Αθλητισμός|22.10.2018 19:43

Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς: Ο MVP του ΠΑΟΚ

Γιάννης Σκόκας

Στο πρώτο του ντέρμπι εναντίον του Αρη ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς κατόρθωσε να σκοράρει δις επιδεικνύοντας για πολλοστή φορά την εκτελεστική του δεινότητα. Ο Αρης έγινε το 16ο θύμα του στη Super League από τις 18 ομάδες που έχει αντιμετωπίσει. Του έχουν ξεφύγει μόνο η Ξάνθη και ο Ατρόμητος απέναντι στους οποίους (ακόμη) δεν έχει βρει δίχτυα. Τα νούμερά του...

8η φορά σε 48 συμμετοχές στη μεγάλη κατηγορία σκοράρει δύο γκολ σε ένα παιχνίδι ο Πρίγιοβιτς. Με τα δύο τέρματα που πέτυχε απέναντι στον Αρη έφτασε συνολικά τα πέντε σε έξι συμμετοχές στο τρέχον πρωτάθλημα και βρίσκεται στην κορυφή των σκόρερ μαζί με τον Ερικ Γέντρισεκ της Ξάνθης.

6 εύστοχα πέναλτι σε ισάριθμες εκτελέσεις έχει ο Σέρβος στράικερ, ο οποίος εξελίσσεται σε δεινό εκτελεστή και από την άσπρη βούλα στη Super League. Επίσης, έχει «δύο στα δύο» στα Κύπελλα Ευρώπης, ενώ έχει μόλις μια απώλεια σε τέσσερις περιπτώσεις στο Κύπελλο. Αστόχησε στον τελικό Κυπέλλου του περασμένου Μαΐου με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Συνολικά έχει 11 γκολ σε 12 προσπάθειες.

7 νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές και μάλιστα έχοντας βγάλει εξαιρετικά δύσκολο πρόγραμμα με τρία ντέρμπι (ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Αρη) έχει ο ασταμάτητος ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα. Πρόκειται για την καλύτερη αφετηρία στην ιστορία του συλλόγου από καταβολής Α’ Εθνικής. Η ανίκητη ομάδα του Λουτσέσκου κυνηγάει πλέον την επίδοση των 19 σερί αήττητων αγώνων της περιόδου 1972-73.

0 Ελληνες παίκτες έχουν σκοράρει για τον ΠΑΟΚ και τον Αρη στο πρωτάθλημα εφέτος. Και η παράδοση συνεχίστηκε στη χθεσινή αναμέτρηση, όπου βρήκαν δίχτυα ο Πρίγιοβιτς με τον Ματέο Γκαρσία. Τελευταίος Ελληνας παίκτης του «δικέφαλου» που πανηγύρισε γκολ ήταν ο Πέλκας τον περασμένο Μάιο, ενώ για τους «κίτρινους», που επέστρεψαν στη μεγάλη κατηγορία έπειτα από τέσσερα χρόνια, ο Μανιάς από το 2014!

2009 ήταν η χρονιά που ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς σκόραρε δις εις βάρος του Αρη. Ηταν ο τελευταίος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ πριν από τον Πρίγιοβιτς, ο οποίος είχε σκοράρει δύο φορές σε ντέρμπι της Θεσσαλονίκης στο πρωτάθλημα. Συνέβη στις 22 Νοεμβρίου εκείνης της χρονιάς στη συντριβή των «κίτρινων» με 4-1 στην Τούμπα.

1680 ημέρες πέρασαν για να διεξαχθεί και πάλι ντέρμπι πρωταθλήματος μεταξύ Αρη και ΠΑΟΚ στο «Κλ. Βικελίδης». Ο ΠΑΟΚ ήταν αήττητος εκεί από το 2010 με τέσσερις ισοπαλίες, αλλά είχε να νικήσει στο «σπίτι» του μεγάλου αντιπάλου του από τις 27 Φεβρουαρίου 2005. Τότε ο «δικέφαλος» είχε επικρατήσει 3-1 χάρη στα γκολ του Μαλαδένη και στα δύο τέρματα του Μίετσελ. Τα επόμενα χρόνια ακολούθησαν τρεις νίκες του Αρη και έξι ισοπαλίες.

0 ποδοσφαιριστές από τις ομάδες που βρέθηκαν χθες στο γήπεδο (βασικοί και αναπληρωματικοί), ήταν παρόντες στο τελευταίο παιχνίδι των δύο συλλόγων στη μεγάλη κατηγορία το 2014. Ουδείς από το ρόστερ του Αρη παραμένει στο κλαμπ, ενώ ο Γλύκος και ο Κίτσιου, που βρίσκονται ακόμη στο δυναμικό του «δικέφαλου», είχαν παίξει τότε αλλά αποκλείστηκαν από τη χθεσινή αποστολή.

44 χρόνια πέρασαν από την τελευταία φορά που σφύριξε ξένος διαιτητής ένα ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Αρη. Ηταν ο Ελβετός Ντούμπαχ στις 6 Οκτωβρίου 1974, στη νίκη των «κίτρινων» με 2-1. Ο Ντοβέρι έγινε συνολικά ο ένατος διαιτητής από το εξωτερικό, και ο πέμπτος Ιταλός, που σφύριξε clasico της Θεσσαλονίκης.

Αλεκσάνταρ ΠρίγιοβιτςΑρηςΠΑΟΚ