Αθλητισμός|04.07.2019 01:19

Κόρι Γκοφ: Τρελαίνει τον πλανήτη η 15χρονη που κάνει... περίπατο στο Γουίμπλεντον (vid)

Newsroom

Η 15χρονη Κόρι Κοκό Γκοφ άφησε στη μέση το σχολείο της για να αγωνιστεί για την εμπειρία στο Γουίμπλεντον και μέσα σε μία εβδομάδα έγινε το πρόσωπο του παγκοσμίου τένις και η πιο ακριβοπληρωμένη κορασίδα!

Αν και πήρε wild card για να αγωνιστεί στο κορυφαίο τουρνουά χόρτου κατάφερε να γίνει η πιο μικρή σε ηλικία αθλήτρια που προκρίνεται στον Γ΄γύρο Γκραν Σλαμ τα τελευταία 23 χρόνια. Το πιο εντυπωσιακό είναι πως δεν έχει χάσει σετ παρότι ξεκίνησε από τα προκριματικά.

Η «Coco» (Νο 313) προκρίθηκε πριν από λίγο στη φάση των «32» νικώντας με 6-3, 6-3 τη Μαγκνταλένα Ριμπαρίκοβα και στον Γ' γύρο θα αντιμετωπίσει την Σλοβένα Πολόνα Χερκόγκ (Νο 60) η οποία νίκησε νωρίτερα την Αμερικανίδα Μαντισον Κις (Νο 16) με 6-2, 6-4.

Ξεκίνησε από τα προκριματικά

Η Γκοφ ξεκίνησε την προσπάθεια της στα προκριματικά όπου αγωνίστηκε για την εμπειρία. Αρχικά νίκησε την Αλιόνα Μπόλσοβα 6-3, 6-4, στη συνέχεια νίκησε την Βαλεντίνα Ιβακνένκο 6-2, 6-3 και μπήκε στο ταμπλό χάρις τη νίκη επί της Γκριτ Μίνεν με 6-1, 6-1.

Απέκλεισε τη Βένους

Η νίκη όμως που έστρεψε πάνω της όλα τα φώτα ήταν επί της Βένους Γουίλιαμς με 6-4, 6-4 στον Α' γύρο του κυρίως ταμπλό και πριν από λίγο νίκησε και την Ριμπαρίκοβα μόλις σε 69 λεπτά.

Κι αν απορείτε πως ήρθε και η τελευταία νίκη, αρκεί να αναφέρουμε πως τελείωσε το ματς με 18 winners και 10 αβίαστα λάθη. Στο 1ο σετ έκανε το πρώτο μπρέικ στο 6ο γκέιμ που της έδωσε προβάδισμα 4-2 το οποίο και συντήρησε μέχρι το τέλος. Στο 2ο σετ έκανε δύο μπρέικ στο 3ο και στο 9ο γκέιμ και έκλεισε το σετ με 6-3 εν μέσω αποθέωσης.

Μπαμπάς μπασκετμπολίστας και μαμά γυμνάστρια

Ο Γκοφ είναι γόνος αθλητικής οικογένειας. Ο προπονητής και πατέρας της Κόρεϊ Γκοφ ήταν ένας ανεξάρτητος παίκτης μπάσκετ στο Georgia State University, ενώ η μητέρα της ήταν γυμνάστρια που εκπροσώπησε πολλές φορές το πανεπιστήμιο της Φλόριντα. Η Coco ξεκίνησε το τένις από ηλικία 7 ετών και από τα 12 της χρόνια οι ειδικοί μιλούν για ένα παιδί θαύμα.

Tρελάθηκε όταν είδε τον Φέντερερ!

Παρά τις επιτυχίες της η Coco παραμένει ένα παιδί που ακόμα δεν έχει συνειδητοποιήσει πως βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων του παγκοσμίου τένις. Χαρακτηριστικό είναι και το στιγμιότυπο όταν συνάντησε νωρίς σήμερα το πρωί τον Ρότζερ Φέντερερ. Ο Ελβετός σούπερ σταρ μόλις την είδε έσπευσε να την συγχαρεί και η μικρή Coco δεν το... πίστευε!

T

ΣπορΓουίμπλεντονΚόρι Κοκό ΓκοφΤένις