Αθλητισμός|05.07.2019 01:00

Παπανικολάου για Αντετοκούνμπο: «Ο Γιάννης θα είναι το υπερόπλο μας»

Θοδωρής Φελάνης

Ο Κώστας Παπανικολάου έχει ήδη ξεπεράσει τις 100 συμμετοχές με την Εθνική Ανδρών, προσφέροντας αδιάκοπα τις υπηρεσίες του στην ομάδα από τον Αύγουστο του 2009, χρονιά στην οποία έκανε το ντεμπούτο του (πλέον αριθμεί 103 παρουσίες). Έπειτα από μια δύσκολη από πολλές απόψεις, σεζόν με τον Ολυμπιακό η προσοχή και η συγκέντρωση του 29χρονου φόργουορντ πλέον βρίσκεται αποκλειστικά στο Μουντομπάσκετ της Κίνας.

«Δεν θέλω να μιλήσω για μετάλλια και για θέσεις. Θέλω και εύχομαι να έχουμε συγκέντρωση, θέληση και να είμαστε αποφασισμένοι να πολεμήσουμε γιατί τίποτα δεν θα μας χαριστεί» δήλωσε στο «Εθνοσπόρ», με αφορμή την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη (επισκέφθηκε το Camp του καλού του φίλου Κώστα Σλούκα).

«Υπερόπλο ο Γιάννης»

Αναφερθείς στον Γιάννη Αντετοκούνμπο είπε: «Ο Γιάννης είναι υπερόπλο, δεν τίθεται θέμα στο αν θα στηριχτούμε πάνω του. Όταν έχεις τον Γιάννη στην ομάδα σου δεν μπορεί παρά να προσπαθήσεις να το εκμεταλλευτείς, δεν μπορεί παρά να είναι αυτός η αιχμή το δόρατος. Περιμένω, επίσης, πως οι αντίπαλες άμυνες θα θελήσουν να προσαρμόσουν την τακτική τους πάνω στον Γιάννη, κάτι που θα είναι  θετικό για εμάς.

Από εκεί και πέρα υπάρχει η παρουσία παιδιών που είναι πολύ υψηλού επιπέδου όπως ο Σλούκας, ο Καλάθης, ο Πρίντεζης. Όλοι μαζί πάμε να παλέψουμε για κάτι καλό. Δεν έχω μπει ακόμη σε διαδικασία να κάνω υπολογισμούς και να βλέπω την δυναμικότητα των αντιπάλων σε πρώτη φάση άλλα είναι τα πράγματα που πρέπει να μας απασχολούν. Εντάξει, κάποιες ομάδες όπως το Μαυροβούνιο με το οποίο παίξαμε παλαιότερα τις ξέρουμε. Αυτό που ευχόμαστε τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι να είμαστε υγιείς».

«Είναι ταπεινός, έχει καλή νοοτροπία»

Σχετικά με το…μυστικό της επιτυχίας του Γιάννη λέει: «Κατάφερε να διαμορφώσει ο ίδιος τις συνθήκες για να εξελιχθεί σε σούπερ σταρ. Ό,τι πέτυχε το πέτυχε ο ίδιος και ό,τι τιμές, αγάπη και σεβασμό απολαμβάνει σήμερα το κέρδισε στο 100% με την αξία του. Από την πρώτη στιγμή που πάτησε στο ΝΒΑ δεν σταμάτησε να δουλεύει και να εξελίσσει το ταλέντο του. Διέθετε, όμως, και κάτι ακόμη που είναι δύσκολο να βρεις σε αυτή την ηλικία. Είχε ωριμότητα να αντιληφθεί πώς για να ξεπεράσει τα όρια του χρειάζεται σωστή νοοτροπία. Πατάει γερά στα πόδια του, είναι ταπεινός».

«Ευλογημένος που το έζησα»

Σχετικά με το δικό του πέρασμα από το ΝΒΑ (Ρόκετς, Νάγκετς) είπε: «Όχι, δεν αισθάνομαι πως έχω αφήσει κάποια εκκρεμότητα. Ήταν μεγάλη μου χαρά όλο αυτό που έζησα στην Αμερική. Ήταν μια εμπειρία που δεν έχουν την ευκαιρία να ζήσουν πολλοί. Το χάρηκα, το ευχαριστήθηκα και νιώθω ευλογημένος που πέρασα από το ΝΒΑ. Αν γύριζα τον χρόνο πίσω πάλι το ίδιο θα έκανα, δεν έχω μετανιώσει για αυτή την επιλογή».

Για την παρουσία του στο camp του Κώστα Σλούκα, το Slu-Camp  όπου είχε την ευκαιρία μαζί με τον Κώστα Βασιλειάδη να παίξει και να διασκεδάσει με τα παιδιά είπε: «Ήταν μια ωραία εμπειρία έχει αξία η παρουσία εδώ και για μένα γιατί ο Κώστας προσφέρει τα έσοδα αυτού του camp για έναν ξεχωριστό σκοπό όπως η καταπολέμηση παιδικού καρκίνου. Αυτό δείχνει και μια άλλη πτυχή του χαρακτήρα του Κώστα που είναι καταπληκτικό παιδί και πολύ καλός φίλος». 

μπάσκετΠαγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ FIBAΓιάννης ΑντετοκούνμποΕθνική μπάσκετΚώστας ΠαπανικολάουΝΒΑ