' γύρο του κορυφαίου τουρνουά στο χόρτο. Θα είναι είτε η Ουκρανή Ελίνα Σβιτολίνα (Νο8) η οποία γλίτωσε τον αποκλεισμό όταν η Ρωσίδα Μαργκαρίτα Γκασπάριαν (Νο 62) παραιτήθηκε στο 5-6 του 2ου σετ και ενώ είχε πάρει το 1ο σετ με 7-5. Η Γκασπάριαν μετά από τρεις χειρουργικές επεμβάσεις στο γόνατο στάθηκε άτυχη για μια ακόμα φορά και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει με έναν νέο τραυματισμό. 

Δεύτερη φορά στον Γ΄γύρο

Αυτή είναι η τέταρτη συμμετοχή της Σάκκαρη στο Γουίλμπεντον και η δεύτερη φορά που προκρίνεται στον Γ΄γύρο μετά το 2017. Το 2016 αποκλείστηκε στον Β΄γύρο και το 2018 αποκλείστηκε από τον Α΄γύρο.

Aντεπίθεση μετά το 3-2

Η Ελληνίδα τενίστρια με 4 άσους και 26 γουίνερ κατάφερε να επικρατήσει πλήρως της Μπούζκοβα, που πάλεψε το 1ο σετ, αλλά στη συνέχεια πέταξε λευκή πετσέτα.

Ολα κρίθηκαν στο 1ο σετ και στο 10ο γκέιμ όπου η Σάκκαρη κατάφερε να κάνει το δεύτερο μπρέικ στο σερβίς της Τσέχας και να πάρει το σετ με 6-4. Είχε προηγηθεί το μπρέικ της Μπούζκοβα στο 5ο γκέιμ όταν και προηγήθηκε 3-2 και η άμεση απάντηση της Σάκκαρη με το πρώτο μπρέικ σέρβις με το οποίο και ισοφάρισε 3-3 βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους.

Περίπατο στο 2ο σετ

Στο 2ο σετ η Σάκκαρη έκανε δύο μπρέικ στο 4ο και 7ο γκέιμ και με συνοπτικές διαδικασίες τελείωσε τον αγώνα και πήρε την πρόκριση.

Υπενθυμίζεται πως στον Α' γύρο η Σάκκαρη είχε νικήσει με 7-6 (4), 6-3 την Αμερικανίδα Μπερνάρντα Πέρα.

ΓουίμπλεντονΜαρία ΣάκκαρηΤένιςΣπορ