Αθλητισμός|04.07.2019 01:15

ΠΑΟΚ: Και τυπικά ελεύθερος για να υπογράψει στην ΕΡΤ για τρία χρόνια

Newsroom

Τα εντός έδρας παιχνίδια του ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα της Super League θα μεταδίδονται τα επόμενα τρία χρόνια μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ, με την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ να έχει το δικαίωμα να αποδεχθεί την προσφορά που έχει καταθέσει η δημόσια τηλεόραση. Απομένουν μόνο οι υπογραφές των συμβολαίων για το τυπικό σκέλος.

Στις 18 Ιουνίου, η ΕΡΤ κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση για να αποκτήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα των νταμπλούχων Ελλάδας, που αποτελούν ένα πανίσχυρο brand. Με βάση τη σύμβαση που είχε με τη Nova, η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ, ενημέρωσε ως όφειλε το συνδρομητικό κανάλι για την πρόταση της ΕΡΤ.

Η Nova, βάσει της συμφωνίας των δύο πλευρών, είχε προθεσμία δέκα εργάσιμων ημερών προκειμένου να κάνει και εκείνη προσφορά προς τον ΠΑΟΚ. Αν μάλιστα η Nova κατέθετε ισόποση προσφορά με αυτή της ΕΡΤ, τότε θα μπορούσε να αποκτήσει εκείνη τα δικαιώματα μετάδοσης των εντός έδρας αγώνων του ΠΑΟΚ, καθώς αυτό προβλέπει η σύμβαση που είχε υπογραφεί ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Κάτι τέτοιο δεν συνέβη μέχρι και το βράδυ της 3ης Ιουλίου, κάτι που πλέον, από το ξημέρωμα της 4ης Ιουλίου, δίνει το δικαίωμα στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ να αποδεχθεί την πρόταση της ΕΡΤ. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η πρόταση της ΕΡΤ είναι τριετούς διάρκειας, με τις λεπτομέρειες της συμφωνίας να αναμένεται να γίνουν γνωστές σύντομα.

Είναι πάντως δεδομένο πως η δημόσια τηλεόραση ενισχύει σημαντικά το αθλητικό πρόγραμμά της, καθώς θα μεταδίδει τους αγώνες του αήττητου πρωταθλητή και της ομάδας που έχει τη μεγαλύτερη δυναμική στο ελληνικό πρωτάθλημα. Και για τον ΠΑΟΚ όμως η συμφωνία είναι σημαντική και ιδιαίτερη καθώς πλέον η εικόνα του νταμπλούχου θα μπαίνει στα σπίτια όλων των Ελλήνων μέσω της ΕΡΤ.

ΕΡΤτηλεοπτικά δικαιώματαποδόσφαιροΠΑΟΚ