Αθλητισμός|05.07.2019 00:56

Παναθηναϊκός: Σοβαρό ενδιαφέρον για τον Σλοβάκο μέσο Έρικ Σάμπο

Κώστας Γουλής

Την περίπτωση του 27χρονου μεσοαμυντικού, Έρικ Σάμπο, ο οποίος πέρασε τη σεζόν 2015-16 από τον ΠΑΟΚ (με 26 συμμετοχές, 3 γκολ), εξετάζει πολύ σοβαρά ο Παναθηναϊκός, στην προσπάθειά του να «γεμίσει» τον... λειψό τόσο αριθμητικά (έχει απομείνει μόνο με τους Κουρμπέλη, Χρ. Δώνη), όσο κι από ποιότητα επιλογών άξονά του.

Ο 17 φορές διεθνής Σλοβάκος, κεντρικός μέσος, που μπορεί να αγωνιστεί τόσο ως «8άρι», όσο κι ως καθαρό «6άρι», ανήκει από τον περασμένο Σεπτέμβρη στη Χάποελ Μπερ Σεβά, έχοντας περάσει νωρίτερα για δύο χρόνια κι από τη Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ. Η τελευταία, τον απέκτησε από τον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2018 αντί 300.000 ευρώ, ενώ ο δικέφαλος του Βορρά είχε δαπανήσει το 2015 το ποσό των 640.000 ευρώ, για να τον αγοράσει από τη Σπάρτακ Τρνάβα.

Ο Σάμπο, που «έγραψε» 34 συμμετοχές με 1 γκολ και 2 ασίστ την περασμένη χρονιά στο πρωτάθλημα Ισραήλ με τη φανέλα Μπερ Σεβά, δεσμεύεται με συμβόλαιο με τον ισραηλινό σύλλογο έως το 2021, ωστόσο εδώ και λίγες ημέρες βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για να μείνει ελεύθερος, αφού δεν υπολογίζεται από προπονητή της Χάποελ, Μπάρακ Μπακχάρ.

Η Μπερ Σεβά του προσφέρει ένα μέρος του συμβολαίου του ως αποζημίωση για να αποχωρήσει και στο Ισραήλ οι πληροφορίες των ρεπόρτερ, αναφέρουν πως ο Παναθηναϊκός τον έχει ήδη προσεγγίσει, καλύπτοντας ένα σημαντικό ποσό των απολαβών του.

Προς το παρόν, το θέμα δεν επιβεβαιώνεται, ούτε διαψεύδεται απ' την πλευρά των «πράσινων», ωστόσο στο Ισραήλ τονίζουν πως είναι θέμα... ημερών να «σπάσει» το συμβόλαιό του και να αποχωρήσει απ' τη Χαποέλ, με τον Παναθηναϊκό να... καιροφυλαχτεί για να κάνει την κίνησή του.

SuperLeagueποδόσφαιρομεταγραφέςΠαναθηναϊκόςΈρικ ΣάμποΧάποελ Μπερ Σεβά