Αθλητισμός|03.07.2019 21:10

Ολυμπιακός: Έχασε Βούκοβιτς στην πρώτη πρόβα ενδεκάδας με Λέχια Γκντανσκ (1-1)

Newsroom

Απέναντι στην τρίτη ομάδα του περσινού πρωταθλήματος της Πολωνίας, τη Λέχια Γκντανσκ, ο Πέδρο Μαρτίνς πραγματοποίησε την πρώτη πρόβα ενδεκάδας (1-1). Είκοσι ημέρες πριν από το πρώτο επίσημο παιχνίδι με τη Βικτόρια Πλζεν ο Πορτογάλος τεχνικός φανέρωσε τις πρώτες σκέψεις για τα ματς του β’ προκριματικού γύρου του Champions League.

Εμπιστεύθηκε από το ξεκίνημα τρία νέα πρόσωπα: τον Σεμέδο στο κέντρο της άμυνας, πλάι στον Βούκοβιτς, ο οποίος, όμως, έμεινε μισή ώρα στο τερέν λόγω προβλήματος στον οπίσθιο μηριαίο, οπότε κι έδωσε τη θέση του στον Μπα. Ο Μπρούνο ξεκίνησε ως αριστερός εξτρέμ για να αλλάξει θέση με τον Ποντένσε από το 20’, ενώ ο Ντουρμισάι επιλέχθηκε για την κορυφή της επίθεσης. Έμεινε 50 λεπτά στο τερέν έως ότου αντικατασταθεί από τον Βαλμπουενά που έπαιξε αριστερά, με τον Φορτούνη να παίρνει μέτρα προς την αντίπαλη περιοχή.

Οι «ερυθρόλευκοι» παρότι είχαν διάθεση κι έλεγχο στο παιχνίδι, εμφανίστηκαν με βαριά πόδια, με αποτέλεσμα να μην τελειώσουν σωστά κάποιες φάσεις στην επίθεση, ενώ απειλήθηκαν δύο φορές και στην άμυνα, κυρίως από τα άκρα. Μόλις στο 8’ η πολωνική ομάδα είχε και δοκάρι. Σε γενικές γραμμές, πάντως, και πριν γίνουν οι μαζεμένες αλλαγές μετά το 60’, ο Ολυμπιακός ήταν καλά οργανωμένος και ομοιογενής για τα δεδομένα της εποχής.

Στο 69’, ωστόσο, η λάθος συνεννόηση του Μπα με τον νεαρό κίπερ Σιαμπάνη, οδήγησε τον τελευταίο στο λάθος που προκάλεσε και το 1-0 του Βόλσκι. Οι «ερυθρόλευκοι», ωστόσο, με αντεπίθεση διαρκείας κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο τελευταίο λεπτό με γυριστό σουτ εντός περιοχής του Γκερέρο, για την τρίτη ισοπαλία σε ισάριθμα φιλικά στην Πολωνία.

Ολυμπιακός: Σα (65’ Σιαμπάνης), Ομάρ (65’ Τοροσίδης), Σεμέδο (65’ Παπαδόπουλος), Βούκοβιτς (32’ λ.τρ. Μπα), Τσιμίκας (65΄Κούτρης), Γκιλιέρμε (65’ Σουρλής), Μπουχαλάκης (65’ Ανδρούτσος), Μπρούνο (Γιώργος Μασούρας), Φορτούνης (65’ Γκερέρο), Ποντένσε (65’ Σολδάνο), Ντουρμισάι (51’ Βαλμπουενά).

προετοιμασίαΟλυμπιακόςποδόσφαιροφιλικόSuperLeagueΛέχια ΓκντανσκΓιάγκος Βούκοβιτς