Αθλητισμός|04.07.2019 09:36

ΑΕΚ: Τα «βρήκε» με Νέλσον, που ζήτησε «δικαίωμα» λίγων ημερών

Κώστας Γουλής

Η Νόριτς έπαψε να τον υπολογίζει απ’ το περασμένο καλοκαίρι, όταν -για να ανοίξει χώρο στον Πούκι- τον έθεσε εκτός ομάδας το πρώτο εξάμηνο (έκανε προπονήσεις μέχρι και με την U21) κι εν συνεχεία τον «πάρκαρε» δανεικό στη Ρέντινγκ (3 γκολ σε 10 ματς). Την Τετάρτη (3/7) τα «καναρίνια» επιβεβαίωσαν πως ο Νέλσον Ολιβέιρα -περί ου ο λόγος- δεν θα έχει θέση στο ρόστερ, ούτε στην τελευταία χρονιά του συμβολαίου τους, καθώς στην παρουσίαση των νούμερων των ποδοσφαιριστών εν όψει της νέας σεζόν, η φανέλα με το «9» και το όνομα του Πορτογάλου φορ, δεν υπήρχαν πουθενά στη λίστα.

Αντιθέτως, η φανέλα με το «9» της ΑΕΚ είναι πλέον διπλωμένη και τον περιμένει, καθώς ο Ολιβέιρα αποτελεί το διακαή πόθο του Μιγκέλ Καρντόσο, που θεωρεί πως «κουμπώνει» απόλυτα στο αγωνιστικό πλάνο του. Κάτι που του εξήγησε ήδη ο 47χρονος τεχνικός σε επικοινωνία που είχαν τα τελευταία 24ωρα, προσπαθώντας να άρει και τον τελευταίο «ενδοιασμό» του για το μεγάλο «ναι» στην ΑΕΚ και τη «μετακόμισή» του στην Ελλάδα.

Αυτό είναι και το μοναδικό σημείο που «απειλεί» τη μεταγραφή του 27χρονου. Το «δικαίωμα» λίγων ημερών που ζήτησε ο Ολιβέιρα, για να εξαντλήσει τις πιθανότητες να βρει πρόταση από ομάδα των top-5 πρωταθλημάτων. Περιθώριο που φέρεται να το προσφέρει η ΑΕΚ (ως το προσεχές σαββατοκύριακο) αναγνωρίζοντας πως η συγκεκριμένη υπόθεση, απαιτεί λεπτούς χειρισμούς για να φτάσει ως το τέλος. Την ίδια ώρα, οι ατζέντηδες του Ολιβέιρα έχουν συμφωνήσει προφορικά με την «Ένωση» σε ραντεβού που έγινε προ ημερών στο εξωτερικό, για συμβόλαιο 3 ετών με απολαβές που θα φτάνουν ετησίως το 1 εκατ. € με τα μπόνους.

Αυτό που μένει είναι να βρεθεί «φόρμουλα» συμφωνίας και με τη Νόριτς, επί τη αρχικής πρότασης που κατέθεσε η ΑΕΚ και περιλαμβάνει ένα ποσό, το οποίο μαζί με μελλοντικά μπόνους του Πορτογάλου (π.χ. παρουσία σε ομίλους Champions ή Europa League), θα φτάνει ένα σημαντικό ποσό Προς αυτή την κατεύθυνση πιέζουν τόσο η ΑΕΚ, όσο και οι ατζέντηδες του παίκτη και υπάρχει αισιοδοξία πως στις επόμενες 48 ώρες θα οδηγηθούν σε «deal».

Στην υπόθεση Βέρντε, η ΑΕΚ έχει καταθέσει την πρότασή της στη Ρόμα, ενώ την ίδια ώρα οι ατζέντηδές του Ιταλού winger (έχουν συμφωνήσει για συμβόλαιο 700.000€ το χρόνο) πιέζουν τους «τζιαλορόσι» να τη δεχθούν. Εάν πάντως δεν υπάρξει οριστική εξέλιξη ως την Κυριακή (7/7), η ΑΕΚ θα αρχίσει να ενεργοποιεί τις εναλλακτικές της.

Τέλος η Λαμία ενδιαφέρθηκε για τον δανεισμό του Τσόσιτς, όμως στην ΑΕΚ προτιμούν να δοθεί εκτός Ελλάδος κι έχουν επαφές με τουρκικό σύλλογο.

Νέλσον ΟλιβέιραΑΕΚΝίκος ΛυμπερόπουλοςΝτανιέλε ΒέρντεΜιγκέλ Καρντόσο