Αθλητισμός|04.07.2019 09:33

ΠΑΟΚ: Οι πρώτες ενδείξεις για Αμπέλ Φερέιρα

Αντώνης Τσακαλέας

Mε βάση όσα προηγήθηκαν, το πρώτο φιλικό της σεζόν με αντίπαλο την Αλκμάαρ είχε ιδιαιτερότητες. Με τον τεχνικό του ΠΑΟΚ Αμπέλ Φερέιρα να μην έχει συμπληρώσει 48 ώρες στα καθήκοντά του και με τη χρησιμοποίηση διαφορετικής ενδεκάδας σε κάθε 45λεπτο και απέναντι σε μια πιο έτοιμη αντίπαλο, περισσότερο ενδιαφέρον είχαν οι πρώτες δηλώσεις του νέου κόουτς μετά το τέλος της αναμέτρησης, όπως και κάποιες από τις τοποθετήσεις ποδοσφαιριστών στο σχηματισμό που θέλει να δουλέψει ο Πορτογάλος.

Ο 40χρονος κόουτς δέχθηκε αρκετές ερωτήσεις αναφορικά με το σύστημα και τη διάθεσή του να περάσει στο 4-4-2. Ο Φερέιρα δεν έχει κρύψει ποτέ την προτίμησή του στο συγκεκριμένο σχηματισμό, όμως σημείωσε πως δεν είναι «κολλημένος» σε αυτό, εξηγώντας πως όταν ένας προπονητής έχει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές στη διάθεσή του, αυτό του δίνει τη δυνατότητα να παρουσιάζει και διαφορετικούς σχηματισμούς. Η συγκεκριμένη ατάκα μπορεί να ακούγεται αρκετά θεωρητική, όμως στην πράξη, αυτό έχει κάνει ο Αμπέλ Φερέιρα. Την περσινή σεζόν στην Μπράγκα, σε σύνολο 24 επίσημων αγώνων μέσα στο 2019, ο Φερέιρα χρησιμοποίησε διαφορετικό σχηματισμό από το 4-4-2 στους 18 εξ αυτών.

Από εκεί και πέρα, αν επιχειρήσει κανείς να ασχοληθεί με μεμονωμένες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών μετά από αυτό το πρώτο φιλικό, υπάρχουν δυο πρόσωπα που ξεχώρισαν. Αμφότεροι είναι ποδοσφαιριστές που δεν φόρεσαν τη φανέλα του ΠΑΟΚ για πρώτη φορά. Ο Μίροσλαβ Στοχ έχει επιστρέψει αλλαγμένος σε σχέση με τη προ εξαετίας θητεία του. Πιο ώριμος, με χαρακτηριστικά ηγέτη, έχει βάλει στο παιχνίδι του και άλλα πράγματα εκτός από την ντρίμπλα και την διείσδυση στην αντίπαλη περιοχή. Ο Φερέιρα τον χρησιμοποίησε ως δεύτερο επιθετικό και εκείνος αγωνίστηκε ως προωθημένος οργανωτής.

Οσον αφορά τον Κάτσε, η παρουσία του ονόματός του στη λίστα των ποδοσφαιριστών που βρέθηκαν στη προετοιμασία έκανε μεγάλη εντύπωση, όπως θετική ήταν και η αγωνιστική του παρουσία. Ο Αλβανός μέσος ήταν με το ενάμιση πόδι εκτός Τούμπας στην εποχή Λουτσέσκου, όμως πλέον υπάρχει νέος προπονητής - «κριτής» και τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί...

ποδόσφαιροΠΑΟΚΑμπέλ ΦερέιραSuperLeagueπροετοιμασία